Задържан е главният военен съветник на Ердоган

Турската армия: Участниците в преврата са неутрализирани
Обновена: 17 юли 2016 19:20 | 17 юли 2016 19:18,
38
Задържан е главният военен съветник на Ердоган
Снимка: БТА

Главният военен съветник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Али Язъджъ, е задържан днес във връзка с опита за преврат в Турция, предаде Ройтерс, като се позовава на турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

ДПА информира, че е задържан и главният военен съветник на единайсетия турски президент Абдуллах Гюл - Исмаил Гюнешер.

По-рано турската армия обяви, че участниците в опита за преврат в Турция са неутрализирани.

Турският народ имаше най-голяма роля за предотвратяването на преврата, се казва в изявление на турските въоръжени сили, цитирано от Ройтерс.

Турската държавна телевизия ТРТ предаде, че армията е обявила край на опита за преврат, извършен от "предатели".

Армията обеща тежки наказания за участниците в метежа.

От турското външно министерство пък съобщиха, че броят на загиналите при опита за преврат в Турция се е увеличил до над 290 души, повече от 1400 души са били ранени.

Над 100 от убитите са участвали в опита за преврат, посочи министерството, като добави, че няма съмнение, че пучът е предприет от последователи на живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен.

Проповедникът отрече да е замесен в опита за сваляне на правителството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
ДЦ преди 7 години
Е.б..си "Чистката"!!!!!пшман Султана подкара подред всички неудобни, без значение виновен или не!Този кра...тун...чо и преди си беше изтрещял, но в момента я е подкарал без всякакви задръжки!!!Скоро всички онези, които го подкрепиха шЪ си скубят косите!!!!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
newsweek/will-there-be-coup-against-erdogan-turkey-439181statiata e napisana predi chetiri meseca ot michael rubin
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган султан на изгорeлата гимназия :D
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно, най-много за това, че Турция ще стане президентска република точно като Русия реват русофилите..
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добро развитие за Турция. Сега Ердоган наистина ще постигне, каквото искаше.- да направи Турция президентска република, а себе си единствен център на властта. И като навре държавата на кучето в гъзтъ, цяла Турция ще осъзнае, че се е объркала и за човека и за поста, който му е дала. Когато имаш насреща уродд, който се прави на баща на нацията,дай му достатъчно висок пост от който да лъснат простотиите му. Жалко за турците, ама така по-бързо ще се осъзнаят.
17
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Селяни, 100% от българския народ е съставен от ТРАКИ, 70% от турския и гръцки народи, също. Албанците и власите( румънци) са тотално траки. Изключвам ромите от наблюдението, те са чисти индийци. Можете сами да прецените, как влияят различните религии на едни и същи хора.Агент Сейгън, ЦРУ!!!
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1/5 --от българската нация е от мюсулмани и етнически турци!КОЙ СКЪСАН РУСКИ ГА..ЛО..Ш, МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ , ДА НАРЕЧЕ БЪЛГАРИНА "***" ...??!!
15
2
 
10
 
! Отговори
Вашку преди 7 години
Тоз май ще задмине даже и др.Джугашвили струва ми се.
14
10
 
9
 
! Отговори
НО-ПРОБЛЕМО преди 7 години
......и за кьоравите е ясно-----ВСИЧКИТЕ ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРСКИ ИЗМЕКЯРЩИНИ ИДВАТ ОТ РУСИЯ!ЕДИНСТВЕНА РУСИЯ-----ИМА ИНТЕРЕС ОТ СЛАБА И РАЗКЪСВАНА ОТ ВЪТРЕШНИ ПРОТИВОРЕЧИЯ ТУРЦИЯ!ДОКАЗВАТ ГО:--ВСИЧКИТЕ АТЕНТАТИ И ......ПОСЛЕДНИЯ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ!!!ВЪПРОСА Е----КОЙ Е ПЛАТИЛ ЗА ТОВА!!!ОНИЯ ОТ ХЕЛИКОПТЕРА В ГЪРЦИЯ ---ШЕ СИ КАЖАТ!!!!НО-ПРОБЛЕМО
13
0
 
