Сигурността върви ръка за ръка с политиката

Необходими са оценки на рисковете и системата за наблюдение
1 юли 2016 12:22, Екип на Bloomberg
1
Сигурността върви ръка за ръка с политиката
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Външната политика на България трябва да бъде както балансирана, така и целенасочена по отношение на дипломатическите отношения с ЕС, НАТО и съседните държави като Турция и Русия. Системата за сигурност в страната се нуждае от надграждане, за да бъде гарантирано нейното ефективно управление. Това каза ген. Румен Миланов, бивш ръководител на Националната служба за охрана, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в сектор сигурност са необходими оценки на рисковете и система за постоянно наблюдение. Трябва да се търси етнически мир.

"Правилната и по-балансирана политика ще бъде гарант в процесите за избягване на рискове от терористични атаки", коментира още той. 

По отношение на финансовите разходи в сектор сигурност фокусът трябва да падне върху борбата с асиметрични атаки – тероризъм, киберсигурност и съответните въоръжени сили, посочи ген. Миланов.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Руменчо, колеги сме с теб от следването. Свидетел съм как проби още тогава на ръководно място в комсомола. По-късно ме направо изумиха твоите качества на какиерист и нагаждач. Не разбрах как можа да "сгафиш" пред Кралят -Слънце, наш Боко, та те вкараха в десета глуха линия. Та ти си поне 3 пъти по-умен от Боко. Това твое изказване го запази за себе си. Никой не му трябва да взима акъл от теб. лапай си тлъстата "пенсийка" и си гледай спокойствието. Нека да забравим за теб!