Лелята на Ким Чен Ун живее под фалшиво име в САЩ

Тя и съпругът й избягали там от Швейцария
28 май 2016 11:38, Елка Василева
12
Лелята на Ким Чен Ун живее под фалшиво име в САЩ
Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Лелята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун живее под фалшиво име недалеч от Ню Йорк, където има фирма за химическо чистене, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

Ко Йон Сук и съпругът й избягали в САЩ през 1998 г. от Швейцария, където били изпратени да се грижат за членове на управляващата в Северна Корея династия, включително Ким Чен Ун, които учели там.

Ко Йон Сук, съпругът й И Ган и трите им деца живеят в САЩ под фалшиви имена. Тя е сестра на Ко Йон Хюи, една от съпругите на севернокорейския лидер Ким Чен Ир и майка на Ким Чен Ун.

 "Ким Чен Ун не създаваше проблеми, но се ядосваше лесно и му липсваше толерантност", разказва Ко пред американския вестник. "Когато майка му правеше опит да го смъмри, че не учи достатъчно и играе много, той не й отвръщаше, но протестираше с други средства, като например с гладна стачка", разказва тя.

Според Ко Йон Сук севернокорейският лидер е роден през 1984 г., а не през 1982 или 1983 г., както се смята. Това означава, че той е бил на по-малко от 27 години, когато е наследил баща си Ким Чен Ир начело на Северна Корея.

Синът на Ко е роден същата година и двете деца играели заедно, разказва тя. "Те със сина ми бяха другари в игрите от самото си раждане. Сменяла съм пелените и на двамата".

Любимата игра на малкия Ким Чен Ун била баскетбола и според Ко той дори спял с топката. Смята се, че Ким е бил фен на Майкъл Джордан. От началото на управлението си той е приемал на няколко пъти в Пхенян Денис Родман, известния съотборник на Джордан.

Ким е знаел от 1992 г., че ще наследи баща си начело на Северна Корея. Това станало ясно на осмия му рожден ден, когато получил генералска униформа и висши севернокорейски военни се преклонили пред него.

Ко Йон Сук и съпругът й се представили в посолството на САЩ в Берн. След няколкомесечни разпити те получили възможност да се заселят на няколко часа път от Ню Йорк и създали фирмата си с финансовата подкрепа на ЦРУ. Трите им деца са завършили университет и работят в САЩ.

Двамата съпрузи все още работят за ЦРУ, но И Ган заявява, че не са предали никакви тайни. "Ние не знаехме нищо", обяснява той. "Само се занимавахме с децата и им помагахме в ученето". И двамата се стараят да пазят личните си тайни и говорят предпазливо за Ким Чен Ун, когото наричат само "маршал Ким Чен Ун".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ami che to vsichko se znae sega, zaniat firmata, che i s drugi imena...kolko trudno e da gi nameri tozi koito iska?
7
3
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Съюзниците на Русия : Северна Корея,Иран,Китай,Виетнам,Венецуела,Куба
6
1
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 7 години
Прав си, защо са отишли при мръсните американци, а не при рубладжиите или в Китай.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избягали от рая с космическата програма и ядрените ракети :)
4
1
 
21
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Швейцария, САЩ... :)))
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СМЕРШ!
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бе да КАК ДА ПО ВЯРВАМ НА ДОЛНАТА АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА, ЩЕ ОСТАВИ РАЯТ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ, КЪДЕТО НЯМА НИТО ЕДИН ПОТРЕБИТЕЛ, А ВСИЧКИ ЖИВЕЯТ ОЧАКВАЙКИ ДА СЕ ПОЯВИ ТАМ НЯКЪДЕ ИЗ ЗАД ЪГЪЛА КОМУНИЗМА, ИМАТ ИДЕЙНИ СВЕТЛИНКИ ТАМ НЯКЪДЕ ИЗ ОЧИТЕ ОСОБЕННО В ЕДНОТО- В ЛЯВОТО И ЩЕ ЗАМИНЕ ВЪВ ФАЛИРАЛИЯ КРАВАРНИК, КЪДЕТО ЖИВЕЯТ ПОТРЕБИТЕЛИ И НЕ ВЯРВАТ В КОМУНИЗЪМ, ДАЛИ ПЪК НЕ Е ИЗБЯГАЛА ОТ ТРУДОВИЯТ ЛАГЕР, НАРЕЧЕН КОМУНИЗЪМ, ГУЛАГ, КИТАЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ, ЧЕРВЕНИ КХМЕРИ- КОЙ ДА ТИ КАЖЕ
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пpасе на снимката, кога ще го колим?