Сорос: Русия става световна сила, а ЕС се руши

Колапс на ЕС щял да помогне на Путин да се задържи на власт
Обновена: 21 юни 2016 09:40 | 21 юни 2016 09:37, Елка Василева
225
Сорос: Русия става световна сила, а ЕС се руши
Джордж Сорос. Снимка: архив, Reuters

Американският милиардер Джордж Сорос заяви, че вижда как Русия се превръща в световна сила, докато Европейският съюз се руши.

Сорос говори в понеделник на проява в Лондон, организирана от обществено-политическото онлайн движение "Открита Русия" на Михаил Ходорковски, пише руското електронно бизнесиздание "РБК".

По думите на Сорос евентуален колапс на ЕС би помогнал на Владимир Путин да се задържи на власт в Русия, тъй като с разпадането на общността биха изчезнали поне част от санкциите срещу федерацията.

"Нещо повече, Путин ще може да получи значителни икономически изгоди от разделянето на Европа и да оползотвори връзките с грижовно отглежданите от него антиевропейски партии", допълва милиардерът.

Тъкмо стремеж да тласне ЕС към крах диктува според Сорос политиката на Русия в Сирия - военните действия на Москва там засилват притока на бежанци в Европа, добавя "РБК", цитиран от Би Би Си.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: РусияЕСДжорсж Сорос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протесна мрежа е във процес на подмяна на резбите....
132
14
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Съвсем не е наясно Сорос с мисленето на хората в тоталитарните и пост тоталитарните общества.Русия е твърде голяма, за да се промени отвън, а бързо е направо невъзможно. Изобщо да не си прави илюзии, че в държава влязла от феодализъм в тоталитарен социализъм, в която на всеки 50-100 години интелигенцията се избива, за някакви си 20-30 години може да еволюира до значима степен разбирането за личната и обществена свобода.
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каспаров на среща с якоб ротшилд,немцов,ходорковски със сорос и куп други ционисти да не говорим за сащ ционистите бжежински коняя кери нуланд кукомявката олбраит и другии после билоо мит ционзама не е мит истна е все повече се обеждавам в ъщетвуването му
130
15
 
2
 
! Отговори
Симеон преди 7 години
русофоб=българофил
129
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, излиза, че Путин бил *** !
128
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 177Ако нямаха технологии нямаше да могат нито една дупка в земята да направят от 1918 година до сега. Стига си се ХАЛОСВАЛ да имат прости и не чак толкова ефективни технологии. Могат ли с по-големи финансови загуби да постигнат необходимите резултати - ДА. Поради това и Санкциите няма да сработят. Засегнатите сектори ще трябва повече пари да вложат за да оцелеят но ще оцелеят. При търсене и Капитализъм има и предлагане:Украйна отряза РФ за корабни турбини - Китай им продаде свои
127
0
 
9
 
! Отговори
СТОЯН преди 7 години
Те това е да казваш на черното бяло.
126
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 174 175Тръбите са немски а фирмата италианска защото Южен паток беше 50% Италиански а Макаронаджиите са поставили много сериозни условия за изпълнение.Защо ползват западна техника вместо Руска. Защото 3 до 5 месеца е времето което могат да ползват за да дълбаят. С руска техника ще направят 5 сондажа с западна 8. А всеки един допълнителен екип струва много повече от комплект западна техника за оборудване на първи екип
125
1
 
9
 
! Отговори
оня от северозападо преди 7 години
До Анонимен 163 Да бе аб.да.л. те руснаците немат технологий те вадят нефта с лопати...т.ъ.п.а.к.
124
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
169 И каква е твоята логика в случая , нима не е така както казва въпреки интерпретациите на руската медия защото те четат евангелието както дявола . Между другото е казал , че през 2017 може Русия и до фалит да стигне или по скоро до мораториум по плащанията на външния дълг защото парите кончились
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новината за *** на този рептил веднага ще превърне денят в световен празник - дано е по скоро
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от тоя вмирисан дъртак.
121
2
 
5
 
! Отговори
Алекс 334 преди 7 години
За този дядо всичко е хазарт,залагане и блъф.Обичайните му псевдопророчества и малоумие.Дали още някой го приема на сериозно?
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
164 Те първо сами не могат и второ края на петролната ера е в рамките на десетилетие , дори не и на десетилетия , поне като източник на енергия иначе като суровини за хим промишленост въглеводороди винаги ще са необходими и вече ги създават изкуствено , дори не им е необходим и петрол.
119
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най - големите запаси на петрол в Северния ледовид океан са в Руския сектор. Със затоплянето на времето идва и неговият ред. Северните морски пътища се отварят за около 6 месеца вече в годината . Това дава още ресурси на Русия . Мноооого ресурс , за който на Соросчо , килъри и др им текат лигите.---------------155 Само дето света има само две фирми които са в сътояние ад извадят тзои петрол и едната е американска а другата норвежка . Руснаците само ще гледат.
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
160 Във всеки случай кравар е много по престижна професия от свинар или овчар ,а колкото до американските кравари те СА НА КОНЕ С ПУШКИ В РЪКА и още нещо Холивуд е тзои който е създал ореола около каубоите . Те въобще не са били БЕЛИ ЕВРОПЕЙЦИ а в общия случай мексиканци или индианци и всякакви *** .
117
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
158 Няма русофоби а тиранофоби и вземи се ограмоти що е то ФОБИЯ и има ли въобще връзка с ФИЛИЯТА .Аман от полуграмотни червенотиквеници.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахах тези са прочели интервюто на Сорос както дявола чете евангелието
115
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофоб = туркофил.
114
11
 
2
 
! Отговори
Симеон преди 7 години
русофил=българофоб