Бежанската криза не трябва да застрашава Шенген

Меркел заяви, че ще се бори за защитата на външните граници
30 апр 2016 16:47,
44
Бежанската криза не трябва да застрашава Шенген
Снимка: Архив БТА

Защитата на външните граници на ЕС не трябва да бъде за сметка на свободата на движение в Шенгенското пространство. Това заяви днес в седмичното си видеообръщение германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

ЕС е достигнал "напълно решаващ етап", отбеляза канцлерът и добави, че е решила да се бори, "за да можем да защитим външните си граници, за да запазим пространството на свобода на пътуване, движение и установяване".

На фона на вълните от икономически мигранти и бежанци, които заливат Европа, натоварвайки инфраструктурата й и позволявайки надигането на крайнодесни, ксенофобски политически движения и протести, Меркел призна за въпросите и опасенията около Шенгенската зона.

"Колко трябва да се грижа за собствената си страна? Колко мога да участвам в европейската солидарност?" попита канцлерът.

Двайсет и шестте страни в Шенгенското пространство позволяват да се пътува свободно през техните граници без паспорти или проверка, но някои членки върнаха граничния контрол, за да спрат преминаването на мигранти, припомня ДПА.

Въпросът е дали ЕС да реши да укрепи Европа и да защити Шенген, "или пък да отстъпи и всяка държава отново да използва свой собствен граничен контрол", добави Меркел.

По думите й страните, разбира се, запазват националния си суверенитет, но "трябва да действаме заедно" по важни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе си измисляите глупости ! Бащата на Меркел е бил християно католически свещеник в източна Германия. Още не съм видяла католически свещеник женен за еврейка , .. освен ако тя приеме християнската религия. Между другото евреин да приеме християнството е много по-лесно отколкото християнин да стане евреин..При евреите има изпити и спазване на законите им. Евреите трудно приемат брак с хора които не са евреи
30
0
 
3
 
! Отговори
аааааааааааа преди 7 години
МОЛЯ ВИ НЕ ПОКАЗВАЙТЕ ТАЗИ ЖЕНА-УБИЕЦ НА ХРИСТИЯНСТВОТО ПОНЕ НА ВЕЛИКДЕН!!!!!!!!!!!!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е бежанска криза . над 80% са от Африка .Това е организирано мероприятие с цел подавяне на християнската същност на Европа и постигането на определени цели ,нов световен ред ,обявен още от Хитлер .Следва Новият свят срущу Новият световен ред .
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реки от кръв ще потекат в Европа, сега арабите изнасилват и бият, какво остава след като станем 50 на 50. Единствено ни спасява някой като Хитлер, но не да избива ами да товари и извозва, няма друго решение
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много късно, чадо. Защитната система на европейските граници трябваше вече да действа, а не плахо да споменяваш, че трабвало.Защо накара Бойко да откаже на Австрия е Унгария безплатната ограда, която ни предлагаха? За да те проклинат българите ли?Че той немският народ те проклина вече, щом раздаваи жилища определени за работещи немски семейства на арабите - търтеи, които никога няма да работят.
26
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Колежка на Путин от ЩАЗИ.
25
0
 
8
 
! Отговори
реално преди 7 години
Просветление?
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тинев: ТЕ СЕ САМОИЗБИРАТ И САМОНАЗНАЧАВАТ ЗА ДА СВЪРШАТ ТАЗИ АНТИЧОВЕШКА ДЕЙНОСТ,СИМУЛИРАЙКИ "ГРИЖИ"!ТЯ НЕ Е САМА В ТАЗИ ДЕЙНОСТ!СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА НА ТАЗИ ОСНОВА ПО РАЗЛИЧНИ НАЧИНИ,В РАЗЛИЧНИ СФЕРИ!ТЯ Е ИЗПЪЛНИТЕЛ НА НАРЕЖДАНИЯ ОТ НАЙВИСОКО НИВО, КАТО ЦЕЛТА Е РАЗРУХА НА ДУХОВНО КАЧЕСТВЕНИЯ ЧОВЕК , В ЧАСТНОСТ ВЯРАТА В БОГ И ХРИСТИЯНСТВОТО/явно имат интерес да разрушат християнството-не им е удобно,което доказва точността на религията/! ЖИВЕЕМ В ЕКСТРЕМНО ВРЕМЕ! ВЯРА В БОГ Е ИЗХОДЪТ!!!
23
0
 
24
 
! Отговори
Салман Ружди преди 7 години
Представителя на Ислямска държава Ангела Меркел която усърдно работи за да да вкара сатанисти да ни взривяват и избиват нас християните ( В Австрия за миналата година са родени 80 000 деца и са влезли 80 000 ислямисти - след 20 г / ако доживеем / ще бъде като в Сирия - ще ни режат главите на нас християните и ще ни продават органите (( Този филм сме го гледали тук в България 470 г - клане , садизъм , изнасилвания, отвличане на малки деца и ангария -сега го осъвремениха -продават ни органите ((
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия изгори 6 милиона образовани евреи, за да получи 20 милиона *** ислямисти ! Да им е честито ! Бог си знае работата.
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази жена трябва да бъде в лудницата
20
0
 
16
 
! Отговори
Глей Я преди 7 години
Склерозирала ДЪРТА чанта.
19
0
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Хитлер затри Германия.Тая ще затрие Европа.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Меркел заяви, че ще се бори за защитата на външните граници"За кога ***, како? Пусна ли няколко милиона амуджи в ЕС? Пусна ги. Нави ли си на идиотизма, да пуснеш *** в Шенген? Нави си. Сега какви външни граници ще защитаваш? То вече няма смисъл.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанската криза не трябва да застрашава Шенген - бабооо бабо,сети са
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато дъртата чанта викаше амуджите,въобще не и беше до шенген,така,както не пущаха нас и румънците.Освен това фрау чанта си вършеше всичко на своя глава и въобще не и пукаше за солидатността с останалите държави в ЕС,сякаш бяха стада от ***,че даже им размахваше назидателно пръст.Сега,край - огради и граничен контрол,даже и за дъртата чанта!
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Австриеца Норберт Хофер ще направи сътресението в Европа, щото на Австрия и писна и няма да бъде чакалнята на Германия, както каза и самият и президент.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мекица
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приемат ли и Турция в ЕС най-малко 300 милиона мюсюлмани ще влязат в Турция и оттам и в ЕС.
12
1
 
14
 
! Отговори
гония я склерозата преди 7 години
Какъв шенген какви пет еуиро я гони склерозата , да си хранят гръцките бежанци и сирийските гастербайтери и тя един с ъюз нерушийми .......