Русия готова на военни действия, влезе ли Швеция в НАТО

Нищо лично, това е просто бизнес, заяви Лавров
Обновена: 30 апр 2016 10:03 | 29 апр 2016 20:54, Елка Василева
583
Русия готова на военни действия, влезе ли Швеция в НАТО
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Русия ще предприеме военни действия по северните си граници, ако Швеция се присъедини към НАТО, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за шведски вестник, предаде ДПА.

Лавров каза за в. "Дагенс нюхетер", че всяка страна има правото да работи за гарантиране на собствената си сигурност, но ако военна инфраструктура се приближи до границите на Русия, тя ще предприеме необходимите военни мерки.

 "Нищо лично, това е просто бизнес", допълни Лавров. "Винаги сме предупреждавали НАТО да не се разширява на изток", каза Лавров.

Министърката на външните работи на Швеция Маргот Валстрьом реагира в Twitter на казаното от Лавров: "Шведската политика по сигурността се определя от Швеция, не от някого друг", написа тя.

Председателката на опозиционната Партия на центъра Ани Льоф определи думите на Лавров като ужасяващи и каза, че Шведската външна политика и политиката по сигурността не се определят от руски заплахи.

Швеция поръча да бъдат изготвени доклади с експертни оценки за последиците, до които ще доведе евентуалното й кандидатстване за членство в НАТО. Въпреки това няма консенсус между правителството и опозицията дали да се направят постъпки за присъединяване към отбранителния съюз, отбеляза ДПА.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
447
0
 
2
 
! Отговори
Ха Ха преди 6 години
Явно положението в русия се е влошило разко. Помните ли навремето кои бяха начело на Германия и СССР? Имат нужда от война за да оправдават тежкото положение. Арускините са на тезгяха защото няма какво друго да предложат.
446
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До русия-финландияСССР, а не Русия. Прочети колко територии загубиха фините по този мирен договор. След ВСВ политиката Паасикиви - Кеконен осигури на Финландия спокойствие и отлична, стабилна търговия.
445
3
 
7
 
! Отговори
Человек преди 7 години
А бе, тоя склеротик кога ще го махнат от говорилнята? Аман от комунистически *** ,които само цапат света с плюнките си!
444
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 7 години
До руски писерастыГледам евротлантическа България от вътре много стабилна, затова изобщо не гледа навън освен да изнася високотетхнологични евтини пpocтитутки да задоволяват мераците на западноевтопейците, боклукчийница България-клоаката на Европа...
443
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО е само призрак. ЕС се разпада
442
2
 
7
 
! Отговори
Просто факти... преди 7 години
Само Русия е все още държава в истинския смисъл на думата... всичко друго са подмандатни територии на САЩ.
441
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия ще предприеме военни действия по северните си границиЩе почват да копаят окопи *** :)
440
9
 
11
 
! Отговори
русия-финландия преди 7 години
Руснаците 2 години една малка Финландия не можаха да превземат та се наложи мирен договор да сключват, ако нахлуят в Швеция и 10 години няма да им стигнат.
439
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевСлава на Русия, долу Краваристан.алкохола не прощава, особено в комбинация с руска тв.
438
8
 
13
 
! Отговори
Чушка преди 7 години
Абе те бяха готови и на военни действия АКО ТУРЦИТЕ ИМ СВАЛЯТ САМОЛЕТ но военни действия с чушки и домати след свалянето на несваляемото СУ хи хи хи
437
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русняците са пла6ипутарници, кучето си лае, кервана на НАТО си расте, русняците останаха само с Башар Ал Асад втори, да го пазят от сирийците :-)
436
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведската външна политика и политиката по сигурността не се определят от руски заплахи. Определя се от амеркански заплахи.
435
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се избиваме помежду си... Българи, Турци, Руснаци, Шведи. Просто да дадем пример на останалия свят. Да организираме народен съд за политиците и да издигнем една бесилка пред народното събрание. А нататък народа да решава съдбата на политиците. Това би била истинска демокрация.
434
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ако ви вханат в гърция че пишете коментари ще ви вханат за шпионаж
433
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А иначе понеже съветските патриоти щото са християни та за това в центъра на Москва даржат една мумия на един сифилистик при това почти век, колко християнско нали другари
432
15
 
28
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 7 години
сега почнаха да заплашват Шведите с кой трябва и с кой не трябва да дружат
431
17
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
***.овете на Пу.тлер и ***.овете на Сор.ос днес заработват жълтите стотинки. Не се крийте зад мониторите, ами излезте и си организирайте един бой, както правим феновете на футболните отбори и си изкарайте там злобата и комплексите. А после пак с нови сили можете да го поемате на спонсорите си орално, ан.ално и дори в ушите. Сигурен съм, че там най-обичате.
430
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров, шведите веднъж ви срaха в ушaнките, забравил ли си?
429
14
 
21
 
! Отговори
@488 преди 7 години
Русия "азиатска джамахария"? Ти изобщо стъпвал ли си в европейската част на Русия? Странно е предвид огромните мюсюлмански гета в западна Европа да се нарича точно Русия джамахария. И колкото и да ви е странно, на ден има по 2 полета от София за Москва и те са пълни. Същото важи и за останалите европ. държави. Мой испански колега беше ходил на почивка в Санкт Петербург. Русия не е Марс и хората чакат за визи за нея. Защото там има какво да се види, има и какво да се работи.
428
14
 
16
 
! Отговори
me преди 7 години
Все пак, мисля, че пишещите тук сериозно подценяват Русия. Наскоро една германка работеща в САЩ ме попита съвсем ама съвсем сериозно "В България страхувате ли се от Русия?". Ако в САЩ и Германия чувството в хората е на страх, вероятно е защото виждат в нея заплаха. Така че тия приказки за 2та и танка са абсурдни. Русия е огромна държава и огромна военна сила. В момента в който НАТО започнат да се отнасят с нея като с равен, нещата ще се успокоят и всички ще са щастливи.