Благодатният огън слезе на Божи гроб

10 000 души се събраха в очакване на тайнството
30 апр 2016 17:10,
40
Благодатният огън слезе на Божи гроб
Снимка: БТА

Благодатният огън слезе на Божи гроб в Ерусалим, съобщи ТАСС.

Около десет хиляди души се бяха събрали в параклиса на Божи гроб в очакване на тайнството, пише БНР.

Подготовката за слизането на огъня включва внимателна проверка на църквата за запалителни средства, за да няма съмнение в чудодейното възпламеняване на огъня.

Главният участник в измолването на Благодатния огън е ерусалимският патриарх Теофил III, светлините в храма са загасени, а присъстващите молят Господа да ги дари с Благодатния огън.

Веднага след запалването си пламъкът има удивителното свойство да не изгаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
2
 
! Отговори
LiveEvil преди 7 години
Колко точно трябва да си заблуфен , за да говориш по мобилен и същевременно да ходиш на черква , пълна с миризливи бабички и фа се кланяш на парче изрисувано дърво, вярвайки, че те е спасило...
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не е ли светска държава ?
15
2
 
8
 
! Отговори
реално преди 7 години
Човешкото малоумие е безкрайно.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Веселинов: ЯВНО ЛУКАВИЯ ЗДРАВО РАБОТИ В КРАЯ НА ВРЕМЕНАТА! КАКВО ОЗНАЧАВА "НЕГЪРСКО ПОГРЕБЕНИЕ" БИЛ ЛИ СИ НА ТАКОВА И ЗАЩО ГО СВЪРЗВАШ С ТЕЗИ ВЕЛИКИ МОМЕНТИ ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО?! ЗАТОВА ЛИ ОТИДЕ НА ЦЪРКВА ЗА ДА КРИТИКУВАШ?! А НИМА СИ ТОЛКОВА ДОБРЕ ЗАПОЗНАТ С ЦЪРКОВНАТА ДЕЙНОСТ, ИЛИ ПОТВЪРЖДАВАШ ФАКТА , ЧЕ ДЯВОЛЪТ ВЛИЗА НАВСЯКЪДЕ/и в църква/?! ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ПОРАДИ ТЕЗИ МОЛЕЩИ СЕ ХОРА И ЦЪРКВА ВСЕ ОЩЕ НИ ИМА ВСИЧКИ НАС, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕБ, КРИТИКУВАЩИЯ МОЛЕЩИТЕ СЕ?! ОТНАСЯ СЕ ДО ВСИЧКИ !
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMпо-големи фанатици от атеистите няма. Те вярват във величието на човека и свършват в лудницата като.... Ницше.
12
1
 
4
 
! Отговори
Веселинов преди 7 години
А какво ще кажете за кощунството на Разпети петък, при обикалянето на храм паметника Ал. Невски за погребалната церемония, вместо хорът да пее мертвеното "Святий Боже", гвардейски оркестър да свири, да не знае къде да спре и да ни кара да се чувстваме като на негърско погребение в Ню Орлинс, където това на погребение да свири духов оркестър е традиция... Боже, Боже Боже! Освен това във храма имаше въоръжени гвардейци с наложени , а не снети шапки, и гвардейците носиха плащаницата извън храма.
11
10
 
11
 
! Отговори
вярващ в Тангра преди 7 години
Вие вярващите в Исус верно ли си вярвате, че ей така от нищото се пали "Свещенния огън"? Чак и богохулници ни наричате. Продължавайте да си вярвате, че и Исус възкръснал след смъртта си. А за мюсюлманите - вярвайте си че един ден Исус ще се върне от небето и ще ви дари с 40-те девственници за "Свещенната" ви война.
10
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СвещеникЩом казваш думата мерзавец е ясно каква е възпитанието ти.Цял живот живееш без да работиш на гърба на хората, лъжейки ги с някакъв си шаман господ нещо недоказано и никой не го е видял.*** църковниТарикатии будали които ви хранят
9
5
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
"Цял ден се молите на господднес умря една жена от токгоспод нищо не направи"Не сме се молили за нея, а за себе си. Затова е умряла. Ние нали сме живи. Господ ни спаси в този ден и ние да не умрем от електричество.
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял ден се молите на господднес умря една жена от токгоспод нищо не направи
7
9
 
8
 
! Отговори
О Йееееее преди 7 години
"...в чудодейното възпламеняване на огъня."И една "чудодейна" клечка кибрит може да направи чудодейното запалване на огъня. Чудодейно било запалването на огъня. ХАХ. Пък и чак това било "Божи гроб". Все едно че Господ е умрел. ХАХ. Йееееее"русалим" е само един обикновен град. "Русалите" колкото си искате няма да станете по-богоизбрани, Йееееееерусалим-ци. Фалшива израелтянска религия. Пък вие си русалите колкото си искате. Ама недейте да включвате и България в това.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUM: ДОКАЖИ ТОВА , КОЕТО КАЗВАШ НЕ НАБЕЖДАВАЙ СЛЯПО , ЧЕ ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА "КЛЕВЕТА", СПОРЕД ПРАВИЛАТА НА ВСЕВИШНИЯ ! ТЕЗИ ДУХОВНИЦИ/в Йерусалим , отишли от толкова много държави, днес/ НЕ СА ТАКИВА ИЗМАМНИЦИ, КАКВИТО НА ЛИЧНОСТИ КАТО ТЕБ ИМ "ТРЯБВА" ДА БЪДАТ! СРАМУВАМ СЕ КОГАТО СТАВАМ СВИДЕТЕЛ НА ИЗКАЗВАНИЯ/а те са много в България/ОТ ТОЗИ ХАРАКТЕРБЕЗБОЖЕН! И НЕ СА ЛИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ВИНОВНИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯТА ВИЕ НИ ПРЕЧИТЕ ОТ ВЕКОВЕ ДА ЖИВЕЕМ И ОПАЗИМ ВЯРАТА СИ, НАЛИ?!..
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пуйката: КАТО ГЛЕДАМ КЪМ КОГО СЕ ОБРЪЩАМ МИ СТАВА ЯСНО ВЕДНАГА ЩО ЗА ЛИЧНОСТ СИ! НАПРОТИВБЕЗ УПОВАНИЕ В БОГ СЛЕДВА"ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА"НА ЧОВЕКА ОТ НЕГОВИЯ ВРАГОБСЕБВАНЕ ОТ ТЪМНИТЕ СИЛИ ИЛИ КАКТО СЕ ИЗРАЗЯВАМЕ "ЗОМБИРАНЕ",т.е. РАЗУМЪТ НИ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ АНТИХРИСТА /лукавия/,НЕ ОТ НАС ИЛИ ВСЕВИШНИЯ!ЗАТОВА И СВЕТЪТ Е ИЗПЪЛНЕН С ПРЕСТЪПНОСТ,ТЕРОРИЗЪМ,ВОЙНИ,БОЛЕСТИ,БЕЗДОМНИ,ЗЛОПОЛУКИ И САМОУНИЩОЖЕНИЕКАТО ФИЛМ НА УЖАСИТЕ! НЯМА ВРЕМЕ ДА СЕ САМОЗАЛЪГВАМЕ! БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ! ПРОСТИ И СПАСИ НАС!
4
28
 
28
 
! Отговори
Пуйката преди 7 години
Айде започна се отново с промиването на мозъци ! Хора събудете се религиите се измислени от хора с цел манипулация на масите !
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...по изрично нареждане на Пyтин.
2
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодатният огън слезе на Божи гроб!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
35
 
15
 
! Отговори
Brainless преди 7 години
Това въобще не трябва да е новина!