Европа жертва демокрацията в името на сигурността

План "Б" за бежанската криза без Турция трудно може да има
26 май 2016 11:37, Екип на Bloomberg
16
Европа жертва демокрацията в името на сигурността
Снимка: Reuters

Европа до голяма степен жертва демокрацията в Турция и в Европа за да осигури своята сигурност и стабилност.

Това каза Любомир Кючуков, председател на Института за икономика и международни отношения, бивш зам.-министър на външните работи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на специалиста при преговорите с Турция по-трудно постижим е напредъкът в областта на антитерористичното законодателство.

"Турция използва факта, че е ключов фактор за спиране на бежанския натиск и отказва да промени своето законодателство, а в основата на този отказ е кошмарът на Турция, а именно - кюрдският проблем. Споразумението с Турция даде перспектива и на самите мигранти.План "Б" за разрешаване на бежанската криза без Турция трудно може да има, защото там има 2 млн. бежанци и те винаги могат да представляват натиск", каза той.

Според него споразумението с Турция е абсолютно задължително, но самите условия са въпрос на договорка, която трябва да бъде изпълнявана и от двете страни.

По повод влизането на България в Шенген Кючуков каза, че разумният подход е България да везе поетапно в Шенген, като се започне от въздушно пространство.

"Изграждането на стени не е решение, а опит да се оградим от проблема", смята той. Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ахах преди 7 години
И как 13веднъж с1гурност и дем0крац1я се представят като в3а1мо0тр14ащи се п0нят1я. Със с1гурност демос жадува за с1гурност. А демокрация о3на4ава Управлен1е на Нар0да. К0й 1ма нагл0стта да преправя Ар1ст0тел, питам а3
12
3
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
И а и б и с. .......ДА ЖИВЕЕ ЕРДОГАН.ДА ЖИВЕЕ АГАТА......
11
2
 
8
 
! Отговори
така е редно преди 7 години
Турция е една от страните които умишлено създават бежанската криза за да се възползват.Депортация на всички нелегални от европейските държави.Всички извън ЕС да влизат само с кандидатстване със Зелена карта в европейските държави.
10
1
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
До Анонимен До 11 , Европа не може да се справи с проблема. Проблема е военно промишленото производство. Ако няма война, няма да има бежанци, но тогава ще има няколко милиона безработни повече, заети във военната промишленост. Без печалби и без данъци за бюджетите от тази промишленост. Параграф 22, приятел. Няма отърване.
9
2
 
4
 
! Отговори
заглавия преди 7 години
Русия: Турция снабдява ИД с компоненти за взривни устройстваЕвропа жертва демокрацията в името на сигурносттаи кой се бори с тероризма тогава?
8
2
 
13
 
! Отговори
стършел преди 7 години
То пък една демокрация! Демокрация на двойните стандарти
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..... и в крайна сметка ще изгуби и двете!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В битката за Берлин са участвали около 3-4 мил. войници от двете страни.Сега 70 години след Втората световна война тази надупеност към Турция е необяснима.Ако Европа реши дори само Германия да реши и бежанския проблем и по-точно проблема с исляма може да бъде решен за няколко седмици.Какъв замисъл имат лидерите на Европа за нас простосмъртните никога няма да стане ясно.Да се напълниш с маргинализирани нищо не можещи маси от мързеливи и лесно фундаметалиращи се хора е необяснимо.
5
4
 
26
 
! Отговори
Динко Сливенски преди 7 години
Как ще не е решение една стена? Стена + камери + патрули + автомати и стрелба на месо. Това е държавна граница, на мен просто не ми го побира ума как може да се толерира такова масово нелегално преминаване. Още повече пък на мюсюлмани. Европа може да си играе на състрадателност, но те (с изключение на Испания) не са имали такова злокобно вземане-даване с исляма. Никакви споразумения с Турция - само бой по канчето, стрелба на месо и разпространяване на кадрите за да откажат т.нар. бежанци.
4
2
 
18
 
! Отговори
Realist преди 7 години
Айде стига с тая лицемерна демокрация! Само името и е ново - същото господство на елитите.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията не е по-важна от националната сигурност.
2
2
 
28
 
! Отговори
покажете характер преди 7 години
Е добре бе, толкова ли е трудно не мога да разбера. Хващаш ги на границата и ги отпращаш обратно откъдето са дошли. Всички до един ! Следващите като видят, че не могат да влезат в Европа, ще се откажат. Това е ! Проблемът е решен !
1
4
 
25
 
! Отговори
Маев преди 7 години
Договорът с Турция не е решаване на проблема, а неговото прехвърляне. А това е зависимост. Едно е Европа силно зависима от САЩ - като че ли вече това е преглътнато, но друго е също такава, че и по-голяма зависимост от Турция.Но нараства и броят не бежанците от Африка - там с кого ще се споразумява Европа? Все пак Сирийския проблем до голяма степен е инспириран от САЩ и Турция и би трябвало те да поемат основната тежест.