Меркел ме наряза и ме сервира за чая на Ердоган!

Разследваният германски комик отправи обвинение към канцлера
3 май 2016 20:19, Елка Василева
209
Меркел ме наряза и ме сервира за чая на Ердоган!
Ян Бьомерман. Снимка: архив, Reuters

Германският комик Ян Бьомерман, който е разследван за обида на турския президент, обвини германския канцлер Ангела Меркел, че го е "нарязала" и сервирала на Ердоган за чая, предава агенция Ройтерс.

Още по темата

През март Бьомерман прочете сатирично стихотворение, осмиващо турския президент Реджеп Таип Ердоган, по време на своето шоу по Цет Де Еф. Стихотворението съдържа оскърбителни твърдения по адрес на Ердоган, включително, че турският президент харесва детска порнография и прави секс с животни. Случаят повдигна въпроси за границите на свободата на словото в Германия.

Турция настоя комикът да бъде съден за обида на чуждестранен държавен глава, а германският канцлер Ангела Меркел даде зелена светлина на прокурорите да започват официално криминално разследване.

 "Канцлерът не трябва да има колебания, когато става въпрос за свободата на словото", казва комикът в интервю за седмичника "Цайт", което ще бъде публикувано изцяло утре. "Но вместо това тя ме наряза, сервира ме за чая на много опасен деспот и ме превърна в германския Ай Вейвей", казва той, имайки предвид китайски художник дисидент.

Германският наказателен кодекс предвижда до три години затвор или глоба за обида на чуждестранен държавен глава.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
1
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
свобода на словото...това го разбираме...но без граници не може...а освен това е имало и закон за обида на чуждестранен държавен глава...свободата си е свобода, законът закон...не трябва да режеш клона на който си седнал...
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще си сложи бурка докато му го сервира и тогава шоуто ще започне. Алчност + толерантност = идио.тизъм. Днес ако дадат правото на Турция за безвизово пътуване, познайте по-голяма част от първите пристигнали какви ще бъдат. Това е един добър шанс Ердоган да се отърве не само от противниците си, но и от всякаква из'мет. Нещо като нашите бивши затворници, които бяха пуснати в зората на демокрацията. Явно някои си мислят, че всичко ще стане като в Австралия - създадена от много престъпници.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинкойто го определя? само терорист ердоган, нали?
67
16
 
6
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Свобода на словото,по голяма глупост няма.Всичко трябва да е в пределите.
66
1
 
23
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Какъв канцлер е тази изкуфяла бабетина бе. Какво чакат германците още че не я махат не знам. Да им превземат и унищожат държавата ли, какво?? От какво се притесняват, или вече толкова много муслуманска кръв тече по вените им, че са забравили каква е била Германия и какви са били нейните ценности..... до преди няколко десетилетия само!!
65
11
 
6
 
! Отговори
Ahmet преди 7 години
До Обичам турцияChe to v Bulgaria navsqkade kipi ot Evropeiska estetika :))) Mnogo po mizerni sme ot samata Turcia...
64
6
 
21
 
! Отговори
опетков преди 7 години
Странното за мен в този случай е че в Германия, европейска държава, с уж съвременно законодателство, министър-председателят ще разрешава на прокурорите да задвижат съдебната процедура. Къде е разделението на властите, къде е независимата съдебна власт? Ако у нас се случеше подобно нещо, щяха да изядат с парцалите ББ.
63
13
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Европейска мечта: Без да си представям, защото съм ги видял с очите си, дори доста "затънтени",азиатски, турски градове са доста по-чисти, поддържани, озеленени от нашите родни, "европейски" такива. Да, не е Европа, но е доста по европейско от нашенските кочини.
62
21
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Всичко, което работи срещу Путин е добро.
61
2
 
18
 
! Отговори
men преди 7 години
Германия винаги е била в съюз с Турция. По време на 1 вата световна война са заедно. По време на втората един от най-добрите приятели на Хитлер е турски ходжа. Германското икономическо чудо е постигнато с турски гастербайтери още от 60те. Нищо чудно, че Меркел отново се е хванала с най-близкия съюзник на Германия през последния век.
60
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боли ли от истината, а? Простакистанецът ще е винаги по-долу от турчина колкото и да се пениш и злобееш. Свиквай!
59
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има, подуши се!
58
1
 
5
 
! Отговори
Лека нощ преди 7 години
Гордоста и глупоста вървят рамо до рамо.
57
3
 
6
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
Тука гледам доста *** почнаха да ни подражават чрез кражба на никоветени. Афферим машалла ще намерите правилния път
56
7
 
4
 
! Отговори
до Анонимен 85 преди 7 години
Точно, най- долното племе пък сме ви "управлявали" 500 години, както и дори в днешно време, като се каже Османска империя, омекват ви краченцата и треперите!Айде у лево!
55
3
 
4
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Аз като човек написал дестки книги, моля ръководството на медията да отстрани неграмотните ни зрители които пишат на латиница.Нека бъдем патриоти и българи!България на три мастики!Волен Президент!
54
2
 
9
 
! Отговори
ГОРД ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Горд ТурчинИ какво печелите като ни мразите?ДУШЕВНО УСПОКОЕНИЕ !
53
4
 
6
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
И какво печелите като ни мразите?
52
8
 
3
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво на Меркел!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАКТDa no opitnite zaycheta ste vie