Полша: Американският противоракетен щит не заплашва Русия

Системата защитава Европа от ракетна атака от Близкия изток
29 май 2016 18:50, Анисия Иванова
169
Полша: Американският противоракетен щит не заплашва Русия
Снимка: архив БТА

Американският противоракетен щит, който ще бъде разположен в Полша, не е заплаха за сигурността на Русия, заяви за държавната агенция ПАП външният министър Витолд Вашчиковски, предаде Ройтерс.

В петък руският президент Владимир Путин заяви, че Полша и Румъния може да бъдат взети за мишена от руски ракети, защото приемат елементи от американския противоракетен щит, който Москва смята за заплаха за сигурността си.

"Президентът Путин би трябвало много добре да знае, че противоракетният щит в Полша няма отношение към руската сигурност. Тази система е предназначена да защити Европа от ракетна атака от Близкия изток", каза Вашчиковски.

"Същевременно военното присъствие (в Полша) на американците и на многонационални сили от НАТО е отговор на действително агресивното поведение на руските власти, които ни плашат. Това присъствие ще има отбранителен характер и няма да представлява заплаха за Русия", увери полският външен министър.
Вашчиковски заяви, че срокът на санкциите на ЕС срещу Русия трябва да бъде удължен, предаде ТАСС.

В отговор на въпрос, свързан с това, че според редица страни от ЕС продължаването на санкциите може да се окаже сложно, полският външен министър отбеляза, че "Полша очаква предложения как да се решат създадените от Русия проблеми, а не избягване на решаването им". "Отмяната на санкциите ще е отказ от решаване на тези проблеми", заяви той.

"Санкциите са инструмент, който да доведе до миролюбиво поведение на Русия. Стремим се да оказваме ефективен натиск, който би могъл да доведе до това Русия да престане да нарушава нормите на международното право и да напада други страни", каза Вашчиковски, пише БТА.

Той заяви, че Русия окупира части от територията на Грузия и Украйна и затова смята санкциите за легитимен инструмент.

Полският външен министър добави, че Варшава е против свикване на среща на Съвета НАТО-Русия "докато не бъдат потвърдени съюзническите ангажименти към източния фланг на алианса и не бъдат взети решения за равнището на военното присъствие на нейна територия".

"Едва когато разполагаме с информация за тези решения можем да се съгласим да има среща на Съвета НАТО-Русия", каза Вашчиковски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 160България имаше крепости построени преди 13 век, но 500 години турците ги рошиха и с камъка от тях строяха минарета и къщите си. А и българите също---------------Аз не казвам, че ние сме нямали крепости.Аз отговорих на разни диваци, които твърдят, че ОНЕЗИ са нямали.
110
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 163Прочети как пада Константинопол. Първо масово ползване на артилерия от Турците. В този момент 99% от крепостите по света стават АРХАИЧНИ и могат много лесно да се превземат. Чак френската фортификационна школа с техните странни крепости като звезди вече осигуряват надеждна защита от артилерия.
109
0
 
1
 
! Отговори
до 160 преди 7 години
България имаше крепости построени преди 13 век, но 500 години турците ги рошиха и с камъка от тях строяха минарета и къщите си. А и българите също.
108
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Орфиус 156Да ЗАПЛАШВАТ САЩ, а вече и ПОЛША и РУМЪНИЯ защото САЩ/НАТО(което е едно и също) бази са обградили въпросните страни и ги заплашват както с конвенционално така и с ядрено оръжие. Ако ХАмериканците си седяха само в Северна Америка много щяхме да ги обичаме като пазар на нашите стоки. Сега е обратното САЩ са в Източна Европа и налагат собствените си стоки включително чрез Корумпираните ни политици.
107
0
 
