12 дни са нужни за откриване на черните кутии на Egyptair

Тогава специализираният кораб ще достигне зоната на катастрофата
29 май 2016 20:20, Анисия Иванова
3
12 дни са нужни за откриване на черните кутии на Egyptair
Снимка: БТА

Ще са нужни поне 12 дни за откриването на черните кутии на полета на Egyptair от Париж за Египет, който се разби в Средиземно море с 66 души, заявиха близки до разследването източници, цитирани от Франс прес.

Самолетът Еърбъс А320 изчезна внезапно от радарите посред нощ на 19 май преди да се разбие в морето между Крит и северното крайбрежие на Египет по все още неизвестна причина. Тя ще може да се установи само от анализа на полетните записващи устройства, известни като "черни кутии".

Още по темата

Времето е от значение, тъй като тези устройства могат да излъчват сигнали само за четири до пет седмици преди изчерпване на захранването им.

Първоначално Египет даде предимство на хипотезата за атентат, но тя впоследствие отстъпи пред тази за технически проблем, след като две минути преди падането на самолета той е излъчил автоматична тревога за дим в пилотската кабина и неизправност на компютъра, който контролира управлението.

Сред жертвите има 40 египтяни, включително екипажа, и 15 французи. Египет и Франция са подписали споразумения с две френски компании, специализирани в дълбоководно издирване. Първата има за задача да засече сигналите от черните кутии, а втората - да ги извади с помощта на робот.

Специализираният кораб обаче ще достигне зоната на катастрофата чак след 12 дни. Според някои източници самолетът е потънал на дълбочина около 3000 метра, на около 290 км северно от бреговете на Египет.

През това време ще се работи по засичане на точното местонахождение на черните кутии, което ще започне днес или утре с кораб на френските ВМС, на който е натоварена специализирана апаратура. Смята се, че дори след 12 дни ще има много добри шансове да се намерят черните кутии благодарение на общата работа на двете френски компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Дано не съм прав, но някак си ми се струва, че САЩ показаха на Франция какво я очаква, ако още се опъват за трансатлантическото споразумение. Забелязахте ли как тази новина изведнъж я заметоха тихомълком под килимчето - за сравнение - сваленият руски самолет от ИД, този над Украйна, изчезналият полет MH370. В рамките само на няколко месеца в Египет стават подобни неща. Трябва човек да е абсолютен наивник, за да сметне, че това е случайно. А масмедиите действат привидно, неадекватно. Дали?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ НЕ МОЖА ДА ПРЕВЕДЕ ТОВА КОЕТО СИ НАПИСАЛЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАМ НЕ НАМЕРИХ ОЛИГОФРЕНСКИ ЕЗИК.
1
12
 
1
 
! Отговори
морски преди 7 години
как ша ги фани извади от 3000 метра? това е въпрос с много голяма техническ сложност!!! вустата на сжуналагаи мноопросту!!!