Бареков: Великобритания няма да напусне ЕС

Тереза Мей щяла да наследи Камерън, тя била за ЕС
24 юни 2016 19:09, Анисия Иванова
83
Бареков: Великобритания няма да напусне ЕС
Снимка: БТА

Обединеното кралство няма да напусне Европейския съюз. Външният министър Тереза Мей ще наследи Дейвид Камерън на премиерския пост и ще започне процес на предоговаряне на условията за членство е ЕС. Това прогнозира евродепутатът Николай Бареков, който е член на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти, в която членува и партията на Камерън.

Ето и целия текст на коментара на евродепутата:

Още ли сте за референдумите до дупка? След зрелищното самоубийство на една нация логично министър-председателят Дейвид Камерън подаде оставка. Той допусна огромна политическа грешка, подлагайки на плебисцит подобно фундаментално политическо решение. То се взима за столетия напред и е от компетенцията само на политическата класа.

Ето защо народът си избира политици да го управляват, да са по-умни и по-трезви от него. Има решения, които не се взимат пет за четири и които могат да се превърнат в дизастър за нацията. След един необмислен референдум от управляващите и нацията сега Велика Британия се разпада и повлича половин Европа в бездната на кризата.

Оставката на Камерън е логичното поемане на политическа отговорност и сваляне на напрежението от самата им партия. Най-вероятно друга ключова фигура от партията, която е за запазване на британското членство в ЕС - вътрешният министър Тереза Мей, ще поеме неговите функции от октомври.

Ние, евродепутатите, от близо 20 нации в групата на "Европейските консерватори и реформисти" сме ЗА запазване на статуквото и в нашата група промени в следващите 2 години аз лично не очаквам. Новото британско правителство вероятно ще изгради стратегия да се вслуша във волята на народа и да предложи нов план за членство на Великобритания в Европейския съюз. Много е възможно натискът от улицата, защото точно Лондон гласува ЗА оставането в ЕС, също да наклони везните към едно по-мъдро поведение и отказ на британския парламент и правителство да се задейства клаузата от Лисабонския договор за напускането на ЕС.

Другата седмица в Страсбург имаме извънредно заседание на нашата група. Моята позиция е да се апелира към Европейската комисия и председателя на ЕС Доналд Туск в Европа да започнем незабавни реформи и да направим всичко възможно да запазим Великобритания като част от 28-те държави-членки.

Финансовата дисциплина или по-скоро липсата на такава, мегабюрокрацията, чиновничеството и диктатът от Брюксел във всички сфери на европейския човек трябва да бъде ликвидирано много бързо. Тромавото взимане на решения, липсата на такива и затлачването на глобалните проблеми като миграционния натиск са само част от причините, които накараха англичаните да вземат това емоционално решение.

Oчаквам до октомври англичаните да проумеят глупостта, която са допуснали, и да изберат умерените евроскептици като консерваторите на Камерън с мандат за преговори за оставане на Великобритания в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Тоя бюрек не може да сглоби едно изречение на английски, винаги съм се чудил как се разбира със колегите си. Супер *** е тоя, става само за кръчмарски певец, абсолютен дудук...
53
0
 
9
 
! Отговори
маиор томчев преди 7 години
Бареков,вие не сте за тази работа.
52
1
 
6
 
! Отговори
Д-р Димитров преди 7 години
Ама, тоя, Бареков, голям *** се оказа. Той и Камерън е за ЕС и затова си подаде оставката, щото народът му не е за ЕС. така че няма как да е Тереса Мей, Борис Джонсън или друг от тези, които агитираха за Брексита и спечелиха ще да е. В някои държави нещата си имат логика, не са само братчет на пратчеда и кум на сватя
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49Вече имате компютри в диспансера. Това е похвално!
50
1
 
