25 души загинаха в наводнения и пожари в САЩ

Най-тежко е в Западна Вирджиния
25 юни 2016 14:35, Александър Попов
7
25 души загинаха в наводнения и пожари в САЩ
Снимка: Reuters

Най-малко 23 души са загинали в Западна Вирджиния при най-тежките наводнения в щата от повече от век, предаде Ройтерс. В Западна Вирджиния е паднала една четвърт от годишната норма на валежите, съобщи националната метеорологична служба.

Щетите са масови и опустошителни, каза губернаторът Ърл Рей Томблин на пресконференция вчера. Щатските власти потвърдиха смъртта на 23 души, като най-тежко пострадал е окръг Грийнбриър Каунти в югозападната част на щата, където жертвите са 15.
Много реки са придошли до опасни нива, като Елк Ривър, която е достигнала близо 10 метра - най-високото й ниво от 1888 г. по думите на губернатор Томблин.

Властите фокусират ресурсите си върху спасяването на хората, блокирани или отнесени от водите, каза той, като съобщи, че 66 000 домакинства са без ток. Макар че наводнението премина своя пик снощи, спасителните работи ще продължат и през уикенда. Има градове, напълно обградени от вода. Над 100 къщи са унищожени, предаде Асошиейтед прес.

Междувремено, бързо разпространяващ се горски пожар в Централна Калифорния, който вчера удвои площта си, уби двама души и унищожи 100 сгради, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

Бързото разпространяване на т.нар. пожар Ърскин, който избухна завчера следобед в Кърн Каунти на около 68 км от град Бейкърсфилд, е улеснено от високите температури, които вчера надхвърлиха 32 градуса по Целзий, и от изсъхналата растителност след петгодишната суша в Калифорния.

Бързо разрастващият се огън на 241 м северно от Лос Анджелис е унищожил 100 сгради, а около 1500 са застрашени. Площта на пожара бързо нарасна от около 3300 хектара вчера сутринта до над 7600 хектара следобед. Над 600 пожарникари се борят с огъня, който за щастие изглежда не заплашва националния парк Секвоя.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: наводненияСАЩпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми е ясно кой плаща въглеродните квоти при пожарите?
4
0
 
0
 
! Отговори
съвецки троль преди 7 години
Не блокирайте коментарите !
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да изгори цялата Хамерика, след това един потоп, след това пак овъгляване, след това пак потоп.
2
0
 
0
 
! Отговори
плевнилеев преди 7 години
Да проверят дали Путин има алиби , чини ми се той ще е замесен
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог си знае работата, сега чакаме супервулкана на Йелоустон да се активира, та завинаги да покрие с пепел и лава, този проклет континент