След атентата: Споразумението Турция – ЕС за мигрантите е под въпрос

Атентатите в Турция вече не предизвиквали изненада
30 юни 2016 09:14,
3
След атентата: Споразумението Турция – ЕС за мигрантите е под въпрос
Снимка: Bloomber TV Bulgaria

Атентатите в Турция вече не предизвикват изненада. Те са резултат както от външната политика на Ислямска държава, така и от вътрешната политика на Турция и президента Ердоган. Това каза Любомир Кючуков, директор на ИИМО, в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в момента Турция е изправена пред сложни вътрешно-политически проблеми, които се засилват и от напрежението в региона. Турция има проблеми с почти всички съседни държави с изключение на България. В рамките на последната седмица обаче се наблюдава интересна динамика от страна на турското правителство. Страната успя да възстанови нормалните си отношения с две ключови държави – Израел и Русия. Терористичният акт дава допълнителни козове на Турция да отхвърли споразумението с ЕС за овладяване на мигрантския поток, коментира още той. 

Бъдещето на ЕС ще бъде съпроводено с много трусове както на национално, така и на общоевропейско ниво. Основният резултат от Brexit e нестабилността. Това, което се случи във Великобритания не води към Европа на нациите, а към Европа на национализмите, посочи Кючуков.
 
Още по темата вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Напрежението в Сирия взе застрашително да спада,затова западните демокрации имат нужда от ново огнище на напрежение.Пък и Турция трябва да бъде подсещана,със кого на първо място трябва да поддържа "партньорски" отношения.
1
0
 
9
 
! Отговори
Накара преди 7 години
Ъъъ, нещо друго, което не знаем???