11
 
! Отговори
Юрдеков преди 7 години
Я, сериозно? Бюрек, нима ти си този "по-умен и трезв политик". Ти си точното опровержение на "Умен и трезвен политик". "Дизастър" на нацията са самите политици избрани от същата нация. Затова понякога са нужни референдуми, за да може дадена анция да излезе от комата в която е изпаднала, да се освести, да изтрезнее;))) след дългата полярна чалга-нощ.
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе ей сега! Той Бареков си мисли че е у България. Нали имаше легитимно гласуване за излизане. Как ще вкарат Англия обратно в ЕС при положение че Брексит е спечелил референдума. Глупости от хиляда и една нощ!
48
2
 
9
 
! Отговори
Edin преди 7 години
Maloumnikat Barekov za po umen li se ima ot horata?
47
1
 
2
 
! Отговори
WC преди 7 години
TOZI *** NJAKADE VAV BG GO BOMBARDIRAHA SAS ***.MNOGO BIH SE RADVAL AKO VAV TOZI MIX IMASHE I MOE
46
1
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Този неграмотен проститут пак изпълзя от некоя дупка.Ако този е интелигентен аз искам да съм премиер-президнет с максимална власт.Който гласува за този е или луд или много луд. Смешун *** и срам за нас.
45
1
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
До Анонимен 49Абе, ще ти се спука жлъчката от злоба, бе!
44
1
 
10
 
! Отговори
вижте преди 7 години
Излизането на Англия няма общо с Путин .То съвпадна със санкциите част от които е Англия ,но няма общо .Има общо с дебата за комунизма ,който беше прикрит от една колаборация на левичари с евро идиотчета -световна борсова олигархия по модела Кой . Англия не харесва ЕС още от началото ,далеч преди Путин да стане политик .
43
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано народа на Великобритания наистина осъзнае чутовищната глупост, която сътвори и през следващите месеци си вземе поука. Има логика в това, което казва Бареков, макар и да е много малко вероятно да се случи. Аз лично стискам палци това да се случи и Кралството да покаже един голям и много тлъст среден пръст...разбира се, на кремълското, недоносено джудже.
42
2
 
19
 
! Отговори
е преди 7 години
Другия Каролев.Изобщо за нашите комунистически отрочета народната воля няма значение освен ако не е в полза на олигархията.Тогава има значение .Бареков си представя ,че Англия е някаква немощна посткомунистическа *** ,а не демокрация на стотици години . Това не ви е конституцията на ДС и БСП бе хора.В Англия има правила,чест ,достойнство .
41
2
 
21
 
! Отговори
Чеп преди 7 години
Дудук смотан, ако не искаш да продаваш кебапчета пред Брюкселския парламент, по-добре си трай, щото всяка твоя дума е абсолютна глупост!
40
4
 
11
 
! Отговори
ф преди 7 години
Ето защо българите остане до последно в лагера на губещите. Докато ни ударят реалностите .Кемарън подаде оставка с ясната презумция,че народа е поел по друг път ,както сам каза .И се нуждае от премиер ,който да води страната извън ЕС. Другото са сламки за които се ловите,даже са по скоро ваши самовнушения.
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бареков, англичаните решиха - страната им излиза от ЕС, политиците сега ще изпълнят волята им. Това не е България, където думата на народа се оплита в политически хватки и не струва нищо!
38
1
 
18
 
! Отговори
край преди 7 години
Язък Барек че се понаучи да мъцаш на англииски. То вече англииския нема да е официален в ЕС.Ама що не щат тия англичани Барека да им прави правилата е това не мога да го разбера...
37
1
 
30
 
! Отговори
ined преди 7 години
За времето през което е евродепутат каква точно работа в полза на България е свършил господин Бареков?
36
3
 
13
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Все съм срещал глупави хора но като вас не съм. Директно счупихте ***. Сигурен съм , че сте евроатлантик. Между другото взехте ли "пасивно" участие в гей парада.
35
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
Тереза Мей в ВЪТРЕШЕН министър...