Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач

Маневра на руския самолет изправи косите на Пентагона
30 апр 2016 07:30,
434
Опасно близки: Руски Су-27 и американски разузнавач
Снимка: архив Reuters

Амерканското министерство на отбраната е обезпокоено от действията на руската военна авиация и смята, че те могат да доведат до ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения. Това заяви на пресконференция говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза в отговор на въпрос за съобщението на Си Ен Ен за прехаванат американски разузнавателен самолет от руски Су-27 над Балтийско море, предаде ТАСС.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27. който е действал опасно и непрофесионално", заяви Балданза в потвърждение на информацията. "Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук" в Балтийско море, каза още тя в отговор на въпрос на ТАСС за съобщението на Си Ен Ен. Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета. "И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

Руски изтребител Сухой (Су)-27 е извършил така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи вчера Си Ен Ен, като се позова на американски военни източници в региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Руски Су-27 извърши маневрата бъчва около американския разузнавателен самолет, изпълняващ полет в международно въздушно пространство. Това е много опасна маневра", се казва в съобщението. Телевизионният канал посочи, че руският самолет е минал на около 30 м от американския.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
2
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Излезте от форума и от новините. ставете само дежурните *** да си тролят или трололят. Няма значение далище се усетят или не или дали ще им пука или не. Не ги четете. Съвременните вестници станаха разпознаваеми като преди 10 ноември Работническо Дело. Четеш само заглавията и ти е ясно какво пише под тях. Но не четейки съдържанието не позволяваш да ти влияят с тенденциозните си умозаключения, а не четейки коментарите на 90 процента коментарите във форума се предпазваш от злъчка
264
0
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
До Анонимен:Аман от анонизъм
263
1
 
6
 
! Отговори
педрас преди 7 години
До До 368(372) Това е една от широкотиражираните ЛЪЖИ на Инджев, който с присъщото си безочие не се затруднява с проверка на фактите, стига да са му угодни.Факта, че подобна публикация на Ботев в този и в който и да е друг вестник няма не го притеснява. Действа се на принципа за сестрата дето я нямаш...
262
0
 
8
 
! Отговори
asan преди 7 години
Fuckin usa kikes
261
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основно правило на руския олигарх:Хвали Русия но си дръж парите и децата на Запад.
260
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 368 За последен път си губя времето с лъжци.В посочения от теб вестник Ботев е публикувал една единствена статия със заглавие "Сърбия и нашето освободително движение". В нея не се споменава думата РУСИЯ. ЗАСРАМИ СЕ! Не въвличай в долната си русофобия иконите на нашия народ. Аз мога да ти кажа, че русофобите са най-верните роби на Анкара.
259
5
 
9
 
! Отговори
Москва преди 7 години
Щом ревът краварите значи сме на прав път.
258
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я люблю Русия и никто миня не может променит ета панимаеш
257
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добро доказателство, че сайта не е български от изтрият пост, където го пишеше, здраве му кажи И да, който плаща за подбора на темите и начина им на поднасяне, той поръчва и обработката на общественото мнение. Истината си е истина. Или за троловете не е истина? Ама от пустата му истина боли...
256
7
 
7
 
! Отговори
до 385 преди 7 години
САЩ са ни господарите ДНЕС пенсионерите да се жалват на тях.
255
1
 
3
 
! Отговори
idiot преди 7 години
OK na382,verno do....! Da mogat ruski pilotyi : "A ti v nasha gradinka ne xodi"Ostavim ruski piloti na mira.Nashi piloti mogat li taka kotegoricno na SU 24 ,27 ,30 ,34, 35 da kazhat : Ti v nasha gradinka ne xodi.Zaradavax tezi koito znayat Vica za gradinka.I zashto nie tryabva da mislime za ruski i amerikanski igrichki nad Baltika,po -dobre da napravim smetka kolko pensioneri kupili si Velikdensko agneshko?!
254
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никои не може да ми наложи мнението си относно САЩ за мен те са селски тарикати кравари.
253
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ЕС не приема бежанците като САЩ с ЗЕЛЕНА КАРТА !
252
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква пропаганда не може да ме накара да заобичам САЩ
251
7
 
18
 
! Отговори
Иван Вазов преди 7 години
Русия ни освободи от Турците ще ни освободи и от Американците.Искам да живея тук и сега боли ме ,че някои си живеят живота зад океана.
250
2
 
9
 
! Отговори
С Русия в Сърцето преди 7 години
Те едно време си летяха над Русия с разузнавателни самолети докато не направиха Руснаците Су-25 а днес ги провокират защото не им трябва самолет след като има шпионски спътници.
249
4
 
14
 
! Отговори
С Русия в Сърцето преди 7 години
Последно когато СССР се опита да достави Ракети на Куба с кораби САЩ заплашиха с война
248
2
 
12
 
! Отговори
С Русия в Сърцето преди 7 години
Значи ако Руски Ту-95 мине близко до Великобритания или САЩ е проблем и го прихващат не и американски близо до Русия!?
247
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко пъти САЩ прихващат Руски самолети в близост до границите им тогава не е проблем ,че са прихванати в международно въздушно пространство.
246
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия"Руския също е бил в международна не на САЩ територия защо ревът хамериканците