17 млн. мигранти в Германия – безработни и доволни

Всеки пети жител на Германия се оказва, че е мигрант
4 май 2016 14:22,
33
17 млн. мигранти в Германия – безработни и доволни
Снимка: архив Reuters

Всеки пети жител на Германия е мигрант. И те са по-бедните, необразовани и често безработни жители на страната. Но пък са доволни. Това показва последният доклад на Федералната статистическа служба, пише "Das Handelsblatt".

В Германия по дефиниция за мигрант се възприема този, който независимо от неговата националност, е роден в чужбина или имат поне един родител, който идва от държава, различна от ФРГ. Така повече от половината от тях са с германско гражданство, една трета са родени в страната.

В 400-те страници на доклада пише, че мигрантите са по-млади, но и по-рядко предпочитани на пазара на труда. Те печелят по-малко и са изложени на по-голям риск от изпадане в бедност.

Въпреки това в образователен аспект мигрантите са постигнали значителен напредък в последно време, но това се дължи много повече на натискът, който правителството упражнява върху мигрантите, за да ги образоват.

Документът има за цел да представи факти за настоящата бежанска криза, но и да предложи решения за нея. Така например в текста заляга искането за по-широк достъп до образование, защото колкото по-квалифициран е един човек, толкова по-малко вероятно е той да остане извън пазара на труда.

През 2014 г. 65 на сто от мигрантите на възраст между 15 г. и 64 г. са имали работа - единадесет процента по-малко в сравнение с данните за населението без чуждестранни корени.

Хайнрих Алт, бивш председател на Федералната служба по заетостта, призова за незабавно съкращаване на процедурните срокове за предоставяне на убежище от две години на три месеца. "Да се чака до две години - това е чиста мизерия. Това пречи на хората да работят, генериран безсилие, недеклариран труд и дребни престъпления", подчерта експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте възможност на християнките да отглеждат деца, но не! Те трябва да работят за да се вземат от техните данъци и да се оглеждат мюсюлмански и ромски търтеи. Това е псевдо хуманизъм, защото кой ще ги храни търтеите, като изчезнат работещите християни?
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
22 - ЖЕЛЕЗНИЦАТА РУСЕ ВАРНА Е ОТ 1866 г. НЕЩО СИ ОБЪРКАЛ МНОГО ИСТОРИЯТА МАЙ.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22. Съединението е в 1885 г.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТО ГОДИНИ ПРЕДИ ИЗОБРЕТЯВАНЕТО НА АВТОМОБИЛА НАСЕЛЕНИЕТО МАСОВО Е ПОЛЗВАЛО ГАЗЕНИ ЛАМПИ. ГАЗТА СЕ ДОБИВА ОТ ПЕТРОЛ, АКО НЕ ЗНАЕТЕ. А ИЗВЕСТНИЯТ ГРЪЦКИ ОГЪН, ИЗПОЛЗВАН ОТ ВИЗАНТИЙЦИТЕ ЗА ОТБЛРАНА НА КРЕПОСТИТЕ ОЩЕ ПРЕДИ 1500 ГОДИНИ Е ПЕТРОЛЕН ПРОДУКТ.НО ФАКТ Е, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО ПЕТРОЛ, ТАКА ЧЕ НЯМА И ИНТЕРЕСИ В ПЕТРОЛА. ПЪК И РУСИЯ СИ Е ИМАЛА ДОСТАТЪЧНО В БАКУ.
23
3
 
1
 
! Отговори
До Ото преди 7 години
Ами прочети ти в нета кога е открит?!?
22
2
 
7
 
! Отговори
Ото преди 7 години
до 22( до су-34)А бе , какъв петрол те гони теб по време на Освобождението !? Я кажи коя година е изобретен бензиновия двигател ,камо ли първият бенз. автомобил , та камо ли автомобилостроенето и пр. и съответно нуждата от петрол ...
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
17 МИЛИОНА !!!!!!! ПИШЕТЕ Я ОТПИСАНА ГЕРМАНИЯ, НОВАТА БЕЛГИЯ! ГЕДЕРЕЙЦИТЕ ЩЕ СИ МЕЧТАЯТ ПАК ЗА СТЕНАТА.
20
0
 
19
 
! Отговори
леля меркелица преди 7 години
На леля убавците !
19
16
 
5
 
! Отговори
До Су-34 преди 7 години
А Русия да не би да ни е приятел? Отстъпва освободена България и по-точно Тракия на Турция чак до 1906 г, когато правим Съединението. И защо го прави? Ами още тогава Русия е имала апетити да пренася петрол с кораби през Черно море до Варна и от там с новопостроената железница РУСЕ - ВАРНА(посоката е умишлено обратна) през 1885 г. от Русе до Западна Европа. Така че Русия ни освобождава не защото сме братски народи, а заради интереси в петрола. Това в учебниците го НЯМА!? Мисли, мислии!!
18
4
 
12
 
! Отговори
тото преди 7 години
Без диктатура няма да има управия . Вижда се.Демокрацията излезе гнила работа. Тя работи само за чуждите .Какво е култура? Управниците забравиха тази дума.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сегашните немци са меки китки.Някогашните щяха вече да са обесили ангелина шмеркел безмоzъчната.
16
3
 
34
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Дреме ми на у* за Германия, ЕС, България, САЩ, Русия, Китай и т.н. Вече се интересувам от мене си, семейството и роднините ми, и то тези за които съществувам целогодишно, а не само когато им трябвам. Когато почне на държавата, ЕС, САЩ или другите да им пука за мен, тогава ще почна и аз да се интересувам от тях.
15
7
 
26
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Германия е наш враг. Именно германците и австрийците са инициатори на Берлинският конгрес през 1879 г. когато ни разпарчетосват. Резултатът е няколко стотин хиляди зверски избити, малтретирани, изнасилвани и окрадени наши сънародници в териториите ни върнати на Турция.
14
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам що си мислите, че всички са араби. И ние българите доста помагаме да се увеличават мигрантите ...
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще видят като тъпите управляващи разрешат на турците да се движат безвизово какво ги чака. Горката Европа безмозъчни човечета я унищожиха.
12
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
tova si e 4ista diskriminaciq romanci i balgari ni iskat obrazovani i da rabotim ina4e ako te xvanat bez rabota te padqt a tia novite migranti ni rabotqt ni s obrazovanie 4akat na pomo6ti i gi vzimat ne po malko ot 800 euro 4e za kvo da raboti
11
13
 
3
 
! Отговори
KKK преди 7 години
така ще е докато искате да има национални икономики, вместо една глобална ... войните и напрежението са неизбежни
10
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арабите са много мързеливи и всичката им работа е ! Разбират само от насилие, обичат да умират и да убиват.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Абсолютно точно го написа ! Браво ! Мръъсотия и миризма, престъпност и присстотия до безбожие.
8
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така де ! Германия изгори в пещите 6 милиона образовани евреи за да получи 17 милиона тъъппи араби. Да им е честито ! Бог си знае работата.