От Русия: Продължаването на санкциите е недалновидно

Медведев удължи днес контра санкциите към ЕС до 2017 г.
132
От Русия: Продължаването на санкциите е недалновидно
Снимка: Reuters

Продължаването от ЕС на антируските санкции няма да промени външната политика на Руската федерация. Това заяви днес министерството на външните работи в Москва, цитирано от ТАСС.

"Приемаме поредното продължаване от Евросъюза на нелегитимните от гледна точка на международното право антируски секторни икономически санкции до 31 януари 2017 г. като продължение на недалновидната политика на Брюксел", заяви министерството.

"Смятаме за абсурдно да се обвързват тези дискриминационни мерки по отношение на Русия, която не е страна във вътрешноукраинския конфликт, с изпълнението от нея на Минските споразумения, особено в сегашните условия, когато сме свидетели на липса на готовност от страна на Киев да изпълни поетите ангажименти. По същество Евросъюзът сам превърна отношенията с Русия в заложник на безотговорните игри на украинските власти. Да се очаква промяна на нашия външнополитически курс заради санкциите най-малкото е недалновидно", заяви още министерството.

"Ако сравним 2014 г. с 2015 г. взаимният стокообмен е намалял с 40 процента. Тази тенденция се запази и през тази година. Освен това рестрикциите влияят отрицателно и на общата икономическа ситуация в Европа. Като отстъпва пред силния задокеански натиск, Брюксел наказва на първо място собствените си производители. Забавеният икономически растеж и загубата на работни места в резултат на линията на ЕС на санкции срещу Русия са отчетени в съответните доклади на Европейския парламент", заяви руското министерство на външните работи, като подчерта, че не драматизира продължаването на санкциите.
"От тях има и позитивен ефект за нашата икономика, която се адаптира към режима на ограничителни мерки, като намалява финансовата, икономическата и технологична зависимост от страните от ЕС. С оглед на диверсификацията на икономическата ни политика Евросъюзът рискува в бъдеще окончателно да загуби редица важни за него сегменти от руския пазар. Надяваме се, че ако и когато в Брюксел надделее здравият разум и ЕС се откаже от логиката на противопоставянето и сдържането, ще можем да изведем на качествено ново равнище нашето сътрудничество", завършва текстът.

Руският премиер Дмитрий Медведев продължи действието на контрасанкциите до края на 2017 г., съобщи още ТАСС.

Той подписа днес съответното постановление за това, като то предвижда забрана от 6 август 2016 г. до 31 декември 2017 г. върху вноса в Русия на отделни видове селскостопанска продукция, суровини и храни със страна на произход САЩ, страните от ЕС, Канада, Австралия, Норвегия, Украйна, Албания, Черна гора, Исландия и Лихтенщайн.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: русияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я уже как то говорил, плевать Россияне хотели на ваши санкции. Медведь молодей. Надо было до 2020 эмбарго ввести против ЕС и СШП. Такой был бы праздник у нас.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ви даде правото на вас путиноподлогите да определяте, кое е държава и кое не? Утре ще определяте и кой е човек и кой не! Ето това е ФАШИЗЪМ! Близнакът на фашизма е КОМУНИЗМА! Обединяващото на двете е ОМРАЗАТА! Омразата към тези, които мислят различно!Изберете си !
65
1
 
3
 
! Отговори
косвени улики преди 7 години
Съдейки по обидените засегнати *** явно с Русия всичко си е наред!
64
1
 
5
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
До юбералесМоже да се очаква, че Украйна ще загуби възможността, дори теоретично, да получи безвизов режим със страните от ЕС.
63
1
 
