Свежият въздух си има цена, особено в Китай

130 вдишвания свеж планински и морски въздух - $20
Обновена: 6 май 2016 07:45 | 5 май 2016 22:45, Камелия Цветанова
16
Свежият въздух си има цена, особено в Китай
Снимка: Reuters, архив

Спрейове, съдържащи свеж австралийски въздух, се продават като топъл хляб в задушения от смог Китай срещу 20 долара, пише в. "Дейли мирър".

Флакончетата се пълнят от австралийските "въздушни фермери" Джон Дикинсън и Тио Руйгпок.

Те могат да осигурят 130 дълбоки вдишвания свеж планински и морски въздух.

Продуктът носи търговската марка "Грийн енд клийн еър". Капачката на флакончето е под формата на респиратор и той се притиска към устата.

Според производителите поетите вдишвания имали малко "солен вкус", какъвто е въздухът на плажа.

А привкусът на евкалипт напомнял горските масиви от австралийските планини. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Китайвъздух
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нашия планински въздух е свеж и чист, ще ходя утре много рано на балкана да пълня и аз "бутилчици" и ще ги експортирам за Китай, да прая малко бизнес.
9
0
 
4
 
! Отговори
Пълни глупости преди 7 години
Свършиха ми символите :) Та да си довърша мисълта - усещаш как наистина кипи живот около теб. Усещаш как ако някой те пита как би изглеждал твоят град-мечта, ще си представиш нещо такова - хора, бизнес, условия за развлечение, спокойствие отвсякъде, красиви сгради, култура, условия за всеки да си живее живота така както си иска без да му се пречи. И това е в страната, за която тук единствено се пише: "комунизъм, изостанали, смог, мръсотия, бедност, деспотизъм"... Защо? Всеки сам да си отговори
8
0
 
10
 
! Отговори
Пълни глупости преди 7 години
Бил съм в Шанхай и честно казано аз смог не видях. Бях 3 седмици там. Градът е уникален, нещо невероятно! Почувствах се все едно съм Маугли сред тия "изостанали" китайци. Нашите и европейските градове са като гета в сравнение с Шанхай. Хората спокойни, усмихнати. Никаква престъпност. Ужасно много пари навсякъде - огромни небостъргачи, супер респектиращи финансови центрове, лъскави магазини препълнени с пазаруващи хора. Пешеходни алеи дълги километри, издиганти във въздуха. Като фантастичен филм.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой ден янма да се учудя да има данък ''Чист Въздух''.
6
0
 
1
 
! Отговори
Будни преди 7 години
Следващият път когато трябва да избирате нещо, било то храна, кола или политик бъдете активни и мислещи. Трябва да мислите за себе си и за децата си. Следващия път когато купувате нещо било то храна, кола или обикновенна блуза помислете дали имате нужда от нещо. В Китай е така защото целият свят произвежда там. Но не света е виновен, а китайската комунистическа партия и китайският народ. Как беше? не е луд този който яде баницата, а този който му я дава. Така че хора, пазете си банацита-въздуха.
5
0
 
8
 
! Отговори
китайски паток преди 7 години
новия китайско-български мегапроект китайски паток: ще прекараме въздуховод от българия до китайще продаваме въздух
4
0
 
5
 
! Отговори
до Оле #4 преди 7 години
Планинския въздух у нас все още е достъпен, но чистата храна... Хммм... Не съм толкова сигурен.
3
0
 
43
 
! Отговори
Оле преди 7 години
Ако трябва да избирам между висок стандарт на живот,но да трябва да ям *** и да дишам отровни газове,пред това да съм беден,но да ям чиста храна и да дишам планински въздух,ще изберя второто.Те тия хора се побъркаха от алчност,зомбирани роби,водени към мъчителна гибел от ненаситния световен елит.ДО 100 година на тая планета ще станат неща сравними с филм на ужасите.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горките хора :(
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората в Шанхай ходят с маски (около 5%)Снимката е оттамСмогът е ужасен, но стандартът на живота е по-висок отколкото в БГ.Тук обаче се живее по-здравословно.