US самолетът - с изключено устройство за разпознаване

Руското военно министерство: Самолетите ни летят по правилата
Обновена: 30 апр 2016 15:56 | 30 апр 2016 15:53,
256
US самолетът - с изключено устройство за разпознаване
Снимка: Архив Reuters

Руският изтребител е бил изпратен вчера да прехване американски разузнавателен самолет над Балтийско море, който се приближавал към руската граница, защото му е било изключено устройството, служещо за идентификация. Това заяви днес министерството на отбраната на Русия, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

"Всички полети на руски самолети са в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство", посочи в комюнике ведомството.

"Военновъздушните сили на САЩ имат два варианта: или да не летят близо до нашите граници, или да си включват транспондера", за да могат да бъдат разпознати, допълни министерството.

Вчера Пентагонът съобщи, че разузнавателният самолет на военновъздушните сили на САЩ Ар Си-135 е летял по рутинен маршрут в международно въздушно пространство, когато бил прехванат от руски изтребител Сухой (Су)-27 по небезопасен и непрофесионален начин.

"На 29 април самолет на американските военновъздушни сили Ар Си-15, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прехванат от руски Су-27, който е действал опасно и непрофесионално", заяви говорителят на Пентагона подполковник Мишел Балданза.

"Прехващането е станало само няколко седмици, след като руски самолет се доближи опасно до ескадрения миноносец на американските военноморски сили Доналд Кук в Балтийско море", каза още тя.

Балданза добави, че за последната година е имало немалко други инциденти с руски самолети, които са прелитали опасно близо до американски самолети и кораби, и поради тази причина САЩ виждат повод за сериозно безпокойство.

"Американският самолет е бил в международното въздушно пространство и не е влизал на руска територия", отбеляза Балданза. Тя заяви, че "въздушно прехващане като това" може да доведе до печални последствия за екипажите на двата самолета.

"И което е по-важно, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да предизвикат ненужно изостряне на напрежението в двустранните отношения", подчерта говорителката на Пентагона.

По информация на Си Ен Ен руската машина се доближила на около 30 метра и извършила така наречената фигура от висшия пилотаж "бъчва" над американски разузнавателен самолет.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
4
 
! Отговори
младен преди 7 години
"...е бил прехванат от руски Су-27, който е действал опасно и непрофесионално", заяви..."Естествено че е било опасно и непрофесионално ама как да е друго ядче като руснаците нямат в националната си кухня дънкин донътс, кока кола и старбъкс кафенце, щотоо... то такова е американското разбиране за професионално приФащане на техните птици.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее ПУТИН.
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте се провокирали,почвайте се от кога чакаме.
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия кравари са големи ревльовци!Щом ходят по чужди граници неканени - няма да ги чакат със хляб и сол, я!
158
2
 
3
 
! Отговори
Математик преди 7 години
До АнонименКато е 10 пъти по-голям военния бюджет на американците,защо същите американци са 10 пъти по-богати от руснаците?? Та братушките са по-бедни и от нас ! Защото военния им бюджет е 600 трилиона , батюшка!
157
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ БОЙКО
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Василев Алах ак бар
155
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ директно трябва да думнат цялата ескадрила руски щайги барабар с летището да му дойде акъла на Джуджето
154
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако новия су 35 е като новия руски хеликоптер ми 28 сам ще падне
153
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До да 220 проблема е че руснаците и от засада не могат Най много да сде обият и да не ядът домати в отговор ха ха ха
152
1
 
7
 
! Отговори
да преди 7 години
страхливите турски пилоти треперят от страх да не се изправят срещу Су-35,защото тогава няма да имат безобидна крава - бомбардировач, а самолет, който ще ги праща при Аллах един след друг, направо както са си опаковани в недъгавите Ф-ове.. от засада всеки страхливец може - турците най-вече
151
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Ястреб Османлията като изгарянето на Москва от Турския васал хана на Крим например
150
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще падне още някое су 24 както е тръгнало
149
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснака пак ли е правил циркаджийски номера на американците ?
148
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bo"Защо никой не ги обича пустите му руснаци."Как го разбра от Козяка ли ти го казаха?
147
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе пратете някой и друг турски пилот. Мамашистанците имат комплекси от тях, най-много са им сърбали попарата.
146
1
 
22
 
! Отговори
До Ястреб Османлията преди 7 години
нормално е Турция да се страхува от Русия - толкова поражения имат от руската армия,че не им помнят бройката - на пълен абонамент са:)))))
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре бе тия пък като се съберат един до друг и край все опасни ситуации. Като чели не са хора ами извънземни или некакви прокажени. Ае.....артисти от народния театър....
144
8
 
5
 
! Отговори
Гошко преди 7 години
Радвайте се момчета. Рускините туй лято ще се отдават на Гръцки кекс за една вечеря с шишичка водка. Как да не се радвам че турчулята им бастисаха самальота.
143
2
 
20
 
! Отговори
456 преди 7 години
На тези кравари все някой им бърка по дупките!!Плашат им супер пилотите лошите руснаци! Фигури някакви сложни им изпълняват! Не може така!Краварския интерес е най важен и всичкото *** на планетата требе да мучи доволно ката види истетерясалите им пилоти на "супер" техниката им !!