Путин удължи хранителното ембарго с година и половина

Руснаците ще карат без внос от ЕС, САЩ, Канада, Австралия
47
Путин удължи хранителното ембарго с година и половина
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, с който се продължава хранителното ембарго срещу Запада с година и половина до 31 декември 2017 година, предадоха световните агенции.

Русия забрани вноса на храни от 28-членния Европейски съюз, САЩ, Канада, Австралия и Норвегия през 2014 година в отговор на западните санкции срещу Москва заради ролята й в украинската криза.

В документа, публикуван на официалния сайт за правна информация, е посочено, че от 6 август 2016 година се удължава до 31 декември 2017 година действието на отделните специални икономически мерки, предвидени в указа на президента от 6 август 2014 година и продължени с указ от 24 юни 2015 година, уточнява ТАСС.

Указът влиза в сила в деня на подписването му.

През май премиерът Дмитрий Медведев нареди да бъде подготвен текст, предвиждащ продължение на хранителното ембарго до края на 2017 година. В края на май вицепремиерът Аркадий Дворкович заяви, че предложенията вече са готови.

На 6 август 2014 година Путин подписа указ за приемане на отделни специални икономически мерки с цел осигуряване безопасността на Руската федерация в отговор на западните санкции и за подкрепа на местните производители.

На следващия ден правителството въведе със свое постановление едногодишна забрана за внос на говеждо, свинско и птиче месо, плодове и зеленчуци, риба, сирене, мляко и млечни продукти от САЩ, Европейския съюз, Канада, Австралия и Норвегия.

Впоследствие Русия трябваше да противодейства на реекспорта на забранена европейска продукция, въвеждайки ограничения за вноса от Беларус и Сърбия, припомня ТАСС. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин знае какво прави.Огромният внос от Турция и ЕС смазваше руското производство.Сега самите руснаци искат удължаване на санкциите,за да се стимулира родното им производство. От санкциите страдат в ЕС и най.вече Полша.А в България икономиката е замряла,селското стопанство е унищожено,няма производство.Огромен внос от Турция,Гърция,Кипър,Франция,Египет,,Румъния,Полша ни залива от всякъде.Разчита се на европари,които ще свършат и тогава ще стане като в Сомалия.
23
0
 
4
 
! Отговори
мужик преди 7 години
нека да го продължи още10 г
22
0
 
4
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Путин е човека с най голяма армия в света с едно учтива запове върна 5 милиона от Турция с втора ги пусна на там.Което ще рече че при реална заплаха той може да мобилизира 10 милиона за 24 часа.да ги вьоражи и премачка които си поиска.Дано толовете в Европа са схванали положението че току виж Русия се разшири 10% иотвори митница в Лондон.
21
2
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТА преди 7 години
.....ЩО , ДА НЕ ВЪРНЕМЕ И "ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ"---КАТО ВАРИАНТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС!ТАКА --- СЛАВАТА НА РУСИЯ И ТУРЦИЯ , ЩЕ Е ...............ПО РАВНО В БЪЛГАРИЯ!
20
0
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 7 години
Не. Пропуснах парада защото набарах един софийски евроатлантик и го скъсах от "интегриране".
19
4
 
6
 
! Отговори
ТУРСКИ преди 7 години
ЩЕ ВНАСЯ ОТ БРАТСКА ТУРЦИЯ,ТУРЦИЯ ОФИЦИАЛНО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОИЗОДИТЕЛ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ В ЕВРОПА :)ШАХ И МАТ :)))))РАМБОВЦИТЕ И ХИЛЯДИ БОМБИЧКИ ДА ГЪРМЯТ,ВСИЧКИ ТУРЦИ В ЕДНО ИМ ПОКАЗВАМЕ СРЕДЕН ПРЪСТ :)))))ПЪК И НИЕ ИМАМЕ РЪЦЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ГЪРМИМ :)ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААА
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 20Ти ли беше с изрязаните бански в цветовете на руското знаме и лика на Путин отзад?
17
0
 
15
 
! Отговори
до 12 обява преди 7 години
<< обява>> Активен механник на натовски военни машини търси своя женствен със снежно бяла кожа гей от град София. С изисквания : да не се дрогира, да проповядва евроатлантическите ценности, да е с пронатовска ориентация. За контакти " раковска 134".
16
0
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Недей да лъжеш нежний другарю, видях те на гей парада в прегръдките нс един африканец...
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Путин на умрело куче нож вади. Няма нужда. ЕС е на смъртен одър. Попа чака в двора...
14
12
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТА преди 7 години
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ --ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС!ИСКАМЕ , ОТДЕЛЯНИЕ И КАНТОНИЗИРАНЕ НА КЪРДЖАЛИЙСКА , ШУМЕНСКА , СИЛИСТРЕНСКА И РАЗГРАДСКА ОБЛАСТ /НА ОТДЕЛНИ КАНТОНИ , КЪМ ЕС, НАТО и ТУРЦИЯ/.
13
5
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Абе ти да не си с обратни евроатлантически наклонности ?.
12
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСНАЦИТЕ ДА ПЪСАТ ТРЕВА И МЕЧО АКО ПО ПРАЗНИЦИТЕ
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ядат храни от братска Турция. Нали отново са първи приятели!
10
2
 
22
 
! Отговори
Цаньо преди 7 години
Императорът е далновиден и мъдър човек
9
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топли картофи вьв вряща вода моля! После в туркието на море моля! После обрато в русията моля! Наляво на дясно крьгом миррррно! Ходом марш моля...
8
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия е така, царя казва какво да ядете, какво да пиете и къде да почивате
7
13
 
8
 
! Отговори
обява преди 7 години
За всички активисти ще има две парчета пица, а за най-дейните и трето.Хора доказали себе си като baihui, АТАКИСТ, Ч.Карта #7 има трето парче по подразбиране.За получаване:СофияПозитано 20лице за контакти-Кутев
6
20
 
9
 
! Отговори
55 преди 7 години
Абе,ще издържат братушките още година и половина,те и без това от ограничения и лишения не са разбрали че Втората световна война е свършила..
5
21
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Аууу! Запада потръпна ужасено!А ембарго на износа на отрочета в западни университети и покупката на имениица в LA за любовнички...нема ли?Популистки смешковци.