5
 
! Отговори
внимателно! преди 7 години
До мазепаукраинска-неонацистка пропаганда!
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 79Украйна означава Покрайнина - измислена държава е.
61
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 78В главицата ти е пълна каша. Не съм привърженик на политиката на САЩ. Виждам много от недостатъците на политиката на САЩ, НАТО и ЕС и открито си изразявам мнението. Но виждам също така, че Путин не е направил нищо добро за България! НИЩО добро, дори напротив! Виждам руската милитаристична политика, виждам агресията на Русия срещу Украйна и всички съседи!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен:Защото се уморихме от двуличието на Западащия. САЩ отиват на руската граница, но казват, че Русия е агресор. САЩ правят Майдани, но Русия е виновна за референдума. САЩ имат бази у нас а Русия била окупатор. И да: по-добре руски християни, все едно на мотори или коне, отколкото платен протестър, но по убеждение на Прайда...Освобождението е с помощта на Русия. САШ искат да сме във война с Русия. Няма как да сме приятели със САЩ.Какво мислиш ти, какво искат САЩ от България.
59
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Знаем,че..,Аз не мразя Русия, не мразя дори фашизираното, милитаристично джудже Путин. Руснаците ще го оценяват и те ще му отдадат дължимото. Но в цялата тази картинка, къде се вписвате вие путинофилите и защо наричате себе си българи?
58
6
 
8
 
! Отговори
Иво Минджев преди 7 години
е бил изгонен от Москвa зaрaди две висящи делa зa педофилия( обичaл дa смуче *** нa мaлолетни момченцa) Сaмо товa,че бил aгент нa ДС го спaсило от зaтворa...зaтовa нaмрaзил Русия.
57
5
 
12
 
! Отговори
Aсен Генов преди 7 години
е зaпочнaл кaриерaтa си кaто мъжкa п.роституткa зa по зaможни чичковци,после обслужвaл специaлни гости в aмерикaнското посолство,които предпочитaли мъжки дупетa и сaдо мaзо,после оглaвил протестнa мрежa,зa зaслуги кaто " нaш *** син"
56
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката: Господарите на Джуджеландия!
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 70Като ги е "разбил" Путин, защо *** по няколко пъти на ден против санкциите?
54
11
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Хаха... Раша на колене пред Запада. :)))
53
4
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
до абе урко Урко, руската авиация не е бомбардирала донбас, същото го правеше руската артилерия. А ройоните са северния - Дебалцево, източния - Мариопул, и североизточния - Донецк. Незнам колко руски танка са били в донбас (за това си има поредица от филми в ютуб), но унищожените са 627 бр.
52
6
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Поправка: Мисля че думите на Медведев бяха: "Желаю вам хорошего настроения!".Но смисълът е същия. Сега този "ролик" се върти из социалните мрежи в Русия и всякакви други забранени медии които няма да видите по официалните пропагандни телевизионни предавания в Русия. Защото там има яка цензура и милитаристична пропаганда зовяща към война със всички съседи.
51
11
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До а бе уркоХитлер воюваше срещу целия свят. Срещу СССР воюваше 60% от армията му. В армията на СССР, Русия имаше 60% участие, а без американския ''наем-заем'' съветската армия нямаше как да се движи, яде и стреля. 30 000 руска армия беше събрана до границата с Украйна, откъдето на ротационен принцип (5000 - 20 000) влизаха в донбас. В профсоюздом в Одеса имаше 250 руснака - 212 бяха пропуснати да си отидат, 38 бяха удушени заради убитите с пистолети от тях няколко часа по-рано 14 украинци.
50
11
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Тоя на снимката отляво го гледах по телевизията как се обясняваше на разгневената тълпа в Крим, които протестираха заради мизерните условия на живот там със думите: "Пари няма, действайте!". Накрая преди да избяга (щото щяха да го набият) им каза: "Желаю вам приятного настроения!". Eгaти наглостта и безочието! Много го "обичат" руснаците в Крим, ама много... за украинците няма нужда да коментирам.
49
3
 
8
 
! Отговори
стига бе преди 7 години
стига с тази пропаганда. Пък разберете най-после, че руският народ не е някой случаен народ.
48
2
 
5
 
! Отговори
е то преди 7 години
с *** не се спори а с бандеровец фаши още по-малко !! оставям ви сами да си генерирате трафик