Конфликтът в Украйна е отнел живота на повече от 9300 души

През последните седмици боевете край Донецк се изострят
29 апр 2016 09:15,
35
 Конфликтът в Украйна е отнел живота на повече от 9300 души
Снимка: Twitter

Над 9300 човека са убити, а повече от 21 000 са ранени от началото на конфликта в Украйна през април 2014 г., съобщи Асошиейтед прес, като се позова на данни, изнесени от ООН.

"Броят на жертвите на конфликта продължава да расте", каза помощник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси Тайе-Брук Зерихун на заседание на Съвета за сигурност на световната организация. По думите му досега загиналите са 9333, а ранените - 21 396.

Той заяви, че последният случай, при който е имало жертви, е бил на 27 април, когато при артилерийски обстрел са били убити най-малко четирима цивилни, а поне осем човека са били ранени близо до Донецк.

Според него през последните седмици боевете се изострят до степен, невиждана от август 2014 г., когато сраженията са били най-ожесточени.

Зерихун призова всички страни да спрат бойните действия. Той разкритикува и двете враждуващи страни за възпрепятстване на достъпа на международната наблюдателска мисия, създадена съгласно Минските договорености от февруари 2015 г.

Това беше първото заседание на Съвета за сигурност, посветено на ситуацията в Украйна, от декември миналата година. По време на него представителите на Русия и Украйна се размениха остри обвинения за това кой е отговорен за разпалването на враждебните действия.

Русия предложи проектодекларация, която да потвърди ангажирането на ООН с Минските договорености, но по текста не беше постигнато съгласие, защото в него също така се призоваваше за разследване на убийството на руски демонстранти в Одеса, без да се споменават нарушенията на прекратяването на огъня, извършвани от бунтовниците в Източна Украйна. САЩ, Франция и Великобритания осъдиха руската агресия като отговорна за разпалване на конфликта, посочва Асошиейтед прес.

Наблюдателската мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа заяви, че подготвя примирие в Източна Украйна по време на започващата на 1 май седмица, когато православните християни празнуват Великден, отбелязва ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВО Е УКРО ФАШИСТИ И С КОГО СЕ СРАЖАВАТ, НАЛИ ЕДНИ МЪЛЧАЛИВИ И ВЕЖЛИВИ РЕКОХА НЯМА ТАКОВА НЕЩО. УКРАЙНА Е ОБХВАНАТА ОТ МАСОВА ШИЗОФРЕНИЯ, СРАЖАВА СЕ С МЪЛЧАЛИВИ И ВЕЖЛИВИ, НО НЕ ЗНАЕ ТОЧНО КОИ СА, ОБАЧЕ ПЪК УКРАИНСКИ ПИЛОТ Е ОСЪДЕН- МАСОВО ОКАРАКОНЖУЛЯСВАНЕ ИЛИ ИЗПЕРКВАНЕ ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ ИСТОРИЯТА И ДА ТИЧКАМЕ В ЦЪРКВАТА ДА ЗАПАЛИМ СВЕЩИЧКА, ЧЕ НЕ СМЕ ЖИТНИЦА, ЧЕ НЯМАМЕ ЗАЛЕЖИ, ЧЕ САМО ЧЕРНОМУТРИЕТО НИ ПОСТРАДА- БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ВЕЖЛИВИ.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вън фашистката с.*** от Украйна.Свърши с газта и подобни кремълски номера.
22
3
 
5
 
! Отговори
Скърбим с вас! преди 7 години
На 27 април при артилерийски укропски обстрел бяха убити най-малко четирима цивилни, а поне осем човека бяха ранени в Еленовка, близо до Донецк. От ръцете на укро-фашистите загина неродено бебе, а "цивилизованият" свят мълчи. Наблюдателската мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа едва намери сили да отиде до мястото на масовото убийство, но и една осъждаща дума не каза по адрес на жидо-бандеро-убийците. Никой не изказа съболезнования.
21
3
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Силно ме съмнява жертвите да са толкова,предвид жестокия и безогледен обстрел на укро-фашистите.Имаше периоди,в които целенасочено се избиваха само мирни жители!Поръчката от Вашингтон бе ясна-трябваше на всяка цена Русия да бъде въвлечена във войната.Това още е актуално,други причини за изостряне на конфликта НЯМА!Но и Путин не е вчерашен-ще намери начин да отвърне,без да се прецака.Времето работи в негова полза.Иначе,при подходяща международна обстановка,украинската криза ще се реши бързо.
20
2
 
4
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
До hopЛичи си,че си турчин,щом за тебе трите национални катастрофи са нищо!Идиотските амбиции на Фердинанд,подкрепени от няколко български партии(вкл.ВМРО) закопават България за вечни времена.Само загубата на Беломорието да вземеш предвид-стига.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБати и разрухатаЯпония, Южна корея, Германия, КувейтХахахахахахаха
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където Американец е стъпил само разруха , хаос ,война и беднотия ...-----------------Западна ЕвропаЯпония СингапурТайванЮжна Корея Саудитска арабияКувейтОАЕ - Катар, Дюбай, Абу Даби и сиеВиетнамИракски кюрдистанЧилиПанамаи т.н.
17
2
 