10
 
! Отговори
Дуранди преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Къси са бе, едната ръка се казва "Ярс" и е къса само 11 000 километра, другата ръка се казва "Булава" и е къса 8000 км, обаче пръстенцата не са 10, а 8000!!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...глеайдай сеир как Ердоган реже 10 000 предатели и чужди агенти
11
14
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
..къси са и ръцете на РОССИЯ.....БАКЕ.....ХА,ХА,ХААААААААААВ УКРАЙНА ИМ ОТРЕЗАХА ПРЪСТЕНЦАТА !!!СЕГА И У ТУРЦИЯ ШЕ ИМ РЛЕЖАТ ЧЕРВЕНИЯ КУЙРУК...ХА,ХА,ХАААААААААААТИ САМО ГЛЕЙ СЕИР!!!!!!
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1ЕДНА ОТ ЦЕЛИТЕ БЕШЕ ХАОС И ГРАЖДАНСКА ВОЙНА,ТУРСКИ ВОЙНИЦИ СРЕЩУ ТУРЦИ НЯМА ДА СТРЕЛЯТ И НЕ СТРЕЛЯХА,ИЗЛЪГАЛИ СА ВОЙНИЦИТЕ ЧЕ ИМА ОБУЧЕНИЕ И ТЕРОРИСТИЧНА АТАКА,ЗА ДРУГАТА ЧАСТ ОТ АРМИЯТА НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ,НАПРИМЕР БОМБАРДИРАХА ЛЕТИЩЕТО НА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ,СВАЛИХА 2 ХЕЛИКОПТЕРА,ЦЕЛТА НА ЕРДОГАН - МИНИМАЛЕН БРОЙ ЖЕРТВИ И ЩЕТИ,ЗАГИНАЛИТЕ СА САМО 160 И ПОВЕЧЕТО СА ПРЕВРАТАДЖИИ,ВСИЧКИ ЦЕЛИ СА ПОСТИГНАТИ,ЗА УЖАС НА ВРАГОВЕТЕ НА ТУРЦИЯ
9
2
 
16
 
! Отговори
Дуранди преди 7 години
До ТАКА МУ ВИКАТ ВЕЧЕ:Хубаво виж РОССИЯ на картата, а сега си направи извода колко голяма е лапата и, и какво става ако ти изгърми един шамар в кривоглавата кратуна
8
2
 
16
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Турция се отдалечава все повече и повече от Европа. Със тоя див султан където са си го избрали не отиват на добре. Скоро ще обявят и шариата като техен основен закон. Интересно ми е какво правят на улицата всички тия полуграмотни ***,и, не се ли усещат че ердо ги дърпа надолу към Африка.
7
17
 
3
 
! Отговори
ТАКА МУ ВИКАТ ВЕЧЕ: преди 7 години
СУЛТАН--ЕРДОГАН---------ЗА УЖАС НА ЛИЛИПУТИНА!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За държава с размерите на Турция, след такова нещо, крайният минимум на наказаните чрез ликвидация трябва да е 80 000 души.
5
3
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ердоган става все по силен и силен .Това е добре от гледна точка на Унищожаване на Турция от модерния свят.За да бъде унищожена Турция трябва да е налице безкруполен диктатор с голяма власт.Скоро той ще се мисли за толкова всемогъщ че ще се опита да контролира световната политика и тогава вече ще бъде размазана Турция
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще изчезнат едни няколко десетки хиляди неудобни за Ердоган. Вече на някои от заловените им разнасят главите по улиците. Слава на най-миролюбивата религия на света - исляма. И да не забравите да ходите на море в Турция това лято. Ама може и да не се върнете. Алах акбар.
3
1
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
СЕГА В ТУРЦИЯ , ЩЕ ИМА ЯКО ВАДЕНЕ НА КЪТНИ ЗЪБИ ......С ИСЛРЯМО-ЛЕВИЧАРСКИ ПРИВКУС!!!ПРАВ Е БРИГАДИРА "ПУХИ"-----МНОГО Е ОПАСНО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!МОЖЕ ДА СГАЩЯТ И НЕКОЙ ОТ НЕГОВИТЕ АРКАДАШИ .......ха,ха,хаааааааааааааа