Кремъл пак заговори за газопровод през България

Работи се по проект за газ от Русия по южния маршрут в Европа
26 май 2016 17:14, Елка Василева
163
Кремъл пак заговори за газопровод през България
Снимка: архив, Reuters

Юрий Ушаков – помощник на президента на Русия Владимир Путин, заяви, че се работи по газопровод от Русия през Гърция и Италия към трети страни, който "очевидно" ще преминава през България.

Още по темата

"В момента се работи по проект за доставки на газ от Русия и през Гърция и Италия за трети страни, в смисъл, че газопроводът ще минава по дъното на Черно море, а след това през територията на една от крайморските страни – очевидно България, по-нататък в Гърция и след това – Италия", каза Ушаков, цитиран от ТАСС.

Ушаков припомни, че през февруари тази година в Рим представители на Газпром подписаха с гръцката и италианската страна меморандум за този проект.

По думите на помощника на руския президент обаче този документ не е окончателен и трябва да се водят преговори с редица държави и най-главното – с чиновниците от Европейската комисия.

ТАСС припомня, че целта на споразумението е организиране на южния маршрут за доставки на руски газ за Европа.

Руският президент Владимир Путин ще посети Гърция на 27 и 28 май. От Кремъл бе съобщено, че по време на посещението си той планира да обсъди реализацията на съвместни проекти в сферата на енергетиката и транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***.н обикаля Европа и се чуди на кого да си продаде газта.То не бяха Южни,Турски,Северни,Полярни,Заполярни,Космически,Галактически....потоци и накрая...
59
2
 
2
 
! Отговори
Русофоб преди 7 години
Чета коментарите и не вярвам на очите си. Абе къде са руските ***? Къде са заплахите с искандери и тополи? Къде изчезна прочутата руска арогантност и наглост?Путин отива на килимчето в Гърция да целува ръка на най-пропадналата държава в ЕС - Гърция. Гърците такъв ще му птвъртят зад врата, че свитки ще му излязат :)
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Starata pesen na nov glas gerb pre4e li kalfin islaga pensionerite nadebelja ot milionite pluska v konfeti s grosni jeni a pensionerite gladuvat
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремъл пак заговори за газопровод?Да не като миналия път дето бат Бойко заговори а Кремъл не бяха и чули? Или сега кремъл говори за газ а нашите новинари им се счува газопровод?Или става дума за адриатическия газопровод с който Кремъл няма нищо общо?
56
2
 
5
 
! Отговори
молодци преди 7 години
тия от кремъл станаха за майтап с техните южни турски северни и незнам си какви потоци никой не ги иска и само си събират и местят тръби от едно място на друго
55
1
 
11
 
! Отговори
До да аз съм преди 7 години
И как с един транзитен тръбопровод Русия може да ни налага волята си? По-скоро ще е обратното, при готов тръбопровод и поети ангажименти за даставки към З.Европа от страна на Русия, ако ние врътнем кранчето ще може да ни се чуе гласа... Но на *** селянин да му обясняваш за предимствата на електричеството нямя смисъл...той си знае свещите.. Скоро ще палите свещи, но в памет на България
54
5
 
0
 
! Отговори
да ,аз съм преди 7 години
на кого в България му е необходим този проект ? Само на другарите путинци тук и в страната са злото! България нищо няма да спечели от този проект. Това ще са пипалата на руските милитаристи които не могат да се примирят с това че не могат да налага волята си тук както преди .Трябва да бъдат изритани ЗА ВИНАГИ!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че съм против, но мисля, че няма да стане. Без да меся политика - няма да стане.
52
5
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРЕНТ ХОД! преди 7 години
Путин , има много да се хвърля по килимите на ЕС, за да осъществи НОВИТЕ СИ ИДЕИ!Той , просто СЕ ОПИТВА ДА ИЗПРЕВАРИ ТУРЦИЯ И АЗЕРСКИЯ ГАЗ!!!ТОЙ , ПАК СЕ ОПИТВА ДА ВБИЕ КЛИН ВЪВ ЮЖНИЯ ФЛАНГ НА НАТО и ЕС , И ТЪРСИ ---НАЙ-УЯЗВИМИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ СТРАНИ , КАТО БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ!СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ ЩЕ УСПЕЕ!!!!!!!ПОДОБЕН ПРОЕКТ , БЕЗ ТУРЦИЯ, УКРАЙНА И КРИМ ------ПРОСТО НЯМА ДА СТАНЕ !ЕС---НЯМА ДА ИЗОЛИРА ТУРЦИЯ , НАЙ-ДОБРИЯ СИ СЪЮЗНИК НА ЮГ! ЕС--НЯМА ДА СИ БИЕ САМ ТАЗИ ДУЗПА!!!!
51
6
 
3
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Както вече съм споделяла с Вас, Русия беше и ще си остане суровинен заден двор на България.
50
6
 
2
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Сега срам не срам рашките пак ще пристъпват от крак на крак пред България.Ако опрат до Турция пак ще е срам . . .Боже! Путин посрами Русия.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 105Тези опорни точки.........нали знаеш къде........
48
0
 
2
 
! Отговори
РККА преди 7 години
е то докато се харчи този природен газ все ще минава отнякъде за западна Европа и откъдето мине все ще остава по нещо.....колко ви платиха да ни прескочи продажницииии?????
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88Сега пак сме бедни само, че нямаме армия, нямаме полиция, нямаме образование, нямаме здравеопазване, нямаме нищо. По-голи сме отколкото бяхме тогава... но сме горди членове на НАТО и ЕС
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремльовците даже не коментират България а нашите филчета вече се разчустваха. Големи продажници има у татковината. Не ги интересува нашия интерес а по им е важно да целуват краката на руснаци и каубойци.Ей затова ще живеем по зле и от колония.ВСИЧКИ гледат да ни източват.На никой не му дреме за нищо друго освен парите и ресурсите ни и с подобни наши *** успяват без проблем.
45
1
 
1
 
! Отговори
атака преди 7 години
убииствени новини от нета за неолибералите и *** нов газопровод нов аналог на босфора нов аналог на нато
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремълски игрички. Но пасаран, брат ми
43
3
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Газопровод през Черно море е смислен само ако минава по шелфа от Крим до България,всичко останало е безумно оскъпяване, което няма да направи газта по-евтина за България, нито ще доведе до приходи за нас.Общите приказки по темата са само с цел да се блокират алтернативни газопроводи от Азербайджан и Средиземно море.
42
1
 
8
 
! Отговори
kireza преди 7 години
Нашите ***,притиснати от главният *** Обама отново ще осерат нещата
41
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от геополитическите претенции на ***. Все някой им е крив, все някой им пречи!! Алкохолици мързеливи.