16
 
! Отговори
майорски преди 7 години
Порошено ве още твърди че е "Президент на мира " ...въпреки че той започна венните действия в Донбас !!!Бандеровците/Нацистите са все още на власт там !А всичко можеше да се размине с едно просто отлагане на Асоциацията им в ЕС с една година ....но не ... САЩ решиха да направят пореднив преврат в поредната държава ! и ето го резултата .... Където Американец е стъпил само разруха , хаос ,война и беднотия ...залко че и нашите управляващи политици са американски ***
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хитлер уби 100.000 но на фронта, дори и в концлагерите не бяха толкова...." АБЕ, ТИ АКЪЛ ИМАШ ЛИ? Само на руснаците жертвите са над 27 милиона!!!!!!!!!!!!!!!!!! Неееееееееееее, те затова сме на тоя хал....в наше време народа освен на *** по компютъра НИЩО НЕ УЧИ, НЕ ЧЕТЕ, НЕ МИСЛИ И НЕ РАЗСЪЖДАВА! ПЪЛНО ПАДЕНИЕ НА НРАВИ, КУЛТУРА, МЕНТАЛИТЕТ, ОБРАЗОВАНИЕ И ИНТЕЛЕКТ! ТОТАЛНА ШИЗОФРЕНИЯ! Знаеш ли, на краварите НИЩО НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ, НИТО ИЗКРИВЯВАНЕ НА ИСТОРИЯТА, НИТО ПРЕИНАЧАВАНЕТО, НИТО ЛЪЖИ
15
9
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Какви фашисти?Управляващите в Украйна са обикновени бандити и олигарси като у нас.Но това не оправдава агресията на Русия.
14
2
 
10
 
! Отговори
циника преди 7 години
11, "Все още не разбирам напъна и старнието на някои русофили да защитават това което отне на България елита..."хахахахахаххахахахаха, "елитът", който докара две национални катастрофи и вксара страната в две световни войни на погрешната страна! За този селяндурски "елит" ли ревете, бе:)))
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 8; Тогав включи и българите, като ненужни в списъка, защото и те пострадаха не малко. Създали селско стопанство и промишленост.Създадоха същото което са създали и в България.Нима до като дойдат пиянтугите руснаци азера, грузинеца, юзбека, тюркмена, украинеца бяха гладни? НЕ.Те разбраха що е глад и коварство едва когато руснака стъпи на тяхна земя. Създал руснака, руснак и работа, руснак и създаване.Не се вместват в едно. Хитлер уби 100.000 но на фронта, дори и в концлагерите не бяха толков
12
3
 
12
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Прав си, на съд ще отидат....турчинов, потрошенко, яйцето яценюк, навални, парубий...о, на всички ще се намери място на скамейката на подсъдимите, ако дотогава сами не се изпотрепат. Не чуваш ли, всеки ден там някой пада от прозореца, застрелва се сам с два куршума, самозапалва се когато спи....и всичко там, в "свободна и демократична укруина"...Позор!
11
2
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Ти или си неграмотен, който не е учил история и география, или си тъпо тролско соросоидче. Великия СССР направи на тези народи ДЪРЖАВИ, ПРОМИШЛЕНОСТ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, СЕЛСКО СТАПАНСТВО, което те с удоволствие вече 25 години дояждат и разхищават! А колкото до сравненията - имаше един такъв хитлер, който унищожи 100 милиона, а една краварска държава, за да е добре трябва да умират такива като европейци, либийци, египтяни, сирийци, иракчани, тунизийци, мароканци....не ми стига мястото да изредя
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все още не разбирам напъна и старнието на някои русофили да защитават това което отне на България елита, срина я с земята и я направи 16-та република на едно изистанало, атеистично, пиянско общество , което пък довете до този морален срив който днез изживяваме. Как може да има още хора които да плачат ,че в Бългаия вече не съществува "червен терор".? Това не е нормално, това ме навява мисълта,че българският народ е мазохистки народ и изживява така наречения "стокхолмски синдром". Жалко за този.
9
0
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Бъркаш се тотално! Никой нищо не е загубил! Западенската укруина НИКОГА НЕ Е БИЛА РУСОФИЛСКА! Там е смесица от поляци, унгарци, австрийци, румънци и т.н...На изток от Киев си е РУСКО! И КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА, ЩЕ СИ ДОЙДЕ ДО ЕСТЕСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ПРЕДИ Втората световна война! ВСЕКИМУ СВОЕТО! И за Русия добре, няма фашисти и бандеровци да тъпчат РУСКИ ЗЕМИ!
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Великая Рус това не е нищо. Ленин и Сталин унищожиха над 36.000.000 народ, татарите бяха прокудени от Крим а украинците в плещите на глада и хората умираха от глад или по пътищата от болести и пак глад. Типична черта на руснака, не си поплюва, не съжелява и не му пука за другия ТОЙ е главния и той трябва да живее добре.А за да живее добре руснака, българинът, украинеца, татарина, азера, тюркмена, юзбека, латвиеца, летонеца, белоруса, таджика, грузинците,къргъзите,молдовците трябва да умират.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 Аз съм на страната на добрите и справедливостта , на страната на правото
6
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 7 години
Ела в зона ато и ще разбереш какви фашисти
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 Какви фашисти и каква агресия бълнуваш. Вземи се ограмоти поне малко