Хиляди австралийци подкрепиха гей браковете

В много градове се проведоха шествия
25 юни 2016 18:18, Анисия Иванова
41
Хиляди австралийци подкрепиха гей браковете
Снимка: архив, Reuters

Хиляди австралийци участваха в шествия в подкрепа на еднополовите бракове в много градове, призовавайки партията, която ще победи на изборите на 2 юли да внесе бързо закони, които да ги разрешат, предаде Ройтерс.

Премиерът Малкълм Търнбул подкрепя еднополовите бракове и е обещал да проведе референдум по въпроса до края на годината. Сегашната лейбъристка опозиция няма да произвежда референдум ако спечели, а ще внесе проектозакон в парламента до 100 дни.

Проучванията на общественото мнение показват, че консервативната коалиция на Търнбул и лейбъристите са наравно преди изборите.

Участниците в шествия в Сидни, Мелбърн, Бризбейн и Пърт носеха флагове с цветовете на дъгата и плакати "Равенство веднага". Някои се бяха облекли подобно на бившия премиер Тони Абът, свален от Търнбул на партиен преврат през септември миналата година, отбелязва Ройтерс.

Изборите ще дадат на гей общността "право на глас", заяви лейбъристкият кандидат Пат О'Нийли, който не крие хомосексуалната си ориентация. Сенатор Лариса Уотърс от Зелената партия заяви пред обществеността, че референдумът е загуба на време, защото няма да има обвързваща сила за правителството, съобщава БТА.

Австралия беше подложена на критики от международни правозащитни групи, че се бави да предприеме действия за еднополовите бракове. Няколко страни, включително Великобритания, Канада, САЩ, Франция, Нова Зеландия, Ирландия и Южна Африка вече промениха брачното си законодателство, за да признаят еднополовите съюзи, припомня Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Що го няма Сиднито???
20
2
 
2
 
! Отговори
???????? преди 7 години
Понеже тия твари не са естествени и не могат се размножават сами, от къде се взимат в такива количества?Въздуха ли е лош, ГМО храните ли са виновни?
19
2
 
7
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Всички тези извращения идват от дявола и целят предизвикването на Божия гняв и изтребването на народите които са се прилепили към тях. Щом чашата на търпението прелее ще започне изтребителна метла - трусове, урагани, наводнения, войни, мор, глад.
18
0
 
8
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Хората и в най-затънтените части на планетата разбраха че всички ''демократи'' са върли фенове на свободната п.д.растия! Факт!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E точно тези натрапвани насила ''ценности'' за ликвидиеането на Европа ще ни накарат да напуснем този ''съюз''. Както и насилствената ислямизация. ПЪК ПОСЛЕ СЕ ЧУДЕТЕ ЗАЩО ХОРАТА ОБИЧАТ ПУТИН И ОРБАН И ИМ ВЪЗЛАГАТ НАДЕЖДИ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ!
16
3
 
8
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Има ли останал още някой ''демократ'', който да не е разбрал как ще приключи земния си път ''златния г.йски милиард''!? Понеже ''демократите'' се пишат за християни, нека се осведомят от Библията!
15
2
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
И ко? Боли ме швепса за потомците на каторжниците.
14
5
 
15
 
! Отговори
varg преди 7 години
исках да кажа че и аз бих предвождал едно шествие ако можех да съм там, дори моя приятел ерджан ми даде да водя едно часно шествие в двора, нещо като часно парти само за твърди пичове, яко беше
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се роди дете, требе мъжко с женско да си легне.Аз така направих.
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой жълт весник преписахте? Няма никакви такива шествия в Сидни. Те си правят шествието извън Сидни всяка година им забраняват да го правят в града и едва ли ще им разрешът. Правят го в Пармата което е далеч от всичко цивилизовано и само на хартия е част от Сидни хахах Дори сериозните весници не го отразяват, но явно нашите жълтении за първокласна храна за вас....
11
3
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Голям жест- Австралия позволява на Мито Очите най-сетне да склячи брак и да гласува за гейбъристите които са вид социалисти,значи са от неговите хора.
10
4
 
6
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Няколко хиляди са нищо пред 24-те милиона,които не са ги подкрепили! Кои права са по-важни за вас- на мнозинството или на малцинството?? Демокрацията казва: ПРАВАТА НА МНОЗИНСТВОТО и ако не ги спазите,ще станете като комунизма-русофилизма,който при 0,01% влияние в България взе властта чрез съветски окупатори и принуди 99,99% от населението да гласува за него! В Царско време бе немислимо това да бъде и изречено,но социализмът промени мисленето и сега ви се струва,че всичко е позволено? Лъжете се!
9
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
изобщо не ме интересува мнението на разни правозащитни организации никакви геибракове хващаите мотиката и на работа бьлгарите ровят в кофите и скачат от балконитете ще ми искат простотии
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито ,,,СИНДИ,,,.....Не забравяй,ние всички те ..............обичаме!?!?!?
7
2
 
19
 
! Отговори
с преди 7 години
Еха! Това е прекрасна новина. Синди, най-накрая ще можеш да се гмуркаш из рифове-мрифове, да снимаш риби-мриби, пачки, толари и ала-бала със своя мъж! При това законно! Очевидно е просто въпрос на време. Вече няма да се криете по Жунглите да се пипате като някои перверзници. Много се радваме за теб. Кажи само когато подготвите сватбата, за да можем ние "***" от панелките да ти пратим подарък. Да сте ни живи и здрави с мъжа ти!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България кога ще подкрепи гей браковете за да може много наши политици да се омъжат.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
демократи празнувайте и се опрашвайте. Скоро и в България. всички сор-о-си си бърткат по дупките от кеф. Голям ден за Европа
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
благодаря ВИ, много хубава новина...олекна ми направо!!
3
2
 
23
 
! Отговори
ами преди 7 години
Еврогейщина.......и аз предпочитам да пишете за Митю Очите....
2
0
 
31
 
! Отговори
ined преди 7 години
Чистито, най-после Сиднито ще може да се омъжи за кенгуруто батка