НАТО не иска военна конфронтация с Русия

Няма да се меси и в Либия срещу ИД
Обновена: 2 май 2016 19:16 | 2 май 2016 15:00, Александър Попов
288
НАТО не иска военна конфронтация с Русия
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

НАТО не иска конфронтация с Русия, надпревара във въоръжаването и нова Студена война, но смята за важно да реагира на действия, свързани с демонстрация на военна сила и на средства за възпиране от страна на Москва, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за няколко водещи европейски издания, цитирано от ТАСС.

"Важно е да държим отворени каналите за политически диалог и да намерим пътища за намаляване на напрежението и за избягване на недоразумения", подчерта той. Шефът на алианса отбеляза важността на състоялото се на 20 април първо от две години заседание на Съвета Русия-НАТО. "Това беше важно, защото ако мълчим, няма да решим съществуващите проблеми", добави той.

Според него плановете за разполагане на допълнителни войски на изток "еднозначно не нарушават Основополагащия акт Русия-НАТО".

"Това, което правим сега в Прибалтика и в Полша, не е съществено увеличение на бойните сили", каза той и поясни, че НАТО не се кани да разполага там за постоянно хиляди войници.

Столтенберг съобщи, че понастоящем алиансът не вижда опасност от нападение срещу някоя страна членка на НАТО.

Според него НАТО трябва да се придържа към двоен подход спрямо Русия.

"Ние трябва да бъдем, от военна гледна точка, решителни, предсказуеми и силни. Само тогава можем да отиваме на политически диалог с Русия", подчерта той.

Генералният секретар на алианса изключи възможността за провеждане на военна мисия в Либия за борба с действащата там терористична групировка "Ислямска държава".

"Но ние имаме мандат за оказване на помощ за изграждане на структурите за сигурност там, ако либийското правителство ни помоли за това", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
3
 
1
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
ОЩЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДОКАТО ДОЙДАТ ЯСТРЕБИТЕ НА ВЛАСТ. СЛЕД ТОВА ОТ РУСИЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО УШАНКАТА....
194
0
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
253 Хех е напълно прав.А циника Столтенберг казва: "НАТО не се кани да разполага там за постоянно хиляди войници".Да, според споразумението 4+2 войниците могат да остават на чужда територия само до 3 месеца. Затова стратезите на НАТО измислиха РОТАЦИОННИЯ ПРИНЦИП - заменят батальоните след 3 месеца с нови.
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Н***ТО не иска конфронтация с Русия, надпревара във въоръжаването и нова Студена война, каза вчера генералният му секретар Йенс Столтенберг в интервю за няколко водещи европейски издания, а днес в Естония, на западната граница на Русия, на 111 км. от Северната Палмира - Северната столица на РФ - града герой Санкт Петербург, стартираха мащабни учения на Н***ТО - 6 хиляди човека само жива сила + n-но количество техника.Значи вчерашните му думи са опит да се прикрие агресията на Н***ТО.
192
9
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
261 никога никъде не е поеман ангажимент за неразширение на Изток още повече Източноевропейските страни са суверенни държави и всяка една от тях сама решава къде дамленува и къде не. Интересно в този ред на разсъждения дали Путин е питал някого за Евразийският съюз който разбира се не е еквивалент на НаТО но все пак
191
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия може да бъде превзета само с едно оръжие - безплатна водка !И ще предадат и путин и Матушка Рус и православието... всичко ;)
190
2
 
