Ердоган заплаши с оттегляне от споразумението с ЕС

Премахването на визовия режим да започне до 30 юни, настоя той
25 май 2016 10:07, Елка Василева
58
Ердоган заплаши с оттегляне от споразумението с ЕС
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши отново, че страната му ще се оттегли от миграционното споразумение с ЕС, ако Брюксел не предостави на турските граждани безвизов режим.

Още по темата

"Първата стъпка към премахването на визовия режим трябва да бъде реализирана към 30 юни. Ако не бъде взето решение, споразумението за реадмисия на бежанци също няма да бъде прието в парламента", заяви Ердоган.

Турският президент изрази недоволството си, че страната му все още не е получила 3-те милиарда евро, които Европейският съюз се ангажира да предостави на Анкара, в съответствие със споразумението. Ердоган направи коментара си по време на Световната хуманитарна среща на върха в Истанбул на съвместна пресконференция с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, предаде БНР.

Бан Ки Мун разкритикува лидерите от групата на най-богатите държави заради отсъствието им от срещата. Във форума, чиято цел беше да се съгласуват мерки за подобряване на реакциите при глобални хуманитарни кризи, участваха 65 държавни ръководители, но не и лидерите на Съединените щати, Япония, Великобритания, Русия, Франция и Италия.

Бан Ки Мун съобщи, че 130 милиона души по света се нуждаят от хуманитарна помощ, която струва по 240 милиарда долара годишно.

"Това е 12-кратно увеличение в сравнение с 2000 година, но все пак е само 1 процент от военните разходи в света", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Оху преди 7 години
За топките на Ердоган си имам специална ножица,дето режех ламарина- много качествено работи,хич няма да го боли- обещавам!
38
0
 
1
 
! Отговори
Бож. преди 7 години
На тоя безподобен рекетьор искам аз лично да му давам работа- ще го накарам да ми изкопае лозето,да изплеви градината,да пасе козите на село вместо хората и да им дои овцете. Когато вложи много усърдие и старание,ще има млекце и пържолка- инак ще го държа само на п.ача и сланина това въшливо псе!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този комплексар може да се прави на бабаит пред собствения си народ, но в европа все по малко му се връзват. Изключение са само нашите мишки в правителството и президентството.
36
3
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Само че по Черноморското крайбрежие никой никого няма да тръгне да спасява. Това не е Италия.Като се издавят 200 - 300 и ще спрете да ги пращате оттам.
35
5
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Германия не е осъдила комикът и няма да го осъди.Този турски банаитлък и комплексарщина работи за българската кауза!
34
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Горд ТурчинХаха, егати глупостта. Да обръщаш внимание на сатира за собствената си личност е признак на несигурност и ниско самочувствие точно обратноото на големите топки. :)Подобни предавания са основата на политическата сатира в целия свят, ама до тук само в арабския свят наказват комиците за подбоно нещо. доста път има да извърви турция до цивилизацията и козаря определено не я води в правилната посока. После ще ореве орталъка защо лоша европа не ги иска ама то ревльовци много. :)
33
13
 
7
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
До 30Ето за това е голям политик щом успя да накара страна като Германия да съди своя комик. Ако тоя комик беше направил същото за някой БГ политик и политикът ако беше искал да го съдят Германия на дали щеше да му обърне внимание. Искат се големи топки за да ти отвърнат внимание братле
32
12
 
5
 
! Отговори
Така требва...32 преди 7 години
Щом са комунисти-терористи от ПКК....НЕМА ЛОШО!!!
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А интереса му е да убива собствените си поданици.
30
20
 
13
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ СУЛТАНА!!! преди 7 години
СУЛТАН-ЕРДОГАН Е ВЕЛИК!НЕ МУ ПУКА --НИ ОТ ГЕРМАНИЯ , НИ ОТ РУСИЯ!!!!ГЛЕДА СИ ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА -----И ТАКА ТРЯБВА!НИЩО ,ЧЕ НЯКАКВИ ПОМИЯРЧЕТА , ЛАЯТ СРЕЩУ НЕГО!ЗАТОВА ---ЦЯЛА ЕВРОПА РАЗЧИТА НА НЕГО!!
29
9
 
28
 
! Отговори
до турчина преди 7 години
Ако Ердоган беше с големи топки нямаше да ореве махалата, че го осмели в някаква германска шоу програма. Та чак и актьорчето даде на съд. Смешен и жалък.
28
5
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Е то голямата заплаха. Приеха обратно 30 души и направиха новина от това. По-добре тия 3 милиарда да отидат за охрана на границите вместо като рекет за козаря. То като чета новините като гледам и други държави се опитват да рекетират европа след като Доганя повлече крак. За толкова дългогодишен политик Меркелица успя не само да джапне в миризливата купчинка ами и се овъргаля хубавичко.
27
8
 
20
 
! Отговори
РАД преди 7 години
Ердоган не разбира от културна дипломация. Колкото по-възпитано и дипломатично му се говори, толкова по-агресивен и настъпателен става.Решението: ЕС да топа топката, колкото може, а междувременно да ускори укрепването на границите си. Точка, Да видим какво ще стане, ако има строга охрана и контрол на европейските граници. Тогава на прага на вътрешна криза, самите турци ще разкарат тоя !
26
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОЙ НЯКОГА ЧУВАЛ ЛИ Е ЗА ТУРЧИН МАТЕМАТИК, ФИЗИК, ХИМИК , ИЛИ КАКЪВТО И ДА Е ИНТЕЛЕКТ ? ТУРЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СТАНАТ ЕВРОПЕЙЦИ
25
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е бюрократите в Брюксел да вземат адекватно решение против този турски рекетьор!!
24
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИТО ЕДНО ЕВРО НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАТ НА ГЛАВАТАРЯ НА ИД - ЕРДОГАН ! ЗА ОТПАДАНЕ НА ВИЗИТЕ ЗА ТУРЦИТЕ ПЪК И ДУМА ДА НЕ СТАВА. НИЩО ЦИВИЛИЗОВАНО Е НЯМАЛО, НЯМА И ДА ИМА !
23
7
 
6
 
! Отговори
tc преди 7 години
Kavo da pravya v evropa be 12 casa lı chte backam, za şepa stotınkı!!!!
22
31
 
19
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Само ще си мечтаете за такъв политик с големи *** дето не се кланя пред никого. Как човек да не е горд че е турчин. Когато изгониха БГ ромите от Франция гледах как Ердоган разкритикува Европа че няма уважение даже към европейците и че води двойни стандарти. А от България чу ли се нещо? НЕ! Как да се чуе като нямате политик поне на половината от половината на Ердоган
21
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хубава работа" АМА
20
9
 
15
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
До коментар 6. Вярно е,че ще го бръснат.В момента Путин му е насапунисал ***.