Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия

Особено, ако напредне с реформите, смята той
29 май 2016 09:09, Петя Славова
307
Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

За Украйна ще се окаже по-лесно да убеди страните от Европейския съюз да продължат санкциите срещу Русия, ако покаже напредък в реформите и борбата с корупцията, каза бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, цитиран от Ройтерс.

Според Расмусен, който тази седмица беше назначен за съветник на украинския президент Петро Порошенко, продължаването на санкциите е единственият начин да се окаже натиск върху Русия да спре да подкрепя сепаратистите, които се бият с украинската армия в Донбас, и да съдейства за спазване на примирието.

"От разговори с политици в западни столици знам, че тяхната готовност за продължаване на санкциите е също свързана с украинската готовност за действително осъществяване на всеобхватни реформи", заяви той, цитиран от БТА.

"Затова моята цел като съветник на президента всъщност ще бъде да поставя началото на двупосочна улица. Първо, разбира се, в западните столици ще настоявам, че украинците вече извършват задълбочени реформи.

Но от друга страна, ще донеса също така послания на президента от моите събеседници, така че украинските власти ясно да разберат какъв е приоритетът на западните столици", каза Расмусен. По думите му положението в Източна Украйна е "тревожно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
дай БАЙ преди 7 години
komunizym =fachizam смърт за двамата фашисти.Никакви връзки с комунистическо фашистката държава
140
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Рамундсен забива поредния пирон в ковчега на Украйна такава каквато я знаем сега. Преди маймунарника Украйна изнасяше над 1 милиард $ военна продукция и поне 10 милиарда $ друга продукция за РФ и това са директните трансфери, изобщо не говорим за кооперации с други екс съветски републики. Украинската икономика няма нито технологиите нито парите да се модернизира и изнася за ЕС. Реално в момента икономиката УМИРА и се разпродава на парче докато е в номинална Кома да вземат някоя гривна...
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе другарю Москва 75г оправляваше от името на Украйна и не само там ами и половин Европа. Та точно вие ли другари ще държите сметка на запада
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Расмусен е какъв на Украйна, че си позволява до говори от нейно име?
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
украйна е превзета от сащ а тоя го впиват в управлението
136
0
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До 246"списък на доставките" да за камионите е вярно,но нали за това са съюзници.Ключов е обаче въпроса за задкулисните сили манипулиращи държавите,да се стигне до това безумие войната и десетки милиони жертви.Идеята им на тези сили е обезкървяване на Европа,мого печалби и нов Световен ред с лидер САЩ,която после да използват като частна армия.
135
0
 
15
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
НАТО = терористи
134
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е психопат, вижте му изражението. Дано не са му дали някое копче под ръка.
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До История в takava- Украина еще в первую мировую создавалась немцами , появилась она при свержении Российского императора Николая второго в 1917году как республика стала где-то в 1920 году . За лояльность была поделена между Украиной и Россией Новоросия , Часть Новоросии отошла России часть Украине , казачество Новоросии , половина растреляно и часть второй половины отправили в ссылки и лагеря , зачистка шла с 1920 по 1937 год на дону репресировали 5000000 казаков , растреляли 2500000 человек
132
11
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Путин подчеркнул, что наибольшие потери в Великой Отечественной понесла именно РСФСР, по данным статистики более 70%.---------------260 От кога Путин започна да разбира и от история . най много жертви са дадени от украинците а най-много жертви като процент от населението от Беларус . Това в рамките на СССР . Иначе за цялата ВСВ най-много жертви като процент от населението е дала Полша . Нормално е Украйна да даде най-много жертви в абсолютни цифри защото тя е прегазвана на два пъти
131
12
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
263 Извинявай рускопишещия но фашизъм е имало само в Италия в Германия се е наричал НАЦИЗЪМ съкратено от НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ нещо като РАШИЗЪМ
130
7
 
8
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Питам ви кой създаде това чудо Украйна и кога.?????В кой век защото аз не знам.Защо нашите възрожденци пишат Одеса в Русия.Крим в Русия.-------------------Няма как да пишат друго освен Русия защото през 19 век Украйна е в Руската Империя . По онова време и Полша е част от Русия и Финландия и Литва Латвия и Естония, както и Грузия, Армения и онези пет средночазиатски бъдещи Републики, зависи за коя точно година пишеш . И Аляска е била тоже . Но това е съдбата на Империите , все някога рухват
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonymous Теретории украины были окупированы фашистами почти три года как и практически вся европа , голиция зикховала под фашистами ! Сопратевляющияся Партизанские украинскии отряды зачищались УПА голичина и Бандеровцами !
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonymous Это ты про себя рогуля ?
127
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със ч.угунени глави не се спори. Затова санкции до дупка и бой по манерките. Те само от това разбират.
126
0
 
19
 
! Отговори
няма такава страна преди 7 години
Тази страна наречена Украйна създадена от Ленин и призната от Сталин и Хитлер.Това е сегашната Украйна рожба на диктатурата на пролетариата.Няма такава страна както казва Слави.
125
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 250 ТОВА КЪДЕ ГО ЧУ Путин казал ,че Ссср щял да освободи сам Европа от фашизма.Да Русия пое най големия удар на хитлер и затова дадоха 25 млн. жертви.Не си измисляйте глупости сами.Историята показва кой с каква армия участва и на коя територия.Путин може да си казва каквото иска но никога не би казал Русия победи фашизма в Европа.
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonymous Ну не знаю , а ты хотел бы чтоб в РФ СМИ писали что Украины херои молодци и мочат тех кто против бандеры и нацистов ?
123
0
 
11
 
! Отговори
История е такава-ням преди 7 години
Питам ви кой създаде това чудо Украйна и кога.?????В кой век защото аз не знам.Защо нашите възрожденци пишат Одеса в Русия.Крим в Русия.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonymous Не все смотрят и читают УКР СМИ )))))))))))