Доналд Тръмп догонва Хилари Клинтън

Преднината пред съперника й спада на 9 пункта
2 юли 2016 11:43, Петя Славова
24
Доналд Тръмп догонва Хилари Клинтън
Снимка: архив, Reuters

Преднината на кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън пред съперника й от Републиканската партия Доналд Тръмп спадна до едноцифрено число за пръв път от близо две седмици, сочат данните на допитване на института Ипсос за агенция Ройтерс.

Проведеното от 27 юни до 1 юли проучване на избирателните нагласи показва, че Клинтън води с 9,4 процентни пункта. В предишното допитване преднината й бе 11,2 процентни пункта.

За Клинтън се обявяват 43,9 процента от анкетираните, за Тръмп - 34,5, а 21,7 процента от запитаните не подкрепят нито един от двамата, пише БТА.

Клинтън е популярна сред младите хора и малцинствата, както и сред хората с висше образование. Тръмп е подкрепян от бели хора, хора с ниско равнище на образование и пенсионери и чести посетители на църковни служби.

Допитването е извършено сред 1080 души. Статистическото отклонение е 3,5 процентни пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
буда преди 7 години
До Анонимен 19 взривили се будисти колкото искаш по индо пакистанската граница и в Тибет ако щеш камикадзе го измислят японците
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък един самовзривил се не се оказа будист, шинтоист, северноамерикански индианец...
12
3
 
5
 
! Отговори
републиканец преди 7 години
аз съм бял православен хетеросексуален смятам че Путин е мухлю Подкрепям Тръмп и смятам че просто Хилари е не подходяща толкова ли не намериха Демократите по добър кандидат Кмета на ню йорк или Бостън например
11
1
 
8
 
! Отговори
don преди 7 години
какъм политик оставал за цял живот президент - да за цял живот ***.да му се подиграват всичките двамата с прошеунко са лика прилика гледта как да угодят на американците за сметката на своя народ.Да вземе пример от турския си колега Ердоган- обиждаше руския народ присмиваше се на путинСега сеу извинява иска прошка само да оправи икономическиья живот и спаси летния сезонБойко му отказа българския флот и той се промениА нашият умен президент иска да ни вкара във война с Русия - той е луд
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е подкрепян от бели хора, хора с ниско равнище на образование и пенсионери и чести посетители на църковни служби.===Ей, не се спряхте с тая пропаганда. Това изобщо не е вярно - подкрепят го абсолютно всякакви, в това число имигранти и хомосексуални. И в никакъв случай не са малцинство в групата на тези, които го подкрепят.
9
3
 
13
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Повече от година и половина всячески оплювате Тръмп (журналистите).Ще се радвам да чуя другата песен която ще запеете като стане президент.Знаете ли на какво е синоним (фурнаджийска лопата)............Национализма настъпва по целия свят и това е хубаво.Ето например аз обичам България, а кого мразя сами се сещайте!!!!!!!!!!!!!
8
0
 
10
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Миналата седмица същата статия беше със заглавие:"Тръмп диша праха на Хилари" или нещо подобно.Последно???????
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pensioner
6
1
 
14
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Не кълвете на гола кука. Умните и красивите едва ли ще гласуват за Килъри, това са тъпинг пойнтски номерца.
5
1
 
22
 
! Отговори
1989 преди 7 години
На времето през 1990-та бяхме млади и си избрахме бъдещето. Е сега си видяхме избора. Може пък дъртите да направят по-правилен избор
4
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия пенсионери полудяха ли? Пише се в новините, че си избират нациски партии в Австрия Британия сега и в Америка! Срамота и позор Дьртофелите да избират бьдщето на младите!
3
4
 
22
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
Доколкото разбрах Килъри я подкрепят младите интелигентни црънгули....А такива животинки има ли въобще!?Само вие не разбрахте че при допитването хората казват че ще гласуват за Килари, а реално гласуват за Тръмп!
2
1
 
9
 
! Отговори
лупи преди 7 години
Да ви пунктирам в пунктовете
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Долни нагли американци