Русия и Украйна разменят Савченко за руски войници

Очаква се Порошенко да пристигне в Ростов на Дон, Южна Русия
Обновена: 25 май 2016 11:55 | 25 май 2016 11:55, Елка Василева
26
Русия и Украйна разменят Савченко за руски войници
Надежда Савченко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко ще пристигне до няколко часа в Ростов на Дон, Южна Русия, където украинският военен пилот Надежда Савченко ще бъде разменена за двама руски войници, осъдени на затвор в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Още по темата

Украинските власти вече са помилвали руските граждани Евгений Ерофеев и Александър Александров, които изтърпяваха 14-годишни присъди, издадени по обвинения в извършване на терористичен акт и водене на война на територията на страната, съобщи добре осведомен източник. Двамата руснаци вече пътуват към Ростов на Дон.

По-рано днес адвокатът на Александров Валентин Рибин обяви пред ТАСС, че клиентът му и Ерофеев са подали молби за помилване в канцеларията на украинския президент.

Вчера правният защитник на Надежда Савченко Марк Фейгин заяви, че се опитва да я убеди да подаде аналогична молба от руския президент Владимир Путин, отбелязва Асошиейтед прес.

Савченко бе пленена от проруските сепаратисти в Източна Украйна и предадена на Русия, където тя бе осъдена на 22 години затвор за предполагаемата й роля в убийството на двама руски журналисти. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Перо преди 7 години
Тепърва ще гледаме шоу с тая кукавица - нали е евродепутат - скоро ще цъфне в Страсбург - да видим колко ще я изтърпят там колегите й. Че нещо не им се радват вече толкова на фашизоидната власт в Киев
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20Ми тогава и полската армия е била в Донбас, и латвийската, даже американската, щото през ден журналята показваха въоръжени чужденци измежду укрите.Сега около Крим пък се трупа турска армия - в района на Херсон.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
sigorno ste prenasia staigi s shokolad
14
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 20Въпрос след като 70% от руската армия са наемници и имат по-добро въоръжение от Украинците във всеки един аспект, кой от тези военни ще се навие да отиде в Украйна и да воюва с оръжие сбирщаин. Само един пример. В един взвод в Донбас има АК-47, АКМ, Ак-74 и РПК-47. Това е логистичен ад. Ето погледнете подразделенията на Гиви и Моторола - Само един вид калашници, Всеки с гранатомет и РПГ-7. Други РПГ за еднократна употреба само при спец случаи - Същото е във всяка казионна армия.
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 26.05съда в Украйна така и не доказа че това са Руски войници!само путинопитек може да повярва, че руската армия не е била в Донбас :)
12
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До глупости 18Войници няма но има руски граждани участващи доброволно на страната на донбаските минжори
11
4
 
8
 
! Отговори
глупости преди 7 години
Путин каза, че руски войници в Украйна няма. Аз вярвам на вожда-слънце!
10
3
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
размечтал се бан*деровец
9
8
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Путин пак удари кьоравото. Първо сепаратистите хванаха Савченко с което показаха че няма да има милост срещу убийци дори зад граница. От там на сетне Фрапантни случаи с убийства на журналисти няма. Осъдиха модерната вещица. А сега си спестиха и приказването на западните медии заради нея и разходите още 20 години да и пазят задните части някъде в Сибир.Както казах Путин пак удари кьоравото. А двамата руснаци от "ГРУ" са от ФСБ/ГРУ колкото аз съм Чукчи. Но са осъдени защото "Трябва" и е "Нужно"
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли колко струват двама руски солдати? - Колкото една жена.
7
2
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Ех,мечти!
6
8
 
14
 
! Отговори
погр ебален агент преди 7 години
Такива, като убийцата Савченко, са опасни за обществото и трябва да останат зад решетките. Ако я пуснат, тя ще продължава да убива.
5
12
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Чудесно,украинските *** ще бъдат изхвърлени на родното сметище.Амин!
4
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна е Европа, а Крим - Украйна!Завинаги
3
17
 
19
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
На др. Путин трябва да се вЕрва безпределно! Никакви руски войници не е имало в Украйна! Пленили са някакви туристи в камуфлажни дрехи и с "Калашници" на рамо - за самозащита от украинските "фашисти" платени от Сорос...
2
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто Порошенко търси политическо убежище в Русия.
1
20
 
15
 
! Отговори
26.05 преди 7 години
Говорителя на Кремъл съобщи преди малко че нямат информация за тази новина!съда в Украйна така и не доказа че това са Руски войници!просто Киев ги отвлече да ги използва за обменна монета.