Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК

САЩ, Русия и Иран не правят нищо за свалянето на Асад!
30 май 2016 19:56, Анисия Иванова
212
Ердоган нападна Вашингтон заради ПКК
Снимка: Bulgaria On Air

За пореден път турският президент Реджеп Ердоган отправи нападки и остри критики към САЩ, Русия и Иран. Държавният глава заяви, че тези три държави не правят нищо за свалянето на сирийския президент Башар Асад и по този начин засилват страданията на сирийците.

Нападките бяха отправени по време на реч на Ердоган в Истанбул по повод годишнината от превземането на Константинопол от османския султан Мехмед Втори Завоевателя.

Още по темата

Ердоган отново разкритикува Вашингтон за подкрепата му към сирийската кюрдска милиция, която се бори срещу Ислямска държава. Президентът не пропусна да напомни и за публикуваните тези дни снимки на американски войници в униформи с емблемата на кюрдските Отряди за народна защита, които Турция смята за терористична организация.

"Подкрепата, която САЩ оказват на Партията на демократичния съюз и Отрядите за народна защита, е осъдителна. Това не бе обещанието, което ни бе дадено. Вярвам в честността в политиката. Нашите партньори от НАТО не трябва да носят емблемата на кюрдските Отряди за народна защита. Това е недопустимо, защото това е терористична организация и всеки, който твърди обратното, не е запознат с истинската ситуация.

Турция смята Отрядите за народна защита за терористична организация, като се позовава на връзките й със забранената Кюрдска работническа партия - ПКК, която води въоръжена борба за автономия с Турция от 1984 г. САЩ, макар че не отричат напълно връзките на сирийските кюрдски сили с ПКК, разглеждат двете групировки като отделни формирования. Отрядите за народна защита са смятани за най-надеждния съюзник на Вашингтон в борбата срещу Ислямска държава в Сирия, тъй като помогнаха за отнемането на големи територии от джихадистите", заяви турският президент.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: нападкиТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
1
 
! Отговори
велик преди 7 години
Велик е ердоган .не прощава на никого.нито на путин .нито на обама .нито на меркел.каза го светът е по голям от пет.т.е страните от оон с ядрено оръжие.турците могат да направят ядрено в един гараж за две седмици.твърде просто е за тях.
78
0
 
0
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Преди 20години имахме Мин.председател които се опитваше да защити нац. интереси на България но направи грешка да се озъби едновременно на сащ и Русия след което бе смачкан като *** а промишленоста и икономиката ни бяха унищожени.Извода с големите се ебаваи по единично иначе лошо.
77
0
 
3
 
! Отговори
pkk mlkp преди 7 години
Да живее PKK,долу ердоган
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мноко сте велики ама 525 котини сте пили нали знаете какво р. на турция както африканците в америка .
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчето си отива... Засега още го изтрайват някакси, но той злоупотребява с търпението на всички, а то си има граници, естествено. Историята ще споменава Е.с нова геополитическа карта на т.нар.Турция.
74
0
 
9
 
! Отговори
СС преди 7 години
Този *** много си е повярвал! Седнал да се репчи и на САЩ и на Русия?! :) :)
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин в Света Гора - Гърция, официално бе коронясан за новия Император на Византия.
72
1
 
4
 
! Отговори
. преди 7 години
Турция да не хапе ръката, която я храни, че ако тази ръка я удари ще излетят не от Европа или Азия, а направо от галактиката :))
71
1
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Ердоган е твърде глупав да иска подкрепа за очевадно губещите бунтовници. Даеш смляха от бой така наречените умерени бунтовници в Сирия, Асад за момента си удържа позициите срещу опозицията и чака Даеш да ги довърши, после ще се изяви като "спасител". Кюрдите от друга страна са се договорили вече с Асад и се бият с успех срещу Даеш и печелят подкрепа от САЩ,Русия и Иран, което яко бърка отзад и дълбоко на Ердоган, който е основна причина за конфронтацията с кюрдите.В перспектива те ще закопаят неоосманските му амбиции.
70
2
 
8
 
! Отговори
да преди 7 години
турците да не забравят Възродителния процес защото аз преди 200 години не съм бил роден като са клали българи, но преди 27 бях и ги видях как както бяха много смели, че щели да идват турски танкове (такива турски танкове щяха да видят, че Истанбул вече щеше да е спомен) че бягаха през глава към Турция с гардеробите, вързани на покрива на москвича
69
1
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
Не знам за сирийския, ама на турския май му кроят шапка... Ще има пролет и на югоизток...
68
1
 
14
 
! Отговори
Бутафорко преди 7 години
Басфорската кадъна пак осмърдя международното положение.
67
19
 
4
 
! Отговори
1452 преди 7 години
Блъскай Ердогане. Бъди безпощаден.Заслужават го. Върти ги на бавен огън.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 171Ще станат! Той Камерън даже им определи дата! Към 3000-та! Хайде малко да е сбъркал, но може да стане и по-рано, към 2999-та...
65
2
 
20
 
! Отговори
Машалла преди 7 години
Честит Кюрдистан на Реджеп Ердоган!
64
3
 
9
 
! Отговори
ВАНГЕЛ преди 7 години
До 999999 Скоро Ще ви изсъхне семето ТУРСКО!Проклети сте за хиляди години проклетници !Такива дето мразите нормалните взаимоотношения между българи и турци!
63
2
 
5
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
става все по заплетено или отплетено..Ердо сложи на една маса русия,саш и иран,но не и ес..кой с кого играе и кой на кой е заложил..Ердо със сигурност е заложил срещу себе си в тази каша,но пък може да спаси турция,което е малко вероятно
62
0
 
6
 
! Отговори
Вангелиос преди 7 години
ОЛЛЕЕ ИСТАНБУЛ?????
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Te shte razberat ERDOGANE edin den tiya teroristi koito v momenta padkrepqt edin den i tqh shte gi udrqt
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ергуганя се заиграва с могъщи държави.Остави САЩ,които са им отколешен съюзник и главен доставчик на оръжие.Но да упрекваш Иран и Русия,че не ти се връзват-пълна глупост е!Значи той хрисим и мисли за поданиците си/щото е със султански амбиции/,а Асад няма право да се погрижи за народ и страната си.Да седи мирен,щото напънат ли го перси и руси,ще му се види тесен Златния Рог!