Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон

Супердържавата ще се провали, прогнозира Борис Джонсън
15 май 2016 09:25,
390
Мрачна прогноза: Европа върви по пътя на Хитлер и Наполеон
Снимка: Ройтерс, архив

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който оглавява кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, смята, че съюзът е поел по същия гибелен път като Хитлер и Наполеон, като се опитва да създаде европейска супердържава, предаде Ройтерс.

В интервю за в. "Дейли телеграф" Джонсън каза, че ЕС страда от недостиг на демокрация и от обединяваща власт и затова е обречен да се провали.

Наполеон, Хитлер, различни хора опитаха да направят подобно нещо на онова, което се опитва да създаде ЕС и нещата свършиха трагично, каза Джонсън.

ЕС е един опит да се постигне това по различен начин. Но в основата онова, което липсва на ЕС, е един вечен проблем, който се корени в това, че няма фундаментална преданост към идеята за Европа, смята Джонсън.

Няма единна власт, която хората да уважават или да разбират. Това поражда този масивен вакуум на демокрация, допълва Джонсън, който е сочен за фаворит да наследи премиера Дейвид Камерън на поста.

Бившият кмет на Лондон призова британците да се превърнат на 23 юни, когато е референдумът за британското членство в ЕС, в героите на Европа. Така той повтаря призив на премиера Уинстън Чърчил към британците по време на войната.

Джонсън освен това каза, че напрежението между страните членки на ЕС е позволило на Германия да стане по-силна в съюза, да поеме контрола над италианската икономика и да разруши Гърция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или толерантност между всички държави от ЕС.Равни европеиски заплати и цени на стоките или закривай ЕС.С какво ни помогна ЕС станахме най бедните нещасните и най изчезващи и умиращи само задължения и правила разрушиха ни икономиката и внасяме техните болкоци защото нямаме пари за хубавите стоки.Аз съм за БЪЛГАРИЯ Швейцария на балканите и не ме .......др. Държави.Който иска да заминава в която си държава иска.52149
145
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супердържавата отдавна се провали, само това, че печата пари я държи жива. Доста държави в супердържавата фалираха, хората са трайно безработни, няма никакви изгледи за прогрес. Навсичко отгоре, ЕС като не се развива, вреди и на световната икономика, това все пак е най-големия блок. Той от години не е правил висок икономически ръст, а някакъв мижав, който хората изобщо не усещат. Въпроса е какъв ще е катализатора за разпада, това може да е UK, те са новатори, стиска им да го направят.
144
2
 
9
 
! Отговори
Ссс сссссссс преди 7 години
До 308.....Всичкото това което си го изредил-часовник,телефон и т.н....е Китайско--направено в комунистически Китай-а суровините са от Русия-- схващаш ли??? А без суровини и човешки ресурси-технологиите са нула....А това че Европа отива сама кьм унищожението си е вече ФАКТ...само заблудените слепци не го виждат
143
1
 
7
 
! Отговори
42 преди 7 години
ХОРАТА НЕ ОБИЧАТ РАВЕНСТВОТО ЗАЩОТО СА АЛЧНИ ПО ПРИРОДА, А АКО ИМА РАВЕНСТВО СВЕТЪТ ЩЕ Е ПО- ДОБЪР.
142
0
 
1
 
! Отговори
До 308 преди 7 години
Много си мързелив. Това стихче го слагаш под всяка статия. Измисли нещо ново. Не си ми отговорил твоята собственост на нещата които редиш дали са български. Ти знаеш какви са, но със сигурност не са български.
141
2
 
6
 
! Отговори
vdch преди 7 години
Само Тръмп и Джонсън!
140
15
 
4
 
! Отговори
До ес преди 7 години
От 45 та до сега русия загуби , политическото , военното и териториално господство на над 150 милиона европейци . Всичките си проекти като СИВ ,Варшавския договор и Съветския съюз ! Загуби и надпреварата в технологиите и икономиката ! В демографията и морала !Колата, която караш руска ли е, а гумите по нея? Часовникът на ръката ти, пералнята ти, телевизорът ти, фотоапаратът ти, телефонът или смартфонът ти, лаптопът и т.н. ти знаеш какви са, но със сигурност не са руски
139
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До есСоциализма го виж днес във Венецуела, една от най богатите страни на черно злато с режим на тока и опашки пред магазините, а русия се разпада и то постоянно, и от население и от територия, руснаците намаляват и се заместват с китайци които по кримски сценарий ще си поискат сибир
138
4
 
16
 
! Отговори
ес преди 7 години
Русия не се разпада. Разпадна се СССР благодарение на Горбачов, който продаде социализма за една Нобелова награда за мир.
137
13
 
6
 
! Отговори
До всяко нещо си има преди 7 години
Русия се разпада не от днес и не от вчера а вече почти от 100 години или по точно от 3 МАРТ 1818 когато се подписва Брест-Литовксия договор . На практика тя е първата Империя която започва да се разпада после я последват Австроунгария и пр. Разбира се комунизмът с последвалата окупация на Източна Европа спряха разпада за 45 години , но от 1990 той е подновен и на практика Украйна беше само поредено отделяне на сателит.За тези 100 години Русия е загубила 6 млн км2 и 100 млн население
136
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ***, много нещо, личи си, че идват избори ...Стига сте манипулирали хората да се делят на леви и десни, русофили и русофоби и т.н. Рейгънски похвати, които само останките от тогава продължават да използват, но за съжаление 26 години работи тази схема. В държави като УК успяват да си преследват нац. интереси, а нашите управници все още тичат до УСА посолството за нареждания...
135
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До антиглобалисття християнската *** предаде вече Богу дух...
134
1
 
21
 
! Отговори
антиглобалист преди 7 години
ЕС ще се разпадне благодарение на кликата Меркел и сие плюс брукселските чиновници които забравха че това е Европейски съюз на суверенни държави (които плащат огромни суми за да членуват) а те го превръщат в арабскантиглобалисто-мюсюлманска ***.Европа за европейските народи,другите да си вървят.
133
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещото, наречено Европейски съюз изживява последните си дни.
132
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа все по-силно катастрофира, а Русия с всяка година се превръща в единствената стабилна държава.
131
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя *** загуби изборите за кмет и сега Европа му крива.
130
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедността, безработицата, неравенството в ЕС се увеличава с всеки изминал ден.Аха, как не?Да нямаш случайно предвид Руската федерация ?
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
291 Обединена Европа никак не е вехта , какво а 60 години историята
128
14
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ТАКИВА РУСОФИЛИ НЯМАТ МЯСТО ВЪВ ВИСОКИ ПОСТОВЕ И ТОЗИ ЧОВЕК ЗАТОВА Е БИВШ ЗАЩОТО ХОРАТА ТРЕВА НЕ ПАСАТ И ДОРИ ИЗБРАХА МЮСЮЛМАНИН ,НО ПРОЕВРОПЕЙСКИ НАСТРОЕН !
127
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
288 Това кой те излъга