По 750 бежанци в Германия на седмица

В. "Билд"се позовава на данни на вътрешното министерство
1 май 2016 14:38, Петя Славова
22
По 750 бежанци в Германия на седмица
Снимка: архив, Reuters
Около 750 бежанци пристигат в Германия всяка седмица, съобщи германският в. "Билд ам зонтаг", като се позова на данни на вътрешното министерство, предаде ТАСС.
 
743 бежанци са пристигнали в Германия от 22 до 28 април, съобщава изданието. За пръв път от много време мнозинството бежанци не са сирийци. Регистрирани са 114 граждани на арабската република, 168 са пристигнали от Афганистан.
 
Статистиката отговаря на тенденциите, отчетени през последните месеци. След затварянето на границата между Македония и Гърция, което на практика парализира "Балканския маршрут", бежанците в ЕС намаляват. Общо от началото на годината германската федералната гранична полиция е отчела пристигането на 110 000 търсещи убежище. През 2015 г. са пристигнали над 1 милион души.
 
В продължение на дълго време бежанците достигаха практически безпроблемно до Гърция от турска територия. На 18 март 2016 г. държавните и правителствените ръководители на ЕС и Турция постигнаха споразумение за прекратяване на незаконната миграция от Турция към ЕС и за законно презаселване на бежанци в Европейския съюз.
 
Сега обаче експерти се опасяват, че бежанците ще избират алтернативни маршрути и ще се опитват да стигнат до Европа от бреговете на африкански страни. По данни на медиите европейските чиновници се готвят да сключат споразумения с африкански правителства, подобни на споразумението с Турция, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Германиябежанциес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искат и по 1700 да приемат на ден,през ............ ми е.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, нали разбирате, че намаляването на броя на пристигащите в Германия бежанци не се дължи на Меркел, а на Австрия, Унгария, Сърбия и Македония.Кога най-после тази нахална тъпачка ще каже, че Германия ограничава приема на бежанци до 100 човека на седмица, например.
15
1
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 7 години
Те бежанците собствените си *** не чистят, че щели да чистят кенефите на германците. Нета е пълен с клипове, които показват производството на бежанците около общежитията им.А една омотана в едно интервю за ДВ протестираше, че немските чистечи не и чистели достатъчно, на нея баронесата от Паксистан.
14
1
 
0
 
! Отговори
Do SOCIALAMT преди 7 години
Проблемът не е за германските безработни, а за германската социална система. ПРЕДИ 2-3 ДНИ СОЦИАЛНАТА МИНИСТЪРКА ОТЧЕТЕ, ЧЕ ВЕЧЕ СУМАТА ОТ ПОМОЩИТЕ, КОИТО СЕ ИЗПЛАЩАТ НА БЕЖАНЦИ Е ПО-ГОЛЯМА ОТ СУМАТА ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СОЦИАЛНИ ПЛАЩАНИЯ.В резултат на това Германия преди Великобритания ще ограничи социалната си ситема за работници от ЕС. Щом останеш безработен, получаваш помощи 4 седмици и ако не си намериш работа те спонсорират със сумата за обратен билат до скъпата ти Родина.
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците в Германия са проблем основно на негерманците в Германия. Пряка конкуренция. На германеца му е все тая кой му чисти ***.
12
10
 
1
 
! Отговори
SOZIALAMT преди 7 години
Германия има пари за много повече Бежанци , така или иначе местните безработни на Социални живеят 20 години така с по 1200 Евро на месец за 3-но семейство , така че не са проблем Бежанците за Германия
11
1
 
1
 
! Отговори
Realist преди 7 години
До Василев....i bez tuy sled 20 godini nqma da ostane nqkoy v BG ot bulgarskiq etnos!!! Zashto se punesh ,ne moga da te razbera😂
10
0
 
6
 
! Отговори
Pablo Escobar преди 7 години
Германия = кочур!
9
0
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
И не само тя- що гейове намазаха, що стари моми, които никой не иска , ама те тръпнат за "расови" жребци. Кой мислиш , че най -много лая за пропускане на мигрантите- феминистки, НПО-та и прочие ***.
8
0
 
18
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Важното е , че нашата граница била най-добре охраняваната...Нищо че масово хващат мордорците навътре в провинцията или чак на сръбската граница...
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надявам се да не се оплакват. Все пак си ги искаха- бежанци били, окаяни, бягали от война, инженери и лекари били, набиваха ни канчетата, плашеха ни със спиране на фондовете. Да не говорим колко сълзливи истории четохме за любовта между доброволки и някой с кафяво-тоалетен цвят . Да не почнат друга песен да пеят- все пак зачестиха изнасилванията и престъпленията от г-***.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как са влезли в Германия и от къде, с какви документи, за това пишете, по същество!! Пак ли са минали по каналите за "свободно придвижване на хора, катитали и стоки"?
5
0
 
16
 
! Отговори
Щрак! преди 7 години
Като гледам снимката, само дечица пристигат.
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА СЕДМИЦА ПО ЕДНО СЕЛО БЕЖАНЦИ,ПЕГИДА И АЗГ ЩЕ ИМАТ МНОГО РАБОТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ЛУФТХАНЗА ПОЛОВИН ГОДИНА ДА ВПРЕГНЕ ЦЕЛИЯ СИ АВИОПАРК.
3
15
 
11
 
! Отговори
Главен Редактор преди 7 години
Ей туй височкото бежанче мога да го изпъна. Да му покажа как стават нещата у Европата.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Около 35 000 годишно!!! Че кво реват толкова?!?!
1
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пускайте повече - дъртата чанта много им се радва!