2
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До 160 Цивилизацията е била съградена от Римската империя.Но след края на западната Римска империя през 485г Европа почва да деградира.Та в седми век,когато идва Аспараух,Европа не е тази от Римската империя.Два века по късно в 962 се създава така наречената Свещена Римска Иперия,на територията на Германия,а по-късно обхваща и други земи.
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АспарухКогато България е била държава,тези от западна Европа са ни дишали праха.---------------Глупости.*** да им видиш крепостите и манастирите от 13-14 век. Аман от неуки шовинисти.
105
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонимен 155Олга Богомолец не отиде във властта, защото не я избраха на президентските избори. Май така беше, нали? Освен това, доколкото съм я слушал няколко пъти по телевизията, тази жена няма качества да бъде политик. Тя си е лекар и общественик с позиция, но не може да управлява.
104
1
 
4
 
! Отговори
болшевишка работа преди 7 години
утре ще ти дават ултиматум как да спиш с жена си в собственната ти спалня
103
2
 
7
 
! Отговори
Орфиус преди 7 години
Разбира се, че полските и румънските ракети не заплашват Русия. Руските ядрени ракети нацелени на Румъния и Полша по никакъв начин не заплашват тези държави. Руския ядрен потенциал по никакъв начин не заплашва сащ. Руските подводници около сащ нищо и никого не заплашват. Сев.Корейските ракети не заплашват сащ.
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusНемското зетче пак изпадна в словестна diarrhea. Бюрото "Антонов", както и бюрото "Южное" бяха СЪВЕТСКИ, а бяха разположени на територията на рускоезичната УССР. Никой не правеше разлика между хората, освен два файтона националисти. В Украйна има и много свестен народ, носега всичко се обърка, пяната излезе на повърхността, читавите се дистанцираха от властта на превратаджиите. Защо Ольга Богомолец не отиде във властта, въпреки че я молеха? Коя е па таа?Прочети, полезно е!
101
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин не преговаря с терористи и техните васали отпишете Полша и Румъния от картата.
100
10
 
6
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
151 Пак питам защо Аспарух е предпочел Европа пред Азия . Няма Западна и Източна има Европа и Константинопол е на Запад от Фанагория . Впрочем за диваците по блатата около реката която днес се нарича Москва река , ще трябва да минат доста векове преди да започнат да се цивилизоват
99
4
 
4
 
! Отговори
Смях преди 7 години
До одисейчоТвойте братя според много изследвания са правилно оринтирани над 15% са със обрат.а резба а инче имат амбиции да УПРВЛЯВАТ СВЕТА със една дума обратни шионисти !!!!!!
98
4
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
150 Одисер,освен неприятно и ми е досадно да влизам в полемика със същество с мозъче на колибра.Когато България е била държава,тези от западна Европа са ни дишали праха.А естествено,да се установиш до великата Римска империя.Там е цивилизацията.Между другото,да си чувал за Волжка България?
97
6
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
148 Не отговори защо още на времето Аспарух ни е ориентирал към Европа а не към Азия
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ювиги, не забравяй, че за Одисер фактологията няма значение. Съзнанието му вибрира в резонанс с трафика на сайта и финансовото му състояние. Явно в аграрния сектор, откъдето идва, не е успял да се реализира и сега пробва аграрните си методи тука. С 2 думи, няма смисъл(да му обясняваш).
95
4
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
147 Одисерчо,като литнат ракетите благодарение на агресивната провокация на твоите идоли краварите,само след няколко минути ще разбереш,че тебе повече няма да те има.Твоите идолчета,обаче се надяват на тях да им се размине,както през Втората Световна.Да,да,ама Не, тази война няма да се размине на никой.
94
7
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
146 Ювиги ти защо дойде на времето на Запад към Константинопол а не хвана изток към Волга
93
4
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Да,да и Руските ракети не са насочени против НАТО с цел да ги използват,просто Руснаците са големи любители на техниката и това им е хоби,което помага и за мирното развитие на космическата авиация, в интерес на цялото човечество?
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те и руските Искандери в Калининград и в Крим не заплашват Полша. И черноморските и ладожките калибри и те. Калининградските С400 дето могат да носят ядрен заряд и да стрелят по морски и наземни цели със свръхвисока скорост и те. Къв е проблема тогава?