Шулц критикува Мей за кабинета й, не мислела за страната си

Британската премиерка търсела само единство в партията
Обновена: 14 юли 2016 20:15 | 14 юли 2016 20:11, Веселина Йорданова
16
Шулц критикува Мей за кабинета й, не мислела за страната си
Снимка: архив, Ройтерс

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц критикува състава на правителството на новия британски премиер Тереза Мей, предаде Франс прес.

Още по темата
Според Шулц с назначенията Мей иска да си осигури вътрешно единство в Консервативната партия и се фокусира по-малко върху бъдещето на страната.

Великобритания трябва да разчупи този опасен порочен кръг, който има преки последици върху останалата част на Европа, каза Шулц. Той добави, че Мей взима политически решения не въз основа на главния критерий, а именно благото на страната, а въз основа на вътрешнополитически сметки.

Според Шулц "за жалост всичко това произтича от отправната точка на злощастния референдум" за Brexit, на който на 23 юни мнозинството от британците се обявиха за излизане от ЕС.

Намираме се в една несигурна и трудна ситуация в Европа и ето защо онези, които са замесени в нея, трябва да действат с по-голяма отговорност, каза Шулц.

Мей предизвика всеобща изненада вчера като повери поста на министър на външните работи на водача на кампанията за Brexit Борис Джонсън. Тя създаде поста на министър на Brexit и го повери на Дейвид Дейвис, бивш държавен секретар по европейските въпроси, който също води кампания за Brexit. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хахаКаква синя кръв, бе братче? Червена си е като нашата, българска. Посинели са им само потомствените претенциозни задн*ици от мързел. Вкарал си се в средновековен фентази роман
10
3
 
0
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Ами аристократи бе, noname, знаеш ли колко потомствени принцове и графове /графини има в Англия? Тя синята кръв във вените им ги прави малко по-особени, но тук няма как да разберем това с нашето комунист. и 5вековно робско съзнание. Например в детските градини учат малките момиченца как да пият чай като принцеси, как се държи чашата, при това момиченцата носят коронки на главите. Носят им и подноси със сандвичи и сладкиши. А децата в нашите градини или им крещят или ги бият лелките или храната е под всякаква критика.
9
11
 
7
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 7 години
Шулц, не е легитимен, защото никой не го е избирал демократично за председател на ЕК. Той беше назначен от негови партийни другари. Тереза Мей, например, е една демократично избрана министър-председателка на Великобритания. От къде накъде, нелегитимния Шулц, бивш продавач в книжарница, ще командва демократично избраната Мей? Откъде накъде някакви си нелегитимни чиновници-бюрократи ще налагат правилата на брюкселската хунта, на демократично избрани европейски правителства? Въпроси има ли?
8
11
 
10
 
! Отговори
СССР преди 7 години
Шулц по навик се бърка в политиката нс чужда държава. Ехо Мартинчо това е Великобритания, а не България с тикви и шебеци. Сега ще видите ка се разпада и ЕС, ако не се реформира и не зачита равностойно всички.
7
10
 
9
 
! Отговори
Ян преди 7 години
Англичаните са умни и се измъкват навреме от гибелния за европейските народи ЕС, ще минат още години преди толерастията, мултикултурализма и другите извращения да напълнят чашата на търпението и всичко да се срине, тогава тези страни които са били най-верните съюзници на извратените идеали на болшевико-европейския съюз и останат в него докрая ще понесат най-големите щети - като България и слугинстващите на Брюксел политици. Страните които са се измъкнали предвидливо навреме ще имат възход.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шулц, мулц, барозо - писна ни вече от вас, време е да се разваля хранилката в Брюксел. Впрочем Барозо какво работи сега?
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това правителство е длъжно да изпълнява волята на народа, заявена на референдума, а не да се съобразява с ЕС. Мартин Шулц е доста прозрачен - иска му се не национално отговорно управление, а европейски интернационализъм. В практиката и концепциите на ЕС вече наблюдаваме смущаващо много прилики с болшевизма.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световната история твърди , че съюзниците печелят , а отцепниците губят .
3
8
 
4
 
! Отговори
въобще преди 7 години
До Анонимен3не разбирам за какво ес трябва да преговаря с англия за излизането !!! англетат си тръгват без да поставят условия и без да получат нищо...ако не им е изгодно да си останат в ес !!! ес не настоява за излизане за да отстъпва каквото и да е .
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шулц, вместо да дрънкаш глупости, по-добре се подготви за фистинга, на който ще те подложи Тереза Мей. За тази Мей се твърди, че Маргарет Тачър изглеждала като 12-годишна срамежлива ученичка от пансион за девици.
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц критикува състава на правителството на новия британски премиер Тереза Мей,"Какъв си им ти на британците, че им критикуваш състава на правителството? Май по навик все още си навираш носа там където не ти е работа. Не помниш ли, че те напуснаха и мнението на Брюксел за тях вече е кръгла нула?