Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо

40 пъти обстрелваха важен за бунтовниците път
22 май 2016 21:19,
318
Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо
Снимка: архив, Ройтерс

Руската авиация предприе днес удари срещу сирийския град Алепо за пръв път, откакто на 27 февруари влезе в сила частичното примирие, договорено под егидата на Москва и Вашингтон. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), предаде Франс прес.

Руски и сирийски самолети осъществиха днес 40 атаки на пътя Кастело. За пръв път от обявяването на примирието руски самолети действат в Алепо, заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на Центъра.

"Пътят Кастело" северно от Алепо е жизненоважен за бунтовниците, тъй като оттам минават маршрутите за снабдяване на контролираната от тях част на града, пояснява АФП.

Силите на режима се опитваха неведнъж, но без успех, да поемат контрола над него. Ако бяха успели, завветите от бунтовниците квартали щяха да бъдат обградени отвсякъде.

В Алепо примирието беше нарушено на 22 април, а в последвалите битки там загинаха към 300 души.

Русия предложи в петък на САЩ и на международната коалиция начело с Вашингтон да предприемат съвместно от 25 май нататък въздушни удари срещу "терористичните групировки", действащи в Сирия, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Той добави, че страната му си запазва правото едностранно да нанася удари по подразделения на терористични организации и незаконни въоръжени формирования, които не участват в режима на прекратяване на огъня.

Според говорител на САЩ Русия е изтеглила твърде малка част от своите сили, разположени в Сирия, откакто президентът Владимир Путин обяви частично изтегляне през март, и е изградила по-специално нова предна база близо до Палмира.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото до гладуващите руснаци, най-добре вижте сутришното предаване на РТ1 за избор на най-качествен хранителен продукт. Вижте как изглеждат супермаркетите им. Вижте и сайтовете им за храни и напитки! Не им е лесно, разбира се, американците им устроиха ембарго. Но това само подейства оздравително на руската икономика. Сега производството на месо се е удвоило, лидират в износа на зърнени, превзеха китайския пазар за шоколадови изделия, оправят си рибната промишленост, построиха огромни оранжерии
150
0
 
4
 
! Отговори
Черен Петър преди 7 години
До Анонимен 242Мани го тоя гурел! Преди 27 години такива го вномети като това същество се изтъпаниха пред Св. Ал. Невски и обясниха, че България е обрулена, окрадена и фалирала. После казаха, че знаят как да я оправят! Е, оправиха я! #240 е писал как! Адвокати, философи, журналисти, писатели, актьори, музиканти и прочее *** - все майстори на плямпането и манипулациите. То ако държава се правеше с плямпане, пеене и скачане!
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusТуй с генетиката си го бодни на шапката! Никакви систематични генетични изследвания тук не са правени! Че и %-ти! Навремето Natnl.Geo заедно с Microsoft искаха да правят мащабни изследвания по цялото кълбенце. Нищо не стана. Причина - всеки трябва да се бръкне с повече от $10, за да изпрати генетичен материал. Да не съм престъпник, че да имат мой генетичен материал в компютрите? Но такива като теб - тыппи Х-крементчета с удоволствие джвакат измислицата! Само да не сме славяни, нали!
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ше дочекаш руснаците да измрат от глад! Обезателно! Ама я веж кво пише американската преса:"След като изпревари САЩ като най-голям износител на пшеница в света, Русия заема все по-голяма роля в пазара на царевица, като очаква рекордна реколта, пише Bloomberg."А знаеш ли защо им е толкова царевица? Щото животновъдството им за 2 години се е удвоило и бизнесът с фуражи в момента е като Клондайк през 19 век в Америка. Това нещо да ти говори за предстоящ глад?
147
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 239Напълно те подкрепям. Тук някакви гуреливи мачита си острят ноктите вРусия! Жалко работа! Граждани на най-бедната страна от ЕС, а тази страна беше някога на 26-то място по БВД на глава от населението в СВЕТА. По показател "Очаквана продължителност на живота" беше на няколко пункта преди САЩ (данни на RAND Co)! За да се срине до сегашното си жалко положение да внася домати от... Полша! Лидирахме в производството на кари, телфери, имахме ДЗУ, Оптикоелектрон, карабостроителници!
146
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато руснаците боготворят путин руснаците ще умират от глад.дано да издържат до октомврийската революция.малко остана.аврора идва....
145
0
 
