Все повече белгийци стягат куфари за България

Превръщаме се в предпочитана дестинация за почивка
56
Все повече белгийци стягат куфари за България
Снимка: Булфото, архив

България се превръща в едно от най-предпочитаните места за туризъм за белгийците това лято заради проблемите в държавите от Магреба, Гърция и Турция. Това съобщават местни медии, като се позовават на данни от фирмите за туристически резервации.

Нашата страна представлява за белгийския туристически пазар място, което е познато с европейската си принадлежност, политическата стабилност, липсата на заплаха от атентати и ниските цени.

Белгийците, които избират България, са същите, които досега са купували почивки в Тунис.

Отбелязва се, че тази година се наблюдава значителен отлив на белгийски туристи от Турция заради "деликатното положение" там, от Гърция - заради мигрантите, от Египет и Тунис - заради съветите на белгийските власти.

Единствено Мароко от държавите от Магреба се предлага от белгийските туристически фирми, доколкото белгийското външно министерство не е призовало да не се пътува там.

Белгийските туристи се завръщат на пазарите в Италия, Испания и Португалия, мнозина са решили да почиват с каравана по бреговете на Франция.

Някои от туристите заменят провалените почивки в Северна Африка с пътувания до Япония и Индия, отбелязват туроператорите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ли не вярвам?Тези хора или не са белгийци или просто са измамени.При нивото на обслужване,кражбите и високите цени,които веднага нашите пишман хотелиери ще сложат просто не виждам как някой ще се излъже да дойде.
35
1
 
5
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 7 години
Приемат се само европейки без мъжете и гаджетата.И да са хетеро!
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чуха , че ще има рускини или безплатни *** демек и се юрнаха.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тю... тц,тц,тц... гледай, гледай... Аз таман напуснах БГ и се установих в западна държава и тя българия тръгнала да се оправя... таз година много туристи, много пара се очертава... ще се оправи - само едно лято с туристи ни трябва и после цяла година може да не работим.Ама нищо, в другия си живот ще се върна в БГ...
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Около 11% от жителите на Белгия имат чуждо гражданство,а 13% не са родени в страната. Към 2012 година около една четвърт от населението (2,7 милиона души) са родени в чужбина или техни потомци сред тях най-много са дошлите от Италия (452 хиляди), Мароко (412 хиляди), Франция (268 хиляди), Турция (219 хиляди) и Нидерландия (216 хиляди).Ако дойдат Хасан и Али от 11% или 13% ще са белгийци колкото българските шведи.
31
13
 
3
 
! Отговори
ахахаха преди 7 години
Напикaвате ли се, *** платени? О, дааа. Тая година Бълголария ще отчете 25% ръст в летния туризъм. КЕФ !!!!!
30
0
 
14
 
! Отговори
нико преди 7 години
СМЕТКИТЕ НА КРАЯ НА СЕЗОНА
29
10
 
17
 
! Отговори
Petar, NY преди 7 години
Аз съм от Бургас и се прибирам само заради родителите и приятелите ми. Това лято ще почивам в Исландия. Базата в България е по-зле от Мексико, Доминиканската Република и още много държави които си мислим че са зле. За обслужването даже не ми се говори.
28
1
 
18
 
! Отговори
само питам, не че... преди 7 години
Белгийците от афро-дравидски произход ли ще са ?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 32 Виж какво ***,ако не бяха бабите и другите там тебе нямаше да те има.Я кажи колко деца си създал,одгледал,възпита ,на колко си годиди,колко книги си прочел и като какъв се трудиш сега?
26
3
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Белгийците посещаващи България се очаквало да са с 300 % повече тази година! Миналата година били 2ма, тази година се очаквало цели 8 да дойдат!Хайде сега по- сериозно! Кви белгийци, кви 5 лв.?! Помислих си, че *** Василева е писала статията, то било Сашко (Алексчо по новому). Тук идват руснаци (които имат широки джобове), евреи (които са стиснати, но пак е по добре от нищо), бедни европейци на помощи. Белгийците евентуално да са част от последната група, но са доста незначителна част.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи това лято ще плуваме в пари и България ще се оправи финансосво.Така както е тръгнало някъде за около 2 годинки ще исплатим 16 милиардният заем които правителството взе и сега Боикича управлява базпроблемно.Като се замисли малко човек почва да му става ясно ,че за тази мана небесна над България пръст има и омразната ни Русия която всеки мик е готова да ни "нападне и пороби"Мръсни руснаци на които парите не са мръсни ааааа!?
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лоша новина, как можахте така да развалите празника на червените баби и другите злобни ***?
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За последно ще им бъде. Само с море и хотели не става, трябва и обслужване.
22
2
 
27
 
! Отговори
ined преди 7 години
После да не се окаже, че не били компютри ами компоти.
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ИМА ПРЕКРАСНО МОРЕ!!!!!!НО ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВЯТ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ СТАНЦИИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ ХОДИ САМО НА АЛБЕНА СЛЪНЧЕВ БРЯГ И ТАКИВА КЪДЕТО НЕ СЕ ИЗЛИВА В МОРЕТО КАНАЛИЗАЦИЯТА!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПЛАЖА НА ЛОЗЕНЕЦ Е ЗАМЪРСЕН ЕДИН ПРЕКРАСЕН ПЛАЖ НО СИ ИЗХВЪРЛЯТ КЛОАКЕНЩАЙНА В МОРЕТО А ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ Е СТАРА И НЕРАБОТЕЩА ВЕЧЕ!!
20
0
 
7
 
! Отговори
НюНю преди 7 години
До АнонименУтре! :P
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След вчерашната статия за французите, сега нова и за белгийците. Ескимосите? Кога ще дойдат у нас ескимосите?
18
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с това,,бетономорие",по цялата крайбрежна ивица имаме 2-3 презастроени места,които обаче се отрасяват добре на икономиката,проблемите са лошо обслужване,лоша кухня ,тип,, Балкантурист,печалбарство на всяка цена...Породени са от манталитета ни,късогледство и невежество,за което вкупом сме си виновни. Ако в западна Европа имаха нашите дадености(които не са,кой знае какво),никой там нямаше да си подаде носа на вън,но ние сме се превърнали в родоотстъпници и нихилисти.
17
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера имаше същата статия със заглавие "Все повече французи стягат куфари за България". Днеска вече са белгийци, утре очаквайте заглавието да стане - люксембургци и така докато изредим целия свят...С измислена информация и изкуствено преувеличаване може само да се повдига нашата родна гордост, че сме номер 1 в туризма :) Иначе друга файда от това няма