Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изданието The Guardian съобщава, че подписите на молба за преглед на резултатите Brexit са фалшиви
250
0
 
1
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Интересно-кой печели тогава? Великобритания губи 334 милиарда , Германия губи..,ЕС губи...Гърция дали губи?
249
7
 
9
 
! Отговори
От Лондон преди 7 години
Подписват се само гладни Пакита ,Индийци ,Ислямисти и тук там някое БГ ,Поляк или Румънец .Немогат да разберат че дори ние Имигрантите не искаме други имигранти и Ислямска ***
248
4
 
6
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Не става така !веднъж е грасувано, просто не се очакваше такъв резултат! Ционистите няма да мирясат докато не подменят вота!
247
2
 
5
 
! Отговори
Вижда се преди 7 години
Колко смешно,бъдещето на Великобритания щели да го определят тумба хипстери с динамична сексуална ориентация,които ако не са пияни, са дрогирани хахахааааа!!!!!
246
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все една след първата брачна нощ Пена да иска пак да е честна, защото... иска
245
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ни мой си толко *** 349Недъгави провинциалисти не не коментирам.Провинциалист е ДИАГНОЗА.........
244
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА."Германският "експерт" съвсем умишлено премълчава факта, че Путин ще помогне на Великобритания като предаде безвъзмездно технологичното ноу-хау за производството на високотехнологични матрьошки с водещите руски нанотехнологии без аналог в света. Това ще донесе чиста печалба за UK от 900 милиарда евро до 2018 година.
243
4
 
7
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 7 години
Бъдещето на Европа зависи от тези млади хора от снимката на публикацията, а те знаят какво искат и ще намерят начин да го постигнат, за разлика от другите с деменцията на третата възраст, както и от тези с качулките на главите и дрогираните погледи, водени от тъмните си фашистки подбуди и страдащи от комплекса на собствената си непълноценност !
242
1
 
5
 
! Отговори
ехаа преди 7 години
"It appears from the IPs, that only 30% of the signatures are from the UK", and some people signed it thousends of times." Демокрация ли? Това си е чиста провокация, при това много добре подкрепена от медиите.
241
1
 
12
 
! Отговори
реванш преди 7 години
Хърватите започват петиция за преиграване на мача им с Португалия. Все пак загубиха само с 1-0 и то в продълженията. А ние трябва да преиграем мачовете от квалификациите. Всеки, който е загубил избори вече, ще пуска петиция за нов вот. И всичко това е много демократично, разбира се.
240
0
 
1
 
! Отговори
ни мой си толко проЗ преди 7 години
До т.р.о.л.а на отборната медия. 343. Уникално куха реплика си плеснал за пореден път. А това за петте лева в джоба го повтаряш като развален грамофон. Виж си неграмотното писане и после мисли за езиковото ниво на другите.
239
1
 
7
 
! Отговори
умната преди 7 години
Дали ще спрат след 46 милионния "подпис"? Да не се олеят и да натрупат 100-200 млн под петицията. Всичкото афроазиатец се подписва като улаво. Полицията вече разглежда хакерския сигнал, за възможността всеки по света да се подпише колкото пъти иска. Не ми се мисли какво може да стане на нашите дистанционни избори по електронен път.
238
6
 
7
 
! Отговори
Пуй за Хутин преди 7 години
Да го ду.хат евроскептиците, батакистите, социалистите, комунистите и всякакви видове рушофилистични утре.пки. Европа ще отърси от шкар.та си и ще пребъде, обединена и силна !
237
2
 
10
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
И 100 милиона мюсюлмани и разни други мургавели да се подпишат, трябва да знаят че решениета се вземат от жителите на Великобритания,а не от орда. Така че не пишете по вече глупости.
236
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хъм.... Я да видим...3 000 в минута, 180 000 за час, за 16 часа защото трябва и да се спи, три милиона без малко... Очаквам утре да сте обновили статията... И разбира се, това са младите, умните и красивите!!!
235
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хехе 342Ей гал*фон, научи български а английския остави на грамотните!А "публикациите" в Инвестор-а си ги наври в *** мизерен.Нямаш 100 лева в ЖобЪ ама ми се прави на отворко.Нещас*тник см*отан.И си смени "окупейшъна".Гове*да за гледане има по селата.върни се там от където си изпълзял!!
234
2
 
4
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Гледай сега как цензурираха окюпейшъна ти - т.р.о.л.
233
2
 
3
 
! Отговори
до 342 преди 7 години
*** на смяна си ти. Научи ли какво е FTSE 100 и как се представя?Цитата на Сорос не е точен, а изказването му е отбой от прогнозата за британски апокалипсис. Притеснения в краткосрочен план е най-очевидната последица. Никога не си "мислил", нито си имал мнение - повтаряш заглавията на медиите като папагал. Поне се научи да четеш с разбиране.
232
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До шушляк 339""Великобритания в крайна сметка може, а може и да не е по-добре от другите страни, като напусне ЕС, но икономиката и народът й ще пострадат значително в краткосрочен до средносрочен план", написа Сорос в коментарна статия.Бах мааму, и Шорош мислел като мен а само Гольо(339) от село Коч раздава прогнози "на кило"по форумите в нета за обратното.Ей ***, отивай да пасеш *** и остави компа за знаещите!!!