11 души са ударени от мълния в Париж*

В Полша двама загинаха при бури с мълнии
Обновена: 28 май 2016 21:22 | 28 май 2016 19:05, Веселина Йорданова
31
11 души са ударени от мълния в Париж*
Снимка: архив, Ройтерс

Единадесет души пострадаха при удар на мълния в парижкия северозападен парк Монсо - осем деца на възраст между 7 и 14 години и трима възрастни, съобщи френското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Шестима от пострадалите са в тежко състояние - четири деца и двама възрастни, в това число четирима души с опасност за живота, заяви говорителят на пожарната служба на френската служба Ерик Мулен.

Жертвите били потърсили убежище под дърво от разразила се буря и то било ударено от мълния.

Намиращ се наблизо пожарникар в почивен ден незабавно се намесил, оказал първа помощ, включително сърдечни масажи и насочил спасителните екипи към мястото на инцидента.

"Той е видял кои са най-тежко пострадали, направил е бърз подбор на жертвите, оказал е първа помощ и се е свързал със спасителните служби. Без него положението е щяло да бъде много по-лошо", каза Мулен.

От три дни по цялата територия на Франция бушуват бури, понякога придружавани от силни градушки. Снощи в район до границата с Швейцария бяха регистрирани над 1500 мълнии.

Бури с мълнии взеха две жертви и раниха трима души в планините в Южна Полша, съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес.

40-годишен загинал при удар от мълния докато слизал от връх Бабя Гура в полските Бескиди. Тялото на 61-годишен мъж било извадено от придошла река близо до градчето Шчирк.

Трима души са ранени от мълнии на връх Соколица близо до границата със Словакия.

(БТА)

Информацията е обновена към 21.22 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Парижмълния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
иван преди 7 години
такива аномалии тепърва предстоят!
18
0
 
0
 
! Отговори
Nikolay преди 7 години
Abe udria gi zashtoto sa typa nacia
17
2
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Има Бог и той е съвършен и добър. Само че не Бог е пратил мълния на тези деца. Отдавна климата не се твори от Бог. Haarp, Сура и европейския им еквивалент в Норвегия творят климата. Тяхно дело са дъждовете, мълниите, сушата, земетресенията, ураганите...Когато хората започнат да се правят на богове става страшно и за жалост последиците са необратими. Бог е творец, хората са разрушители. " Науката и голямо извращение, ако не служи за благополучието на човечеството"- Никола Тесла,1919г.
16
2
 
5
 
! Отговори
българина преди 7 години
Българите да се прибират до 2020. После желаещи много но няма да могат
15
0
 
2
 
! Отговори
от предния преди 7 години
Па и поляците не са стока, бacи комплексарите.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е кво да си представяме, че са нашите деца и др. простотии? Ние да не сме *** франсета? Господ ги наказва за лицемерието и дебелоочието им. Айде верно да се изкарикатурят, не само да се подиграват на чуждото нещастие. Je suis foudre!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия дебелината на градушката е 30 см., но няма жертви.
12
1
 
6
 
! Отговори
Атеист преди 7 години
До 19Много ме развесели с предположението ти, че смисълът е скрит за *** а ти някак си го прозрял тоя смисъл! Дали мисълта че принадлежиш към някакъв измислен елит който разбира "истинският смисъл" на тая вехта книга не ти гъделичка самолюбието, грешнико? А Библията не само съм чел, а и учил... Което не ме спира да твърдя собственото си мнение - Бог такъв какъвто ми го продава Църквата - няма! Измислица! И ти си вярвай в истинският смисъл на една приказка - така правят съвестните деца!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В друг вестник пише , че е в Германия на кой да вярвам или е вярно и за двата случая.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Да пратиш един сит човек да чака Бог да го нахрани / в буквалния смисъл на думата, разбира се!/ е отново много, ама много интелигентно предложение!Поклон ;)
9
1
 
5
 
! Отговори
Атеист преди 7 години
До ЗзЗ и АнонименСега си представете че това бяха вашите собствени деца, братя, или сестри! Или пък идете и обяснете великите си разсъждения на майките и бащите на тези невинни деца, които се предпоала че "Бог" обича... Това че ви се иска да вярвате в една 2000-годишна приказка написана от големи за да контролират други големи - това си е на вашата глава! Аз ще завърша със следната поговорка - Човек каквото сам си направи, и господ не може да му го направи!Дано само тези дечица оздравеят!
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗзЗ (12)Предлагам ти да седнеш и да чакаш Бог да те нахрани........Приятно чакане.Аааа, и си напиши завещанието.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АтеистСтрахотни питания към Бога, личи си интелигентността, характерна за всеки атеист/атакист! Сега сядай да чакаш отговорите МУ!Успех в чакането ;)
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най ме кефят лудковците като видят че идва буря и тръгват на разходка в парка или планината.Колкото и да е убила мълния, МАЛКО са.
5
3
 
1
 
! Отговори
Атеист преди 7 години
До АнонименНе ми се започва дискусия, но Църквата и религията като цяло е базирана на доктрината че Бог е всевиждащ, всеможещ, всеобятен, милостив, справедлив, и не на последно място всеобичащ! Ще се съглася с теб, че възрастния е сгрешил... но това си е човешко по презумция (пак според същата тази религия)! Къде се дяна този същият всевиждащ, всемогъщ и всеможещ, че не успя да се намеси да поправи една човешка грешка и да спаси невинните деца? Ако е толкова всеобичащ - ами да се беше смилил!
4
15
 
11
 
! Отговори
Атеист преди 7 години
Хайде сега, *** и кажи че има Бог! Невинни деца ударени от мълния! Нали всичко е по Божията воля?! Какво са им виновни тези дечица на Бог, баща му, че и светият му дух? А сега да излезе патриарха му брадясал и да обясни на народа, какъв му е великият замисъл на всеобичният им Бог, като удря с мълнии невинни деца? Църквата е най-голямата измама и пирамида в историята на тази цивилизация! Да се затвори! Всички църковни имоти да се продадат! Парите да се използват за лечение на деца и образование!
3
8
 
20
 
! Отговори
Ешек Сики преди 7 години
Що бе? Като падна руския самолет и загинаха стотина руснаци нали може?
2
4
 
17
 
! Отговори
men преди 7 години
неуместно. това не е политическа сатира, че да се правят такива нефелни коментари.
1
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо няма