17
 
! Отговори
Хех преди 7 години
"еднозначно не нарушават Основополагащия акт Русия-НАТО". Нарушение е разбира се! При обединяването на ГДР с ГФР поеха ангажимент НАТО да не се разширява на Изток. Много удобно да се пропусне тази "подробност". Това споразумение е факт - Има гугъл. Вместо да пишете наизуст и то с отвратителен речник просто потърсете истината. Не се оставяйте като Ви повтарят нещо 1000 пъти да го приемете за истина като папагали.Млади хора! Изградете си собствено независимо ВАШЕ си мнение!
189
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема на НАТО са членките в алианса !Шведите трябва да са много прости да станат членки на един пакт управляван едноличноот една *** !Всяка държава трябва да си има граница и собствена АРМИЯ !Иначе квот ви кажат от ХАМЕРИКА шъ правите като тука ... Хамириканци станааме големи за 5 години.
188
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1.Откога НАТО отговаря на незададени от Русия въпроси?2.След като 50 % от населението на БГ не гласува,защо в цялата страна се откриват изборни секции?3.Защо гласуването трябва да е задължително,след като на политическия пазар от 26 години се предлагат едни и същи гнили политически ***?4.Време е лицата,участвали в управлението на страната след 1989г,да се "затворят" в Бояна под формата на Република БГ и да изплащат заемите ,а на останалата територия да се организира демократична БГ!
187
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама путин иска, само така може да е на власт, да спаси вечнопияния руски народ от злия запад, иначе защо ще го тъпрят там в кремъл, в най богатата на ресурси и територия страна хората гладуват, нямат пътища, кални локви свързват селата или градовете им, двуцифрена инфлация всяка година, рублата падна 4 пъти, дори и до ден днешен няма магистрала между санкт петербург и москва...но нали запада бил виновен и щом водката е евтина няма проблеми нали?
186
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска не иска тя и украйна не искаше но вече е късно
185
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКажи за лустрацията на Масльонката от Банкя ,или на Партиината от Плевен ,др. Ц. Цачева . Може и на другаря от ДС ,Цв. Цветанов ,на внучката на ЦК на БКП Л. Павлова ,на снахата на Политбюро ,Червената кукувица и на Червеното котило ГЕРБ,ПФ ,АБВГД ,РФ и тем подобни Червени наследници . А ,а и на Методи Андреев ,кото громеше капитализма в Библеотекарският Институт.Блаженую са верующите . Или лицемерите .
184
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сакън срещу ИДИЛ ,рожбата !
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има много социални стимули в човешкото общество, които обособятват социална йерархия, парите са излишни.Относителното социално равенство води до по-добър самоконтрол на общността.Продължвам да смятам, че депривацията е единствения начин за социално спокойствие поне по отношение на средствата за производство.Не вярвам априори в добродетелността на човека, добродетели се възпитават, включително възпиращо.
182
1
 
5
 
! Отговори
Хм... преди 7 години
До 246 АнонименПразни опаковки която без проблем сменят етикета! Съдържанието им никога не е било нито да са били комунисти, нито сега са демократи! Да те са деца /синове и дъщери/ на комунисти, но само толкова! Комунизмът е вяра на индивида в някаква идея, в хуманността примерно, и не е нещо което се унаследява/остава в гените, както заложби, талант, ... !пп. впечатляващо възпитание са им дали в яслите, в градината, в училище, ..... като привилигировани и разглезени деца на .... :)))
181
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има два сценария за бъдеще- комунизъм и апокалипсис.Това напрежение и разслоение между хората няма да продължи дълго без сериозен конфликт.Аз съм за Апокалипсис, защото човешката природа е кардинално дефектна и трябва да се създаде друг носител на интелект.Апропо,евреите да го духат.Те са по-дефектни от средно статисточески homo sapiens.
180
2
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
отече сори
179
5
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Министър-председателят на Франция Манюел Валс заяви, че Франция ще подкрепи кандидатурата на бившия министър-председателя на Нова Зеландия и ръководител на програмата за развитие на ООН Хелън Кларк за генерален секретар на ООН.По-рано бе съобщено, че кандидатурата на Кларк е подкрепена от САЩ, Великобритания, Австралия и няколко европейски страни.Нашата комунистка утече
178
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 237: "Писна ми от капитализъм в България."Хващай пътя за тайгата...там Путин раздава безплатно по 1 хектар земя, за работяги като тебе.
177
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 237:не се притеснявай, същите въпроси си задава и английската майка преди да бръкне в касичката на детето си.Лошото е, че елитът не случайно инвестира в дрога, проституция и мутри, за да не позволи на народите да се противопоставят.Няма да ме разбереш, но аз предпочитам да мямам деца.Поне моите няма да ги употребят.
176
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО - кошмарът на кремълската КГБ клика !