Кери: Brexit-ът може и никога да не се осъществи!

Имало средства за преобръщане на решението
29 юни 2016 11:52, Елка Василева
38
Кери: Brexit-ът може и никога да не се осъществи!
Джон Кери. Снимка: архив, Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери каза, че Brexit-ът може никога да не се осъществи, предаде Франс прес.

Това е един много сложен развод, каза Кери на годишната среща на представителите на разузнавателните служби и на агенциите за сигурност, състояща се в Аспен, в щата Колорадо.

В понеделник Кери имаше среща в Лондон с Дейвид Камерън и в Аспен каза, че британският премиер не искал да задейства член 50 от Лисабонския договор. Лондон не искал да рискува да се окаже без споразумение за сътрудничество с ЕС след изтичане на периода от две години за Brexit, който ще се задейства при активиране на член 50 от договора, каза държавният секретар.

Той добави, че Камерън се чувствал неспособен да започне преговори по нещо, в което не вярва и за което си няма идея как да подходи. Кери каза, че има средства, чрез които решението за Brexit може в крайна сметка да бъде преобърнато.

Той каза, че САЩ имат за цел да сключат търговски споразумения както с ЕС, така и с Великобритания в случай на Brexit, предаде ТАСС. С ЕС договорът ще е многостранен, докато с Лондон двустранен, допълни Кери, цитиран от Ройтерс.

Според държавния секретар излизането на Великобритания от ЕС няма да отслаби НАТО, предаде ТАСС.

Същевременно Държавният департамент съобщи, че Кери ще обсъди с колегите си от ЕС Brexit-а по време на срещата на върха на НАТО през юли в Полша, предаде ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Джон КериBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Демек може да има атентати и на други места,освен Турция.
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом резултата от реферндума е без значение тогава защо въобще правят референдум
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кери си е напълно прав. Тия не знаят точно какво искат англетата. Тяхната е хем сърби, хем боли.
26
0
 
5
 
! Отговори
Вън преди 7 години
АМЕРИКА и ВСИЧКИТЕ УПРАВНИЦИ -ПОСЛУШКОВЦИВЪН ОТ ЕВРОПА
25
0
 
2
 
! Отговори
Пугачов преди 7 години
Май ми се струва че това изказване на Големия Кери в Аспен на тази важна Конференция в САЩ, "подмината" умишлено от продажните ни медии в страната,ни дава окончателното решение на въпроса, след организирания международен Атракцион, назован . . . Brexit !?Явно е че и англичаните ще пият чаша студена вода, като излъганите гърците и ще си останат във фермата "Обединена Европа" още дълго време, за да бъдат "доени" от обединените американо-европейски консорциомидействуващи под егидата на ЕО !
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
24 анонимен,ти да не си банкер?
23
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
дьщерята няма да пусне маика си за нищо на света нали някои трябва да ги подкрепяза золумите които вьрщат по света англо сакс отврат
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уелдън, г-н Кери, точно така трябва.
21
0
 
5
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Не знам за Кери,ама Дядо Сорос много обича такива котешки каваци(премятания)!Много добре му се отразяват на финансовото положение!Няма криза от която да не е спечелил-най-вероятно защото сам е участвал в предизвикването им....
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, решението за референдум беше да се види какво хората искат. Преди него то не бяха заплахи, то не бяха някакви проучвания на килограм, които нямаха нищо общо с представителна извадка, то не беше чудо. И накрая си я карате както вие сте си решили. Ами да ви пи.кам на демокрацията.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази самозабравила се олигархия не само взе UK на концесия, но и е на път да открадне демокрацията. Това иска този американски ***.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1"Имало средства за преобръщане на решението"?!?!?! Ха, сега де! Тоя пък е преджапал Океана да дойде да преобръща решението на един хилядолетен народ и на една велика държава! Държавата на Шекспир, Шели, на Стюартите, на Ричард, Викториите, та дори на Чърчил ще се остави на едни кравари да предопределят съдбата и, само защото са силни със световния си грабеж, тероризъм и кърволочене. Лондон никога няма да има Майдан, защото Лондон не е неофашистка, смърдяща на ***, бърлога.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хи-хи-ха-ха.......е те на това му се вика "демокрация"......Боже, и тия хора ще ми говорят за някакви свободи, право на глас, самоопределение, човешки права.....ПЪЛНА ФИКЦИЯ И ЗАЛЪГАЛКА ЗА НЕДОТАМ УМНОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ДЕСЕТКИ СТРАНИ! Значи няма значение какво се гласува....каквото решат там отгоре "избраните"....това е....И те се подиграват на социалистическото общество!!!!!....Боже, Боже....че това тука си е направо концентрационен лагер...
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 19А-а, не си много прав, има значение, има. Там, ако не слушат народа, слушат, как покрай ушите им и между тях свисят куршуми. Там не си поплюват...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЙорданЮране, юрдеко-о, държавните решения се вземат от името на народа и за народа, тaпyнгер. Това е основата на демокрацията. Референдумът, като такъв не е държавно решение, той е НАРОДНО РЕШЕНИЕ. А народът е суверенът на властта и когато властта не се подчинява на решенията на народа, става лошо, много лошо, дори за партийните крадливи шушумиги, като теб, обучавани да манипулират с подобни "образователни" внушения. Тanyнгери...
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То наистина в Америка няма значение какво мисли народа, но пропуска че говори за Европа където има значение.Просто различни ценностни системи.Не му се сърдете на човека.
13
2
 
20
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Пак по втория начин, типично за развитата " демокрация".
12
4
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Абе, какво РЕШЕНИЕ? КОГА РЕШЕНИЯ СЕ ВЗИМАТ С РЕФЕРЕНДУМИ? Правно, Референдумът има същата юридическа сила както и един законен уличен протест, с тази разлика, че има документално доказателство КОЛКО ТОЧНО СА УЧАСТНИЦИТЕ В BREXIT протеста. Нищо повече, нищо по-малко. А официални ДЪРЖАВНИ Решения се взимат по друг начин. Нали така?? ;)Проблемът е в политиците ни, които нищо не разбират и НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поне лъсна, че демокрацията е просто игра и залъгалка за народа.
10
1
 
22
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Скъпи приятели-европейци от третия пол! Призовавам ви да спрем нападките спрямо нашите приятели от Великобритания и отново да насочим поглед към Путин и Пуси Райът! Любимата ни Америка, в края на крайщата успя да вразуми обърканите ни събратя! В чест на Победата ще организираме ЗРЕЛИЩЕН евроатлантически парад на толерантността и гей-ценностите! Никога не сме се съмнявали в британските ни приятели, които навярно знаете, са най-големите гейове и ни служат за пример!