Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП

Влезли с бронирани коли на 700 метра навътре
Обновена: 27 май 2016 23:01 | 27 май 2016 22:40,
437
Турски военни нахлуха в Сирия, направиха си КПП
Снимка: архив, Ройтерс

Турски военнослужещи с бронирани коли са навлезли днес на 700 метра навътре на сирийска територия, съобщи ливанската телевизия Ал Маядин, цитирана от ТАСС. Според телевизията турското навлизане е в района на селището Ел Хамам, в близост до пограничния град Африн. Турските военни са установили в този район нов контролно-пропускателен пункт.

В Африн, северозападно от Алепо, живеят сирийски кюрди. Градът и районът около него се контролират от формиравания на кюрдските сили за самоотбрана. В този район няма сирийска редовна войска. Засега не са последвали никакви ответни действия на кюрдите в отговор на навлизането на турски военни в района на Ел Хамам.

Контролно-пропускателните пунктове на сирийско-турската граница северно от Алепо се намират в ръцете на въоръжени опозиционни групировки, свързани с Анкара, отбелязва ТАСС. Днес в района на град Азаз /на 6 километра от турско-сирийската граница/ имаше ожесточени стълкновения между опозиционните групировки и терористи от "Ислямска държава". Бойци от ИД са успели да изтласкат опозиционните сили от шест погранични села и да се приближат плътно до тяхната крепост Мареа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още по темата: ТурцияКППСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
0
 
! Отговори
Г. С. преди 7 години
Тези из роди са използвани за погроми над мирното население след потушаване на въстания, подпомагани и от редовната османска армия разбира се но мръсната работа се върши от тях.
135
1
 
1
 
! Отговори
Г. С. преди 7 години
Турчини, мурчини и други *** дето се правите на вного разбиращи! Сега ще ви обясня какво е башибозук. В превод от турски това ознамава лудаглава това не са никакви опълченци или доброволци. Това е цялата *** събирана от всички краища на империята затворници,убийци,ппестъпници и други ***. Това е войска която не влиза в бой срещу друга войска .Това е група която се имам ползва за да върши черната работа която нормален войник не би могъл,а имено да колят и грабят цивилното население.
134
0
 
1
 
! Отговори
Erdogan преди 7 години
Дефицита на девици се допълва с яки момченца с евроатланически ценности.
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган си направил бункер под земята,страхувайки се да не падне някой челябински метеорид на феса му.
132
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
turski voenni sa nahluli v siriq-------a v sayta nahluha rusofili
131
8
 
13
 
! Отговори
да преди 7 години
само за часове от жалкия турски флот няма да остане нищо турския флот се състои от 115 съда срещу 352 на Русия, в който влизат ядрени подводници и кораби + самолетоносачи... турците ще бъдат.. айде не изметени, както би ги измела Русия на сушата, а просто издавени
130
2
 
7
 
! Отговори
да преди 7 години
всеки втори в тая държава си мисли, че разбира от история, че на всичкото отгоре и си съчинява глупости на поразия.. башибозуците били като опълченци, които отказвали да служат в редовната армия :)))) айде гледайте си овцете на село и оставете историята, че сте просто смехотворни
129
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А башибозук е вид армия.Може да се преведе като - нещо като "опълченец". Част от башибозука е бил в състава на редовната армия. Но основно не е редовна армия. Сложно е............... ne e taka basibozuk e otsepili se ot redovnata armia voynitsi ili malki voyskovi casti ne se podcinyavat na redovnata armia nesto kato hayduti koito ubivat i grabiat
128
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на което турците му викат флот ще изчезне.. като за начало.. и тук не говорим за страховитите подводници.. Турция е много малка хапка за тях.. опрат ли нещата до тях.. най-много проливите да бъдат разширени.. до Сирия :))))............................. iskati se no realnosta e sivsem druga turskite vms sa mnogo po migisti ot ruskite v neta ima informatsia kolkoto iskas proveri
127
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Догодина да направят същото и в Русия.
126
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН!!! СПИШ ЛИ!!!
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Taka schte nahlujat i v bg a bg pravitelstvo si mal4i pregradchta se s erdogan
124
10
 
13
 
! Отговори
да преди 7 години
уплашени гарги наистина има и всичките са турски, а смешното турско ПВО ще замлъкне при руска атака още преди.. да се е обадило... да не говорим как руснаците просто обясниха, че при конфликт само за няколко часа като за начало това, на което турците му викат флот ще изчезне.. като за начало.. и тук не говорим за страховитите подводници.. Турция е много малка хапка за тях.. опрат ли нещата до тях.. най-много проливите да бъдат разширени.. до Сирия :))))
123
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"в кърджали живеят черкези, даалии и потомци на башибозук."Защо ползваш думи, на които не знаеш значението? Черкезите са племена от предимно Северен Кавказ. По-малко от тях е имало в Донски степи и Крим. Даалии се казва на хора, които живеят в планина. Това ако трябва един преводач да го преведе като дума, превода е "планинец". А башибозук е вид армия.Може да се преведе като - нещо като "опълченец". Част от башибозука е бил в състава на редовната армия. Но основно не е редовна армия. Сложно е.
122
9
 
6
 
! Отговори
:) преди 7 години
а дали вие няма да бягате към Турция пак като 1989 - таама това не бяха дедите ти - беше баща ти и ти с него :))))
121
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а дано и в българия влеснат та витим ко сте направи буркана естесвено сте бяка в планините как то са бякали детитему страхливци
120
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само един залп с вакуумни ракети от Буратино е достатъчен да ги изпрати при порока им, който ги очаква с оруспетата.
119
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил съм на границата между Турция и Сирия и смея да твърдя, че кюрдите са хора, които не знаят какво точно искат.
118
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Голяма част от кюрдите са арменци - християни, аязиди, затова ние българите им симпатизираме, нямаме търпение да си направят държава и да спрат икономическото развитие на турците,"90% от кюрдите изповядват умерен сунитски ислям. Т.е. като на ИДИЛ, ама умерен. Язидите са друга бира, не са кюрди. И какъв е смисъла да се симпатизира на тия гадове? Симпатизираш им, че правят атентати, за да убиват хора. За държава, която никога не е съществувала ли?
117
7
 
6
 
! Отговори
ООН преди 7 години
После ще си върнат КПП-то обратно и ще се извинят за причиненото неудобство.