Путин се готви за избори: Сеч в силовите структури

Президентът уволни с указ 8 вископоставени служители
141
Путин се готви за избори: Сеч в силовите структури
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин извърши кадрови промени в някои федерални органи, предаде ТАСС, като цитира съобщение на официалния президентски портал за правна информация.

Сред освободените от длъжност са първият заместник-председател на Следствения комитет на Руската федерация Василий Пискарев и заместник-председателят на СК Юрий Нирков.

В президентския указ не се посочват причините за уволнението на осем високопоставени служители на правоналагащите органи и назначаването на 12 други, но, както отбелязва "Файненшъл таймс", това става по-малко от месец след създаването на Национална гвардия под прякото командване на президента и се възприема като стъпка за укрепване на дисциплината в силовите структури, които са опора на властта на Путин.

С указа също така се назначава Игор Краснов, известен следовател, отговарящ за разследването на убийството на опозиционния политик Борис Немцов, за заместник-председател на СК.

Сред уволнените са също Дмитрий Неклюдов, заместник-министър на вътрешните работи за Република Крим, отговарящите за транспорта в два федерални окръга и шефовете на две управления на Федералната служба за изпълнение на наказанията - в Москва и Свердловска област.

Промените се тълкуват и като подготовка за парламентарните избори през септември и президентските през 2018 г.
Британският вестник припомня, че в събота с указ бе назначен бившият финансов министър Алексей Кудрин за заместник-шеф на президентския Икономически съвет.

Макар и очаквано, назначението бе потвърждение, че Кудрин - един от най-дългогодишните довереници на Путин, засилва влиянието си.

Според "Файненшъл таймс" някои от уволненията изглеждат свързани с обществено недоволство от поведението на конкретни личности. Copwatch.ru - група наблюдатели, които документират случаи на полицейско насилие и корупция, похвали смените на шефовете на затворите в Москва и Свердловска област, припомняйки стари скандали.

"Има надежда за положителна промяна", заяви групата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората правят предизборни кампании, Жужето сеч в силовите структури :)
68
3
 
17
 
! Отговори
Викинга преди 7 години
Путин ще е президент защото народът го иска и подържа толкова силно,както никой държавник по света и то съвсем законно!!!За тъкъв държавник БГ само може да мечтае !!!Аз съм в Москва и това го виждам и чувствам,а не пиша от Тутракан,както много тик..ви тук !!!Българите все чакат някой да ги оправи,все са разединени и неурентирани !!!Добре ,че не ни обръщат внимание от Кремал на приказките и простотиите,които край нямат!!!
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Минко 47г. ергенма ти си бил фен на жужан ли бе? Или си му се наточил?
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ивансвали си ушaнката, да не ти стиска, че глей кви глупости си надрънкал.
65
6
 
14
 
! Отговори
До Иван 122 преди 7 години
"Путин е най-опитния политик на света. Всички други президенти изпадат в забрава, а той ръководи света."Просто Путин е единствения истински президент на истинска държава, всички други са подставени лица и президенти на "държави" в държавите.Обикновено тези "държави" в държавите са по-богатата част на държавата
64
6
 
17
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Путин е най-опитния политик на света. Всички други президенти изпадат в забрава, а той ръководи света.
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ким свин грухБългарската глупост е безгранична!
62
3
 
14
 
! Отговори
искам да попитам.... преди 7 години
До Анонимен..................какъв рейтинг имат Плевенлиев????????????????
61
5
 
7
 
! Отговори
ххахахааааа......... преди 7 години
До Анонименбългарска работа само милиция и алкохолизам си знаят Плевенлиев таман е събрал опришниците си и вече е гушнал чашата
60
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руска работа само милиция и алкохолизам си знаят Путин на снимката таман е събрал опришниците си и вече е гушнал чашата
59
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, бе. Всичко е Мара втасала само където не се е и.... ла. Оправихте си двора и нашите служби, икономиката, демографската криза и понеже сте цъфнали и вързали, оправихте и руснаците. Все разбирачи, все много знаете. На Путин му дреме какво мислим ние-клоаката на Европа.
58
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един от най - големите престъпници в света на снимката!
57
0
 
4
 
! Отговори
Dream Theater преди 7 години
Trans penem mihi est.
56
17
 
14
 
! Отговори
ким свин грух преди 7 години
1 кандидат Путин 2 кандидат Путин 3 кандидат Путин кого ли ще изберат ?
55
9
 
9
 
! Отговори
андрюша без катюша преди 7 години
8 уволнени с указ,а колко без ?Указа какво е ,основно средство за уволнение и назначение характерно за силно изостаналите държави,тук доста партиици вършеят ,и да знаят не смеят да кажат
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 108ТАКА Е... КАК ДА ОЦЕЛЕЕМ ЗА ДА НЕ СИ ВКАРАМЕ КРАЙНОСТИТЕ И ЛОШОТО ПРИ ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ? ТОВА Е ПО-ВАЖНОТО А НЕ ДА СЕ ПЛЮЕМ ТУК РУСОФОБ ЛИ Е НЯКОЙ ТУК ИЛИ Е РУСОФИЛ ...МОЖЕ ПРИМЕРА ДА Е ЕЛЕМЕНТАРЕН НО ХОЛАНДСКИТЕ ЛАЛЕТА СА ВНЕСЕНИ ОТ ТУРЦИЯ (АЗ ЛИЧНО НЕ ЗНАЕХ ДОСКОРО) ТА ЗАТОВА И ПИША - ДА РЕАЛИЗИРАМЕ НЕЩО ХУБАВО ОТ ДРУГИТЕ ЗА ДА СТАНЕ ТО НАШЕ ЗА ВЕКОВЕ ...
53
2
 
2
 
! Отговори
istinata преди 7 години
Niama nikakuv smisal da se sravniavame s rusia ili usa po sila inteligentnost kreativnost hubost.zabravete gi tia gluposti.malki sme triabva da smuchem ot vsiakade.da im cocame parite i tva e.ama mai sme malko prosti i za tva
52
11
 
13
 
! Отговори
102 преди 7 години
докато чакате сащ да фалира от 1917 до сега русия фалира 5 пъти и се разпадна 2 пъти
51
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ви питам русофили: Защо след "братската прегръдка на големия брат" България фалира два пъти. Първия през 1960 г. когато продава 24 тона злато от държавния резерв и през 1990 г. 1990 всъщност е обявен фалита. той започва много по-рано -през 1984-1985. През 1989 социализЪма и "братска Русия" ни завещават дълг от 11 милиарда долара -120% от БВП!!
50
9
 
10
 
! Отговори
нмладенов преди 7 години
в русия положението се влошава и е очаквано изтеглянето на президентските избори с година по рано в 2017.много предприятия минаха на 4 дневна работна седмица или на половин работен ден,има неизплатени заплати от октомври 2015 година.русия навлиза в последния стадий от съществуването на ссср