Ердоган към Ципрас: Къде ти е вратовръзката?!

Гръцкият премиер обаче ще ходи без нея, докато не си изплати дълга
Обновена: 24 май 2016 19:50 | 24 май 2016 19:45, Камелия Цветанова
145
Ердоган към Ципрас: Къде ти е вратовръзката?!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган строго попита гръцкия премиер Алексис Ципрас защо не си е сложил вратовръзката. Двамата се срещнаха в Истанбул, където се провежда Срещата на високо равнище на ООН по хуманитарните въпроси, съобщи bTV.

Where is kravat? („Къде ти е вратовръзката?”), попита Едроган на английско-турски още докато двамата си стискаха ръцете: "Нали ти подарих една?”.

На предишната им среща турският държавен глава наистина подари на Ципрас една вратовръзка, но пък гръцкият министър-председател е известен с нежеланието си да се облича официално дори на най-престижни форуми.

"Добре, ще си я сложа следващия път”, измъкна се Ципрас.

В продължение на 45 минути двамата обсъждаха наболели въпроси като нарушаването на гръцкото въздушно пространство от турски изтребители над Егейско море и разрешаването на кипърския проблем.

Ердоган не е единственият, който се шегува с дрескода на Ципрас.

Преди година и италианският премиер Матео Ренци също подари една връзка на Ципрас, но пък гръцкият министър-председател се е зарекъл да не слага вратовръзка, докато международните кредитори не отпишат напълно външния дълг на Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Кръстоносец преди 7 години
Ердоган към Ципрас ' Къде ти е вратовръзката " Ципрас към Еддоган " А на теб къде ти е чалмата "
71
9
 
4
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
До картелКолко си зле информиран! Турция не се е молила на никого за да си оправят отношенията. Нетеняху лично звънна на Ердоган за да му се извини и Ердоган му постави условия. Първото беше извинениетоВторото беше да плати репарации за около 20 млн долара за убитите в кораба МармарайТретото да се вдигне амбаргото за Палестина и ивицата ГазаЗа всичко Нетеняху каза ДАСнощи даже по тв Европа даваха новини че Израел е вдигнал амбаргото за цимент към палестинците
70
4
 
3
 
! Отговори
да преди 7 години
айде ние нямаме армия и като се нарушава въздушното ни пространство.. нищо не можем да направим.. но гърците са въоръжени до зъби и в същото време ежедневно турците се бъзикат с тях и буквално им летят над покривите по островите и Гърция е безсилна.. е, за какво са я направили тая силна армия
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Turkish PowerНяма ли кой да те модерира, ***! За такива писания трябва да те пратят в Пазарджишкия да усетиш народната любов.
68
1
 
1
 
! Отговори
Мургавелец преди 7 години
Гол да тръгне и може и да ги отпишат :)
67
6
 
10
 
! Отговори
Картел преди 7 години
Не забелязахте ли че години наред Ердоган беше върл враг на Израел заради турския кораб "Мермара" с оръжие за палестина които не спря за проверка в Аждод ?Даже турчулята игрален филм направиха как побеждават евреите.След свалянето на руския самолет и реакцията на Путин срещу турция, Ердоган поиска приятелство от ИзраелЕрдоган забрави че, * не са балами, и че половината израелски военнокомандващи са руски еврей които имат и имоти в Русия.Турчина неможе да се похвали с блестящ ум.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Паднал от Марс.
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този герб винаги ми е приличал на човече с парашут по Леонардо.
64
14
 
2
 
! Отговори
До 109: преди 7 години
Войната е неизбежна. Външният министър на Турция обеща да завземе Русия са по-малко от седмица, а в Турция тече силна антируска политика. В последно време руските предавания само се говори, че една война не трябва да се започва на 23 юни, а на 20 юни и се споменава точно Турция. Предполагам, че ще бъдат свалени още няколко руски самолета, а Русия този път ще отговори.
63
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То никъде не пише, че си длъжен да носиш вратовръзка на такива срещи.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Война между турчетата и руснаците няма да има, не се безпокойте. Ердоганчо много добре знае колко му е вътъка и няма да мръдне дори. Само ще джавка. Ако все още му стиска де. Сега евреите му доминират на туристическия пазар и за известно време няма да има атентати. Те знаят как да се оправят с терористите. Пък ако вземе да прекалява, ще падат още турски военни хеликоптерчета. Може и самолетчета да почнат да падат. Кой знае...
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е Ципата е разбрал какво означава турската дума kravat.И че е обещал следващия път да я носи!А аз трябваше да я търся в Гугъл транслейта!
60
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ципрас може да не е велик колкото Ердоган но живее в скромен апартамент, движи се с велосипед и е скромен. Не е като Ердоган или Боко в брониран автомобил и 20-на гавазина около него.
59
40
 
24
 
! Отговори
БЪЛГАРИН!!! преди 7 години
ВЕЛИК Е СУЛТАН-ЕРДОГАН!!!ВНЕГО НИ Е НАДЕЖДАТА И ОПОРАТА ЗА СВОБОДНА и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!НИКОГА ВЕЧЕ РУСКИ КОМУНИЗЪМ И ПРОСТОТИЙ!
58
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво пък му влиза в работа на Рездоган що Ципрасчо няма връзка.
57
15
 
8
 
! Отговори
Pasha преди 7 години
Vreme e evropeeca dase nauchi da hodi na djamia Zada go pojali SULTAN ERDOGAN!
56
30
 
15
 
! Отговори
Морал и задължения преди 7 години
Сладур е Ердоган!На Балканите той е фактора!Ципурата в сравнение с него е ***!
55
2
 
2
 
! Отговори
МИЗИЕЦ преди 7 години
Анонимка 84, ще ти разплача фамилията имбецилчо!!!
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83България се пише с голяма буква ! Тя не е руска ако беше Турция щеше да е Българска !
53
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колко са ****оумни нашите управници и българския народ . Не трябва да се страхуваме от Русия тя винаги ни е помагала , Трябва да се страхуваме от турция защото ердоган иска да има власт над България и тя да стане отново турска ! Това е истината отворете си очите , продават ни лека полека !!