1
 
! Отговори
№238 до Odysseus преди 7 години
..преселили на юг под действието на климатичните промени и чак след това са тръгнали по света.Откритията в България са епохални, наистина пътят на човека се изменя! И това е дело на български учен, вече придобива признание в научните среди на специалистите от бранша. Но хайванчето откъде да знае?То си пише глу-постите неуморно. Цапа, мърля, обижда! Заседнал над компа,дърля се с всекиго!Кофражист! Абе, Х-крементче, кофражистите ни правят жилищата, моловете за "европейците", отнасяй се с уважение
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusТи със сигурност произлизаш от родината на Обонго - не мой тъ сбърка никой с нормален чиляк. Обаче Киро е прав за нормалните европейци - всички са минали през алтайската "Вратата на народите", ама това африканците не ги касае.Ти Одисейчо си потомък на оня Одисей от холивудската боза, дето Одисей беше црън като президентина си. Ама те твойте спонсори и Орфей го беха бойдисали с цвят на пернишко кюмбе. Айде, сполай ти в благата кауза да лееш го вна по рашките!
143
6
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
234 "Аз знам че нищо не знам"Сократ Кофражисте вземи се ограмоти малко по въпроса А иначе всички произлизаме от роднините на Обама в черна АфрикаВъпросът е в историческа времена ,а не в предисторически
142
7
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
232 Те и България бяха готови да я включат в рамките на Югославия уж в Балканска федерация , това онзи ссссифилистик Жоро Тарабата дето мухлясваше 40 години Мавзолея
141
4
 
5
 
! Отговори
Киро Кривото преди 7 години
До OdysseusНе знам дали знаеш, щом си толкова просветен и знаеш чужди думи като генетика, че всички народи в Европа са дошли от Азия? Или още не сте зели този урок на Козяк? Муахаха
140
6
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
229 Поне генетиката доказва че над 60% прозиход им е азиатски , за разлика от нас опримерно , при нас горе долу такъв процент е Средизменомрски
139
5
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
224 И не казваш от кое перо са отрязали американците от бюджети 2013-2014 за да дадат на украинците 5 млрд долара , нали за бизнес ще си говорим . Те имат предполагам в Бюджета гласуван от сената предвидени средства и за попомагане на демокрацията по света и хоп не знам колко е общо но за украинците се дават 5 млрд . Как става тази работа . Това е Америка ей . Това не ти е Путинлания
138
3
 
7
 
! Отговори
Киро Кревото преди 7 години
До OdysseusМуахаха белорусите били литовци, а българите - германци, украинците са шведи, а румънците - италианци! Даже руснаците не са руснаци, а монголци, нали? Тука пак се е развихрило граничното отделение на 4-ти километър. Тая демокрация в комбинация със свободна медийна изява се оказа голямо изпитание за кратуноидния ни народец!
137
1
 
6
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Одисей, сега излизам, ама само един въпрос да ти задам- знаеш ли коя е била първата столица на т.нар. Киевска Рус и на територията на коя държава се намира тя днес?
136
3
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Може и да не си наясно, но бизнеси и производства се градят много трудно, а се съсипват много лесно!----------------224 Бъди спокоен прекалено наясно съм , цял живот това права , нямам един трудов ден на заплата
135
2
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
225 Е и , кажи тогава болорусите какви са
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusУспях да спра смеха си. Живял съм там 6 /шест/ години. Ти на мене ли бе, полуграмотен немски зетко? Дали съм чувал? Мога да ти изброя, с риск да сбъркам порядъка, няколко литовски княза, да ти поразкажа за Ягелоните, за Жеч Посполита, за военните им успехи и за разгромите, които са потърпяли, дежурни платени драскачо!
133
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 7 години
До Одисей,Когато каузата е пълен контрол над 45милионна държава, 5млрд.$ са нищо!Смея да твърдя, че събображенията на Януович, които го накараха да не подпише асоцииране с ЕС са почти изцяло икономически! Може и да не си наясно, но бизнеси и производства се градят много трудно, а се съсипват много лесно! Принципно и доста българи, включително и аз не се доволни от много ходове на нашите власти, но не сме отишли да правим метежи! Да не говорим, че до изборите в Украйна не оставаше много време!
132
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 201Ами-и, ментален идва от мента (Mentha piperita), от която се прави чай, който става и за гаргарене. По хипотезата на учени от Йейлския университет идва от българския неологизъм "менте", явление, свързано с разцъфналата в тази балканска страна демокрация. Ти как мислиш? По всичко личи, че си много начетен! Не във финансовия смисъл, де!