Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново

Няма никакви тенденции рейтингът му да се срине
5 май 2016 09:30, Елка Василева
243
Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Привържениците на руския президент Владимир Путин очакват 2018 г., за да гласуват за него отново, пише в заглавие "Комерсант".

В доклад по повод 7 май - поредната годишнина от встъпването в длъжност на Путин, руският Фонд за развитие на гражданското общество (ФоРГО) характеризира "путинското мнозинство" като стабилен надпартиен електорат.

Въпреки днешната криза привържениците на президента са готови да го подкрепят, ако се кандидатира пак за държавен глава на изборите през 2018 г.

Експерти правят извода, че в следващата Държавна дума депутатите ще представляват едно "путинско мнозинство" независимо от партийната си принадлежност, се казва в материала.

Според ФоРГО подкрепата за Путин в Русия остава стабилна въпреки военната кампания в Сирия, засилването на санкционния натиск срещу федерацията, влошаването на социално-икономическата ситуация, панамския офшорен скандал и други събития от последната година, свързани с името на Путин.

Положителни оценки за дейността му дават 82 на сто от запитаните, 84% допускат, че ще гласуват за него на президентските избори. Анализът се базира на анкети, осъществени от социологическия център ВЦИОМ в 130 руски града през април т. г.

ФоРГО прогнозира, че в обозрима перспектива няма никакви тенденции да се срине рейтингът на руския президент. По данни на "Комерсант" в доклада се твърди, че Путин има привърженици сред избирателите на всички парламентарни партии - от 96 на сто сред електората на "Единна Русия" до 69 процента сред либералдемократите.

Представители на "путинското мнозинство" описват какво им харесва у Путин - това, че брани интересите на Русия, неговото трудолюбие, енергичност, решителност, натрупаният опит, силната му воля. Според социолозите "специални положителни емоции" буди у тези хора присъединяването на Крим към Руската федерация през 2014 г., отбелязва "Комерсант".

Феноменът "путинско мнозинство" е нещо трайно, смята политологът Екатерина Курбангалеева. "След 16 години хората вече свързват президента със самата стабилност. Отпадне ли тази асоциация, рухват и всички надежди около нея. Рейтингът на първото лице е най-устойчивият показател, колективното съзнание ще го поддържа до последно", убедена е специалистката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До обективенСилно се надявам Путин да постъпи мъдро и да не се кандидатира за нов мандат! Така родните седер***сти и цалата и всичките европски и американски медии---------Той не е толкова мъдър. Все пак е една милиционерска пръчка така че 100% ще се кандидатира.
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да чакат. Направо да го считат за избран от сега.
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме интересуваха международните резерви на Русия шото...
182
0
 
4
 
! Отговори
браво на Путин! преди 7 години
Международните резерви на Русия за седмицата 22-29 април са нараснали $ 1,5 милиарда, или 0.4% - до $ 390 100 000 000, според централната банка на Русия.
181
8
 
1
 
! Отговори
kokospa преди 7 години
Нормално за Расия-те са свикнали на това с императорите.Но да почакаме до 2018 има мнооого време.Стагнацията набира сили!
180
0
 
4
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Силно се надявам Путин да постъпи мъдро и да не се кандидатира за нов мандат! Така родните седер***сти и цалата и всичките европски и американски медии ще останат с "пръст в устата"!
179
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След смъртта на Сталин е имало масови самоубийства. Руснаците не са си представяли, как ще живеят без него. Това въобще си е характерно за угорските общности. Те никога не си сменят вождовете. Докато за българи и киевски руси е точно обратното, почти няма кан, кнез или цар умрял от собствена смърт. Тая генетика много лесно се различава - угорите не носят на пиене и се накъркват безпаметно от една чаша водка. Затова я пият бързо на екс.
178
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2 г. ще имаме сериозни проблеми с тези хора, бая повечко са от сирийците.
177
8
 
2
 
! Отговори
джуджака-чудото преди 7 години
явно ще трябва да надстрояват мавзолея със още един етаж за новото божество
176
0
 
4
 
! Отговори
до 210 преди 7 години
Много точно казано. Браво.
175
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Пешко 214Рашките се само изолират? Имам няколко познати говорим си от време на време. Като искат Пътуват в РФ и зад граница. Всяка световна Музикална група и прочие вече експлоатира руския пазар. Мога да ти кажа че преди 3 месеца цялото Черноморие беше на STOP SALES всичко е запазено от Руски туристи. Изобщо да не говорим колко нови апартаменти са купили от началото на годината в зоната около морето.
174
8
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА Е преди 7 години
Бойко ще управлява През 2018 за Путин не е никак сигурно
173
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако е жив за мандата през 2018
172
1
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До БобиИменно - тва да вдигнеш 100-200 000 души едва ли не на гражданска война не е лесна работа, ама никак. В случая с Русия *** е, че там се самоизолират в своя си руски свят, с широката руска душа и живеят от 89-ти май до 9-ти май (така е поне напоследък). А пак казвам - Русия има огромен капацитет, който си седи така само закърнява.
171
2
 
11
 
! Отговори
Якорита Уташака преди 7 години
аз пък чакам нашите си избори за да бия шута на прецедента
170
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Пешко 211Арабска Пролет в РФ трудно ще стане. Преди години забраниха НПО, а сега и Медии спонсорирани от Чужбина. Тоест няма ги най-удобните инструменти за "ЗАПРОЛЕТЯВАНЕ". Много по-лесно е обаче да вдигнат Мюсюлманския тероризъм и след като през седмица или две излиза новина за хванати групи или някъде в провинцията инциденти значи на там са насочени усилията за де стабилизация.
169
1
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До До ПешкоМерси, лека работа! Иначе не смятам, че така лесно се "правят" арабски пролети", както се твърди отляво
168
3
 
12
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Руснаците си го искат. Значи няма сила, която да промени този факт, освен Божията воля. Бог обяче изглежда засега е на негова страна
167
6
 
3
 
! Отговори
До 201 преди 7 години
Не си прав, ама изобщо! Как можеш да пожертваш нещо което нямаш? Как путинофила русофил жертва интелекта си?За останалото съм съгласен.
166
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че Русия я чака сценарий арабска пролет. Нали за това е цялата врява. Там където има диктатори идва и пролетта.