Членството в ЕС щяло да струва на британците 80 млрд. лири

Евроскептици пресметнаха колко ще плаща Лондон, ако не го прекрати
58
Членството в ЕС щяло да струва на британците 80 млрд. лири
Снимка: архив, Ройтерс

Запазването на членството на Великобритания в ЕС ще струва на британските данъкоплатци 80 милиарда британски лири (115 милиарда долара), информира ТАСС.

Още по темата
Такава оценка представи днес мозъчният тръст Браджес груп (Bruges Group), подготвил доклад в подкрепа на доводите на евроскептиците преди насрочения за 23 юни референдум за членството на Обединеното кралство в Евросъюза.

В документа се посочва, че британските вноски в Европейската инвестиционна банка и Европейската централна банка ще възлизат на 32,56 милиарда британски лири (47 милиарда долара).

Още 48 милиарда британски лири (69 милиарда долара) ще се наложи на Лондон да плати, ако някоя страна от 28-членния съюз не може да изпълни задълженията си в случай на нова криза с единната европейска валута.

Евроскептиците обръщат внимание на това, че Великобритания като един от най-кредитоспособните членове на ЕС, ще трябва да участва в осигуряването на допълнителна ликвидност за европейския бюджет, за да се избегне дефолтът му.

Освен това, отбелязват експертите от Браджес груп, когато решенията се взимат с квалифицирано мнозинство, Лондон няма да има възможност да блокира използването на тези средства.

Представителите на официалната кампания за оставане на Великобритания в ЕС заявиха, че това не е вярно.

Съгласно нашия нов статут по закон никой не може да ни застави да участваме в програми за спешна финансова помощ, посочиха представители на кампанията "Великобритания е по-силна в Европа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: ВеликобританияBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Anonymus преди 7 години
Никой ли не се пита , какви са реалните причини за случващото се ? Не са ли Англичаните тези , които дадоха старта на Америка ? Те са просто една страхлива *** , която иска да избегне бъдещите последствия по света :)
34
0
 
1
 
! Отговори
bros преди 7 години
Споко! Англичаните не трябва да се плашат, че портокалите ще станат по 7 паунда килото, защото ги чака светло бъдеще при сближаването им с икономическите гиганти от региона на индийския океан. Кеф ти жълти от Бангладеш, кеф ти ruby red от братски Пакистан!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AMI AFROAZIATZITE ZASHO NIAMA DA GI MAHNAT TRIBVA VSICHKI KOITO SA OTISHLI SLED VTORATA SVETOVNA VOINA DA BADAT EKSTRADIRANI ZA TIAHNITE SI DARJAVI
32
0
 
1
 
! Отговори
друг анонимен преди 7 години
Добре, че е анонимния да ни обяснява как британците избират след задълбочен логичен анализ на ситуацията, а не емоционално, подведени по символна пропаганда. Защото в социалните медии на острова се коментира точно обратното - тежестта на неинформирания и емоционален вот. Тезата за икономическата обосновка пък излезе точно да замаскира неудобната подробност, че едно убийство е на път да реши вота. Точно по тази причина има и хора, които искат отлагане на референдума.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди да дрънкаме глупости за Англия трябва да знаете че не е важно какво иска народа на Англия, а икономиката и ! И още нещо, в Англия не избират прости хора да ги управляват, така както е у нас !
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чао, англета!
29
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Времето ще разсъди колега, времето ще разсъди кой - бал....ък, а кой - не!Всяко нещо с времето си!!!!
28
5
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
ТАСС ни информираше толкова хубаво 45 години. Сега пак ли почнаха за ги цитират.Големи лъжци----------Когато ТАСС ни говореше истината - ние мислехме, че ни лъжат!А, когато радио Свободна Европа, Гласът на Америка и ББС ни лъгаха - ние вярвахме, че говорят истината!Е, днес научихме кой манипулираше истината и си платихме и продължаваме да плащаме цената на "двойните стандарти".
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАСС ни информираше толкова хубаво 45 години. Сега пак ли почнаха за ги цитират.Големи лъжци
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А НА НАС КОЛКО НИ СТРУВА -БЕЗРАБОТИЦА ,СТАРИКОЛИ ,ДЕМОКРАЦИЯ ,ХОДЕНЕ КАТОВСЕКАКВИ ПОДЪРЖАВИТЕ,И ДРУГИ*БЕМ ТИ ЕС И НАТО!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предната седмица бяха подобни статии но с противоположна насоченост. Тогава проучванията показваха обратното. Сега се завъртат нещата за да може всички да направят "правилния" избор. Контролирано манипулиране на общественото мнение. На час по лъжичка. Няма значение кой ще спечели, защото губещи са малките производители и средния бизнес. То средна класа вече няма, има много богати и много бедни.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че са ТАСС да ни "информират"
23
15
 
1
 
! Отговори
капитан Силвър преди 7 години
"В ЕС ги чака ислямизация."Анонимни човече, смятате ли, че някой вярва на простотиите, които пишете? Та в цяла Великобритания има по-малко мюсюлмани отколкото в град Москва.Не случайно Путин и Ердоган се целуваха, когато откриваха в Москва най-голямата джамия в Европа.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАСС информира колко ще струва членството на Великобритания в ЕС ???
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТАТИЯТА Е ПОЛУ ИЗМИСЛИЦА!!!!ГОВОРЯТ ЗА ПАРИ КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ВНОСКАТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ В ЕС!!!НО ИСТИНАТА СИ Е, ЧЕ СА ПРАВИ!!!!!!!!! ЕС СЕ ИЗЛОЖИ С ГЪРЦИЯ КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА И *** А МЕРКАНТИЛНИЦА СЕ ИЗПЛЮ НА ВСИЧКИ В ЕС И ПРОДЪЛЖИ ДА НАЛИВА ОТ ПАРИТЕ НА ЕС В БЕЗДЪННАТА КАЦА НА НАГЛИТЕ АЛЧНИ ГРЪЧМУЛИ БЕЗМОРАЛНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ!
20
0
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Не знам само кой на кого е вярното куче ;)
19
2
 
7
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Само още малко да продължа:Контрол над европейските медии, насаждащи европейски ценности, водещи към деградиране на обществото и човека.Събиране на целия златен резерв на САЩ и Европа в еврейските банки на Лондон и Швейцария.
18
3
 
16
 
! Отговори
Калина до 22 преди 7 години
Цивилизована Европа???? Беше!Какви примки нахлузват САЩ на Европа:Първата са компроматите и заплахата за личната сигурност. Без унищожителен компромат нито един от висшите европейски чиновници няма да заеме пост. Ако компроматът не е достатъчен го организират бързо, или ако човекът не разбере, просто го убиват.Базите на НАТО из цяла Европа, които пазят европейците от "заплахите", които периодично се променят СССР, тероризма, ислямска държава, Югославия, Русия и т.н.Различните цветни революции за непокорните правителства арабската пролет се пренесе и в Европа.
17
2
 
1
 
! Отговори
сънджи преди 7 години
За кво да остават.Военните кампании в Сирия и Украйна бяха пълен провал.Американците се оказаха слаба ракия.Еврото е в криза,атентати,бежанци,Турция,сърдити руснаци и за кво.Вместо да си прави бизнес с Индия и Китай където кралицата все още важи,да се забърква в каши и тепита.Петрол си имат,сити си имат,армия си имат.
16
0
 
11
 
! Отговори
Манф Андолски преди 7 години
каквото и да направят бритишите , тука ще продължават да ни люшкат за 250Е на месец...