Ердоган иска да изсели кюрдите, отсече Джамбазки

В южната ни съседка тече етническо прочистване, смята той
Обновена: 25 май 2016 11:31 | 25 май 2016 11:22,
44
Ердоган иска да изсели кюрдите, отсече Джамбазки
Снимка: архив Булфото

Изселване на кюрдите в Европа - това е основната задача пред турското правителство, заявиха в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки и журналистът Мажд Алгафари.

Според Джамбазки споразумението между ЕС и Турция е сключено най-вече от гледна точка на изгода за президента Ердоган и прокарваната от него политика в Турция и Близкия Изток.

"Ердоган никога не е имал намерение да спазва това споразумение. Той искаше да получи пари, за да води война в Сирия и гражданската война в страната му. Очакваше през това споразумение да успее да приключи своето етническо прочистване в Източен Анадол, Диарбекир и Северна Сирия".

"Вчера в правната служба на Европарламента поискахме да бъде обсъдено това споразумение между Турция и ЕС. Тогава правната служба се опита да ни обясни, че споразумението няма никаква правна стойност, че било на стойността на прессъобщение. Тъй като нямало никакви реквизити на международно споразумение. Може да станат нещата много по-дълбоки и интересни", обяви Джамбазки.

По думите му правителството на Реджеп Ердоган прави всичко възможно да изсели кюрдите в Европа и по този начин да предотврати създаването на Кюрдистан: "Целта на турското държавно и политическо ръководство е точно това - да изчисти етнически тези хора и тъй като няма как да ги изпрати на юг, където те ще се обединят и ще станат по-силни, целта е да ги изпрати в Европа, където едновременно ще спечели два плюса - ще се изчисти от тези хора и ще създаде допълнително проблем на ЕС", коментира той.

Мнението на евродепутата беше подкрепено и от Мадж Алгафари, който посочи: "Това е поредната стъпка на президента неговата цел е да се централизира властта около него, да разчисти изцяло територията около себе си и да промъкне промени в Конституцията. Тяхната цел е да изгонят кюрдите от Турция. Ако получат визите, ще ги изгонят по легален начин".

Според него, ако Анкара не получи обещания безвизов режим за пътуване в ЕС, България може да се превърне в основен коридор на идващите от Турция мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Сим-Саладин преди 7 години
До 999 Ами нали ПКК се спонсорира от кюрдите бе противоречивко.А това ,че били необрязани е ясен знак ,че трябва да се изселят от териториите близки до Светите места и Йерусалим.
25
2
 
5
 
! Отговори
осман преди 7 години
Джамбаски кой ЕРДОГАН КОЙ.ЛЕЛЕ МАЛЕ.ДЖАМБАСИКИ да ти имам самочувствието.смях.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отноошението на българския народ към Турция никога не е било добро. Друго са нашите турци, към които не храним лоши чувства. А какво говори мутрата Борисов си е негова работа.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега и заради кюрдите ли да си разваляме добрите отношения с Турция или изпълняваме поръчки на други държави
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците са от суните- Саудитска Арабия. Чисти араби с арабска писменост, кланове и ислямски убийства,Да се благодарят на Кемал Ататурк че им свали фериджетата, премахна арабските ейроглифи и ги направи малко хора.
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял свят обиколиха снимки на убити кюрдски деца. Цял свят научи, че миналата седмица са изгорени 100 невъоръжени кюрди. ПРеди месец запалиха къща пълна с кюрди. Така ли се борите с ПКК?Кого заблуждавате? Основен спонсор няа ИД е Турция.
20
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците идват от степите на централна Азия - суров и горд народ със силна релития! Не са като европпидиругите - самоненавиждащи се, политкоректни, страхливи интернационалистчета! Помнете, че нито 1 час Турция не е била владяна от някой! Ердо си гледа интересите на 80 милионната нация с най-голяма армия в Европа! Меркелица и останалите БЕЗРОДНИ меки китки само могат да се учат от турците!
19
7
 
6
 
! Отговори
Пиша от Турция преди 7 години
До Анонимен 2''Най-доброто за населението на Турция ще е ако Армения, Кюрдистан, България и Гърция си поделят територията и.''****************************Аз искам да се пресъединя към България. Много съм близо до Родос.
18
4
 
10
 
! Отговори
kurd преди 7 години
Premiera na Turciya e kurd
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък му пратиха 2 пъти по 3 млрд. евро чрез 2-пресаташета като армаган ли,че още и конференция им снареди,как са с връзките.
16
13
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Можем само да се радваме, че Турция води такава радикална политика, това ще й донесе сериозни проблеми. Само сушата, която за тази година ще е рекордна й стига. Турция няма големи реки.
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за турция нищо не се казва и за саудитска арабия и геноцида им в Йемен . Все благонадежни съюзници на сащ . Въпросът е когато турция почне да ни мачка кой ще е по - ценен съюзник на сащ ? Въпросът е риторичен . Ще носим фесове .
14
3
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Точно така е!
13
12
 
20
 
! Отговори
СЛАВА НА КОМШИЯТА преди 7 години
СУЛТАН-ЕРДОГАН---МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ!!!НЕ Е --КАТО НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ ***!!!!
12
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БВП НА ТУРЦИЯ Е 850 МИЛИАРДА ДОЛАРА,3 МИЛИАРДА ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО МАЛКО - ВСЕ ТАЯ - КАПКА В МОРЕТО :)))))ЕРДОГАН ЗАПОЧНА СТРОЕЖ НА ГРАДОВЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ,ВЧЕРА ОБЯВИХА ЧЕ ЗАПОЧВАТ СТРОЕЖ НА 50 000 ЖИЛИЩА ЗА 300 000 ДУШИ,ГРАД КОЛКОТО ПЛОВДИВ - ЧИСТО НОВ - НА ГОЛА ПОЛЯНА - ДО ГР.ГАЗИАНТЕП - НАСЕЛЕНИЕ 1,5 МИЛИОНА , ПРЕДВИДЕНИ СА ОЩЕ НЯКОЛКО ТАКИВА ГРАДА :))))ПРЕДИ 3 ГОДИНИ В ЕРЗИНДЖАН ПОСТРОИХА 50 000 ЖИЛИЩА САМО ЗА 1 ГОДИНА , СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ :)))))ТУРЦИЯ СИ ПРИСВОЯВА БЛИЗКИЯ ИЗТОК , ТОВА ПРАВИ :)
11
2
 
16
 
! Отговори
стресояд преди 7 години
Има ли още българи ,които да не са разбрали ,че политическия пейзаж създаден от БКП и наследници е менте .
10
13
 
24
 
! Отговори
|\/|art!n преди 7 години
Американците скоро ще спретнат на Ердоганя една лека революцийка, че нещо е много "непредвидим партньор". Момента наближава :) Ще го оставят да започне етническата чистка, ще го обявят за диктатор който извършва геноцид и ще му спретнат преврат, като същевременно ще откъснат част от Турция за бъдещ Кюрдистан. Само гледайте сеира :)
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от тези татаромонголи.
8
14
 
28
 
! Отговори
българина преди 7 години
Просто и ясно. Закриване посолствата на турция в цяла Европа докато не приемат будизма.... Турция си е клон на идил още от робството насам
7
4
 
4
 
! Отговори
чудо преди 7 години
Украинския президент лети към Руския в град Рустов-на-дон очакват самолета му до час съобщи ИнтерФакс!лента.ру