Румъния и Полша – на мушката на Русия

Путин: Ще предприемем действия срещу ПРО на САЩ
28 май 2016 08:14, Елка Василева
324
Румъния и Полша – на мушката на Русия
Влдимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва няма друг избор, освен да предприеме ответни действия срещу американския противоракетен щит в Европа и предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на Русия, предаде Ройтерс.

Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, за да сведе до минимум заплахата, която представляват разположените в Румъния елементи за противоракетна отбрана, каза Путин на пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина, предаде ТАСС.

 "Ако довчера хората в Румъния просто не знаеха какво значи да бъдат под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си", каза Путин.

 "Същото важи и за Полша", допълни руският държавен глава.

Руският президент не уточни какви действия ще предприеме Русия, но настоя, че страната му не предприема първата стъпка, а само отвръща на ходовете на Вашингтон.

По-рано този месец американската армия - която казва, че щитът е необходим за защита от Иран, а не е насочен срещу Русия - задейства румънската част от противоракетния щит. Напредва работата и по намиращата се в Полша част на системата за противоракетна отбрана.

На 12 май в румънската военна база Девеселу бе организирана церемония с участието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по привеждането в оперативна готовност на противоракетната система "Aegis Ashore".

Русия е готова да разгледа всякакви проекти за газопроводи в Европа, но са й нужни предварителни гаранции, заяви също така Владимир Путин.

Руският президент каза, че Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно.

Според него сътрудничеството в сферата на енергетиката и икономиката е най-добрата гаранция за мир.

Той допълни, че натискът на САЩ и ЕС не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия е била принудена да се откаже от този проект.

Путин каза, че Русия работи по разширяването на газопровода "Северен поток" към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Дo 222 преди 7 години
Краварите винаги са тръгвали с рогата напред. Но винаги се напира един тореадор с червен плащ да ги измори преди да се подкосят краката им.
141
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 222Докато няма важни военни обекти на територията на Полша, Румъния, България и Прибалтийските джуджета рашките само седяха и им гледаха сеира. Сега им/ни казаха вие развръщате военна инфраструктура която ТЕХНИЧЕСКИ(а това е най-важното не какво Политически е изплямпано) може да се ползва срещу нас. Или спрете или ние ще програмираме цели на ваша територия за нашите ядрени ракети. Толкова е просто.
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отново тръгват с рогата напред ами като вземат държави от НАТО на мушката тогава цялото НАТО ще си ги хване тях на мушката
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da si navrut ruskata gas na ruskiq naeban zadnik ne im iskame kirlivata gas alternativata ni za gas e golqma sega kato ima kriza v Russia Putin gleda da se mazni pravi chetki za da si podobri otnoshenieto s nqkoi durjavi che da moje da spechelqt nqkoe evro shtoto samo s gas ne se ocelqva nemogat gas da qdut za obed i vecherq ;)
138
1
 
2
 
! Отговори
до 203 преди 7 години
Ей такъв отворко може само да се излага колко е неграмотен по темата която обсъжда. Цитирам:" При ядрена война след изпепеляването от бомбите ще последва война на пехотинците" !!! Край на цитата. Човече, кандидатствай за някаква награда, няма начин да не спечелиш. Ти правиш епохалното откритие, че и да гръмнат няколко ядрени бомби, това е без значение! Важно е след тия ядрени пукотевици чия пехота ще надделее. Това трябва да се изучава, та да не се плашат хората от тия атомни оръжия. Браво бе!
137
3
 
1
 
! Отговори
hd преди 7 години
Добре че има държави като Румъния и Полша. От Полша тръгна и разпада на комунизма и СССР. Срамувам се че русофил и комунист (масажирал ушите на Тато) като тиквоний е министър-председател.
136
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещастно комплексирано джудже.
135
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, видяхме как нато се "справи" с опълченците от донбас и ка "върна" крим на укрите:)))) То руската армия няма смисъл да воюва, само опълченците от донбас могат да разбият нато.
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 199Ти как прецени, че числеността на армията на НАТО има има огромен превес. Наясно ли си изобщо как им се воюва на западняците на руска територия. Там на прехвалените пехотинците им ще се наложи да се изправят срещу армията с най-големия бронетанков парк в света, а и си дават сметка как воюват руснаците. НАТО плашат гаргите.
133
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я спокойно бе, никой няма да напада никого.Това е показване само на мускули от двете страни.Никой не иска света да се унищожи.
132
15
 
