Пхенян осъди американец на 10 г. затвор за шпионаж

62-годишният Ким Дон-чхул бе задържан през октомври м.г.
29 апр 2016 12:15,
12
Пхенян осъди американец на 10 г. затвор за шпионаж
Снимка: flickr

Северна Корея осъди днес гражданин на САЩ на 10 години затвор и принудителен тежък труд за шпионаж и подривна дейност, предаде Асошиейтед прес.

Роденият в Южна Корея 62-годишен американски гражданин Ким Дон-чхул бе задържан през октомври. След това направи предполагаемо самопризнание пред медии, че е шпионирал за разузнаването на Южна Корея, отбеляза ДПА.

Днешното дело срещу него във Върховния съд на Северна Корея бе кратко. Той бе признат за виновен за нарушаване на член 60 и член 64 от наказателния кодекс, т.е. за извършване на шпионаж и подривна дейност.

Северна Корея редовно обвинява САЩ и Южна Корея, че пращат шпиони да свалят от власт правителството й, за да може Сеул да поеме контрол върху целия Корейски полуостров.

Някои чужденци, които са били арестувани от властите в Пхенян, разказват след освобождаването си, че са били принудени да направят самопризнания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
европа преди 7 години
Американски гражданин от Южна Корея се мота в Северна Корея.Колко да продължи делото срещу него,или е шпионин или е луд.Все едно аз утре да отида в Ислямска Държава.
6
9
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Путин и Празчо от едно котило.Малкият човек от Кремъл, като види опозиционер и бърза или да го убие или да го вкара в затвора.Празчо същата работа.Отиват американци от любопитство да видят как живеят хората заградени отвсякъде с бодлива тел, и хоп те били шпиони.
5
0
 
7
 
! Отговори
beks1 преди 7 години
в България присъдата ще е-1г.условно,1000лв глоба-6месеца забрана.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука има много ***, които поддържат Северна Корея. Какво нищожество и влечуго трябва да си, за да подкрепяш такава уродливост.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ангелсмърт е само за севернокорейците! останалите ще бачкат до откат!
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само така, пхенян! ха сте се отпуснали, ха са ви натресли някаква разновидност на арабската пролет и демокрация! а многомилионните севернокорейци живущи в америка имат политическа задача да се плодят и развъждат, та след няколко десетилетия да превземат америка отвътре и да я направят комунистическа!
1
11
 
2
 
! Отговори
Чудя се преди 7 години
защо в Северна Корея ходят има-няма десетина американци годишно, а в Америка живеят постоянно няколко милиона севернокорейци?