Размирици във Франция: Подпалиха патрулка

Протестите на униформените не преминаха изцяло мирно
Обновена: 18 май 2016 16:25 | 18 май 2016 16:22,
22
Размирици във Франция: Подпалиха патрулка
Снимка: Reuters

Френски полицаи се събраха на демонстрации по време на обедната си почивка в над 60 града във Франция. Те протестираха срещу почти ежедневните сблъсъци с противниците на трудовата реформа, предлагана от френското правителство, предаде Асошиейтед прес.

Президентът Франсоа Оланд съобщи вчера, че над 350 полицаи са били ранени през последните седмици при сблъсъци с демонстранти, пише БТА.

Полицейският профсъюз "Алианс" свика днешните "демонстрации срещу омразата към ченгетата" с искане правителството да предприеме по-строги мерки срещу хора, които нападат служители на реда, отбеляза ДПА.

Наред с протеста на полицаите в Париж, който бе организиран на Площада на Републиката, имаше и неразрешен от властите контрапротест, предаде Франс прес.

Полицията разпръсна със сълзотворен газ около 300 контрапротестиращи, които скандираха: "Ченгета, свине, убийци" и "Всички мразят полицията".

Близо до Площада на Републиката бе запален полицейски автомобил. Намиращите се в вътре двама полицаи успяха да се измъкнат невредими от колата, съобщи репортер на Франс прес от мястото на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
войвода преди 7 години
Така се се отстояват правата на народа,не с мирни протести наведени глави!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече над 2 месеца Франция се тресе от всекидневни протести против ,,трудовата рлеформа ,,направителството им. И нито дума от свободната преса в Б/я.Днес олигархичната групировка Герб ни натрисат още 1,3 млр. заема и отново гробовно мълчание .
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво на "снимача", направил е всичко възможно да не се види, кой удря по колата! Важното е че видяхме размерите на гумите на колата. При следващата размирица може и да вдигне капака на колата да видим и мотора - какво става с тази Европа, полицията в Германия укрива масови насилвания и блудствания от бежанци, французите премълчават размирици от интегрирани араби - някои вече 7мо поколение....
12
0
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Той е ясен, няма нужда от споменаване
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не споменавате за ЕТНИЧЕСКИЯ произход на тези протестъри ?
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иде европейската пролет :)
9
2
 
18
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
Шшшшшттт фанцопуйки, пазете тишина. Българските мишоци може да чуят и да започнат да цвъркат плааахоо от дупките си. Бат ви Боку ши му са развали идилийката, а има работа да върши, за едни чичковци отвъд голямата вода...
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо никой в бг медиите не писа, че във Франция има ежедневни митинги и сблъсъци с полицията, ако това се случваше в русия щяха само и единствено за това да пишат и говорят 24 часа в денонощието.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да пазят реда ушевите си дремят в патрулката изкарали ги навън да си вършат работата какво е странното тук.
6
3
 
17
 
! Отговори
Палят ги щото са .. преди 7 години
рено! То кво друго да правиш с такава барака?
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ушанките нямат ли пожарогасител в автомобила. Или във Франция този атрибут не е задължителен за всяко МПС.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само РашаТудей има репортери по цял свят, които предават обективна информация за събитията. Това е причината хората да им вярват. А либерастите искат с премълчаване и дезинформации да победят истината.
3
1
 
16
 
! Отговори
РАД преди 7 години
Абе , само на мен ли ми прави впечатление или някак полицаите изчакаха ония да запалят колата, които пък после отвориха вратата да излязат полицаите, които пък от своя страна бързичко и невъзмутимо излязоха от кадър...
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй им се пада, малаките като им казаха, че тъй ще стане те не вярваха платиха на гърците и протестите стихнаха, а на Франция кой ще плати.
1
3
 
10
 
! Отговори
Ушев преди 7 години
Тия па да не видят нещо.