3
 
! Отговори
ракета преди 7 години
базите,радарите и др. ще бъдат унищожени 1 минута преди излитането на руските ракети!
131
0
 
20
 
! Отговори
me преди 7 години
Ми то срещу противоракетен щит има само една защита и тя да изпратиш повече ракети към него, отколкото той може да прихване. Това не е трудно, предвид огромния аресенал, който Русия има, Но определено няма да е приятно за страната, която е била толкова глупава, че да приюти щита, както и за съседките й. Не знам от НАТО какво си мислят, ако се стигне до ядрена война, Русия няма да прати 1 ракета, ще прати всичко което има. В който случай САЩ просто гарантират, че Европа ще потъне с тях.
130
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румъния и Полша на мушката на РусияПутин си е повярвал прекалено много във възможностите. Ако е така значи е скъсал с действителността, а такъв човек обикновено го наричаме луд. Според мен той много добре е наясно, че е напълно безпомощна Русия срещу ПРО, но пропагандата която остана единственото ефективно руско оръжие трябва да бъде захранвана с някаква имагинерна руска мощ в нарастваща прогресия дотогава докато всички проумеят, че Русия в същност е един раздут до спукване презерватив.
129
2
 
19
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Много скоро, ама много - ТРЪМП ще ви постави на място. лъжедемократи и придворни песове, той знае кой е силния на свето .. и кой обира парите на американския данъкоплатец ..
128
6
 
35
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Румънци и поляци сами са си виновни, след като приемат на своя територия подобни съоръжения. "Иджис" е доста стара система разработена още миналия век, същата беше ослепена на "Доналд Кук" от руската "Хибини", след което 27 моряци си подават рапорт за напускане. Унищожаването на базата едва ли е проблем, една КР "Калибър" с ядрена бойна глава, жалко че ще го отнесем и ние .. базата е на 30-на километра от нашата територия ... "глупостта ходи по хората, не по дърветата" е казал народа ..
127
5
 
12
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
До АнонименНе ни баламосвай с разни системи, че и с различни предназначения - достатъчно видяхме какво стана в Сирия, до и след изтеглянето на Путин - американци и НАТО три години воюват с ИД и до къде я докараха, поне наведете тъпите си преписвачески глави и се извинете - кой направи патакламата и си обра крушите, писна ми от *** и продажници - съсипахте свето, слепи ли сте, жалко за образУванието, което е без пари от бай Тошо, заслужавате и то да се премахне като легитимно ..
126
20
 
7
 
! Отговори
демократ преди 7 години
Пак по съветски ...ха.ха Путин размахва оръжие и говори за сътрудничество в областа на енергетиката. ....Този човек вече е за лекар..ха.ха
125
4
 
19
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Едно е по важно - да набием в главите на подобни като ТУСК евреина, че ако продължава да се краде парче по парче, от територията на Русия - ще се повтори НАПОЛЕОНОВАТА и ХИТЛЕРОВАТА ОДИСЕЯ, този път, само че,посочените територии ще бъдат пустини, разбирате ли - пълни пустини И ТОГАВА ЗА КАКВО СА ВИ ПАРИТЕ НА СОРОС И КОМПАНИЯ, пфу, неграмотници ...
124
2
 
9
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
НЕуТРАЛИТЕТ - това е бъдещето И, всеки те пази ...
123
2
 
12
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Сега вече я овапцахме, като сте толкова умни давайте си парите за оръжия, пак ни излъгаха, нямаме пари за едно билетче, сега още повече ще нямаме - не разбирате ли играта - да се въоръжаваме, това да не ви е СССР да ви дава без пари оръжия ..