Оставката на отложен старт на Камерън - скандална

Шулц: Цял континент е заложник на партийни решения
25 юни 2016 09:42, Александър Попов
123
Оставката на отложен старт на Камерън - скандална
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц смята за скандално, че британският премиер Дейвид Камерън е решил да подаде оставка чак през октомври след победата на Brexit-а, предаде Франс прес.

Когато Камерън обяви през 2013 г. намерението си да организира референдум за членството на Великобритания в ЕС, "той взе в плен цял континент заради тактическите си преговори", заяви снощи германският социалдемократ за телевизия ARD.

След победата на желаещите излизане на Великобритания от ЕС на референдума в четвъртък, Камерън обяви, че подава оставка, като уточни, че ще напусне поста си след избирането на нов лидер на конгреса на Консервативната партия в началото на октомври.

"Отново цял континент е взет за заложник заради вътрешнопартийни решения на британската Консервативна партия", заяви Шулц, който смята, че оставката ще настъпи прекалено късно.

"Партиен конгрес може да се свика и утре сутрин при добро желание", отбеляза председателят на Европейския парламент.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Историята се повтаря. Англия се прибира в черупката си Америка се връща в самоизолация, Евфопа остава под немско. Русия се стяга за война, било настъпателна, било отбранителна..Нов фюрер в Германия..и нов вид война в Европааа....понеже са много умни, янките и бобитата пак ще се връщат " in " и пак с милиони жертви. Глупостта е като грипните епидемии..- повтаря.се при всеки удобен случай. Историята се повтаря, но с малки разлики..току виж Меркел и Путин се гушнат, вместо да се бият и ....?
57
0
 
0
 
! Отговори
Part преди 7 години
Na offshorite si im e dobre hem malko v eu, hem offshori...:-)
56
7
 
2
 
! Отговори
Наистина скандално преди 7 години
Наистина скандално е шефът на законодателния орган на ЕС да прави оценка на законосъобразни действия на ръководителя на изпълнителната власт в страна-членка на Съюза.
55
0
 
4
 
! Отговори
rupov преди 7 години
До Анонимен да се махат. германиа е двигатела!
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма целия ЕС да чака Консервативната партия да си прави конгреси, избира лидер и т.н. Британците ясно се произнесоха какво ще става. Още в понеделник да започват да опаковат, да си взимат *** и да се махат от ЕС. Засега несигурността е повече във Великобритания. Ако процеса на напускането им се забавя, заразата ще плъзне и в ЕС. Изобщо не е изгодно процеса да се протака.
53
1
 
20
 
! Отговори
bbb преди 7 години
Сега има шанс да загубят Шотландия и Северна Ирландия. Нали на референдума за отделяне на Шотландия от Великобритания, именно с това ги плашеха, че ако се отделят няма да са част от ЕС и е трябва да кандидатстват от 0. Сега ако така и така не са част от ЕС, какво вече ще им пречи да поискат да се отделят. Обединеното Кралство аут, Обединена Ирландия вътре :)
52
14
 
23
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Камерън трябво да се самоубие, не да подава оставка.Това което направи за Великобритания и Европа е съезмиримо с това, което направи Хитлер и трябва да постъпи като него.
51
5
 
10
 
! Отговори
ЕРДУГАН преди 7 години
До Анонимен 100ПО ПОСЛЕДНА АНКЕТА, 72 % ОТ ТУРЦИТЕ СА ПРОТИВ ЧЛЕНСТВО В ЕС,А 82 % СМЯТАТ, ЧЕ ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА БЕЗНАДЕЖДЕН СЪЮЗНИК :)))))88 % СМЯТАТ , ЧЕ ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА ИЗГРАДИ МЮСЮЛМАНСКИ СЪЮЗСЪС ОЩЕ 40 ДЪРЖАВИ :)
50
4
 
29
 
! Отговори
Хората са казали преди 7 години
"Умен човек с пpocт турчин не спори."
49
14
 
15
 
! Отговори
Terminal 5 преди 7 години
В момента съм над един хубав английски *** и го почвам с езика да го чистя. А бре вихъри преди 2 седмици бях в София за 10 дни - същите очукани сгради и пътища, а по улиците само такива, като вас има, където живеят при мама и тати и блъскат в някой склад по за 700 кинта и ходят в мола на разходка ама с чехите от илиянци Айде отивам да чистя че ще се сбием тука 10-бгта кой да изчисти кенефо ;)
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А турците им липсва главния мозък и кара на подсъзнание и инстинкти.
47
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
българинът е природно надарен с невежество
46
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Както беше казал едноличния лидер на протестърите у нас,те с Дейвид били като дупе и ***....Е гащиге си подадоха оставката!!!!!
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Terminal 5Оооооо, миячите на чинии са доказани специалисти в и щом някой от тях не се сеща за това какво се случва в българската икономика, това е много, ама много лош знак!...За България, разбира се ;)
44
2
 
7
 
! Отговори
добре де преди 7 години
До МММММ...82ти какво си направил с твоята заплата за страната ?? може да не е толкова голяма колкото на нашите сънародници на запад но все пак и ти пари получаваш а и живееш в България и ползваш всичките и блага. защо някой трябва да прави нещо извънредно за страната само защото е съумял за труда си да получи по-висока заплата ?
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На потурнака, който говори за нас българите, че сме булгapaци, ще му го подадем в ycтата заедно с десет чифта тaшaци.
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 86ДА ТИ ИЗДАМ ОЩЕ ЕДНА ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА,ЗАПОЧНА " ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОЛЕТ" :)ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААА
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 77:)))))НОВИЯТ СЪЮЗ НА АНГЛИЯ Е С ТУРЦИЯ :)))))БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ, И ГО ВИЖ С ОЧИТЕ СИ :)ДО 1 ГОДИНА ЩЕ СЕ СЛУЧИ :)ИМА И ОЩЕ НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ, ЗА КОИТО ЩЕ СИ ЗАМЪЛЧА :))))
40
11
 
8
 
! Отговори
Terminal 5 преди 7 години
Радвам се за вас умни бъргарчета където пишете тука :) то всички *** избягахме в Англия да чистим *** :) незнам обаче след 5-10 години когато тези "чистачи" няма на кой да пращат пари в България, защото са си взели семействата, а бабите и дядовците са измрели. От къде свежа пара че не се сещам какви български големи компании останаха, а да ДДС- то на кауфланд си отива при баба меркел а печалбата в Офшорки и много други европейски компании правят така. Така че стойте си в България. ;)
39
6
 
7
 
! Отговори
МММММ... преди 7 години
КОЛКО МНОГО ГИ Е СТРАХ ТЕЗИ РАБОТЕЩИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЧЕ КЪДЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ А КАКВО СА НАПРАВИЛИ НАПРИМЕР ЗА НАШАТА СТРАНА ДАЛИ ЗА ТОВА ЗА ОНОВА А НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА НЕ СМЕ ЧУЛИ НИКОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ ДАДАХА НИ ТОЛКОВА ЕВРО И СМЕ ГИ ВЛОЖИЛИ В ЕДИ КАКВО СИ Е НЯМА ДА КАЖАТ КОЛКО СА ВЛОЖИЛИ В ТЯХНИТЕ СИ СМЕТКИ НО.......ДА СЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА И ДА СЕ КАЖЕ ЗА НЕЯ ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРОД - АКО ПРИ НАС ИМА ТАКЪВ РЕФЕРЕНДУМ ЩЕ ГЛАСУВАМ С НЕ!