Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души

Експлозията станала пред ресторант в Ансбах, в близост до музикален фестивал
25 юли 2016 06:39,
155
Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души
Снимка: БТА

Един човек загина, а 12 бяха ранени в южния германски град Ансбах при експлозия, която е била предизвикана умишлено, предаде Ройтерс.

Взривът е дело на 27-годишен кандидат за убежище от Сирия, чиято молба е била отхвърлена преди една година, заяви баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от ДПА. Сириецът е и загиналият при експлозията.

Говорител на полицията заяви, че загиналият при взрива мъж е бил с раница и вероятно е пренасял взривно устройство, действайки сам.

Дванайсет души са ранени, трима от които са в тежко състояние, допълни говорителят.

Експлозията, станала пред ресторант в Ансбах, наложи евакуацията на над 2000 души от провеждащия се наблизо музикален фестивал "Ансбах оупън".

"Предполагаме, че става дума за умишлена експлозия", каза говорител на вътрешното министерство в провинция Бавария, където се намира Ансбах.

27-годишният сириец се опитал да отиде на вчерашния музикален фестивал в града, на който имало 2500 души, но не е бил допуснат. "Не знаем дали този мъж е планирал просто да се самоубие, или е възнамерявал да убие и други", каза баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от Асошиейтед прес.

Мъжът е правил опити за самоубийство и е бил лекуван в психиатрична клиника.

Въпреки че са му отказали убежище, властите са му позволили да остане в Германия заради ситуацията в родната му страна.

Това е четвърто нападение в Германия само за седмица. Кандидат за убежище от Сирия уби вчера жена с мачете и рани двама души в град Ройтлинген.

Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
3
 
! Отговори
аз не съм Шарлилицер преди 7 години
ИД стана удобно оправдание на европейските държави по идейната програма за интеграция и приобщаване на млцинства от емигранти които са се превърнали в гета от социопати без никаква переспектива в живота и шанс да се раелизират . А са евтина работна ръка за черния труд в ЕС.Самите терористи не са родени в ИД, а в държавите където произвеждат тероризъм. А Шарли Ебдо беше добре планирана провокация за да подтикне тези нищожни екземпляри да станат известни чрез тероризъм.Лицемерието за равни права и задължения на Европа се издъни. Няма такова нещо на практика . Бунтът на самоубийци дискриминирани
108
0
 
15
 
! Отговори
Франкфурт преди 7 години
Атентаторът е трябвало да бъде върнат в България,затова решил че е по добре да се взриви.😔
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
махленски скандал е това и вчерашния също и ония дето стреля в мола
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
махленски скандал е това и вчерашния също и ония дето стреля в мола
105
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 50 човека ранени от 3ма :). Сметнете 100 000 какво могат да направят. А германците си ги хранят дори.
104
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС беше създаден за да се изгради колониална структура, за да може на богатите и големите компании да им излиза по-евтино. Постоянно се говори колко по-евтино излиза, но обикновения човек оцелява все по-трудно, а богатите стават все по-богати. Ако някой се интересува от съдбата на тези хора, няма да им разбива държавите и да си играе с човешките съдби. С какво шейха на Саудитска Арабия или ОАЕ е по-добър или лош от Кадафи, Садам или Асад?
103
0
 
23
 
! Отговори
нико преди 7 години
Само крокодилски сълзи бизнеса и политиците не ги интересуват атентати и убийства парата парата е важна
102
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Death to liberalismБрат, да те светна, че и много българи има със скубани вежди, с бръснати крака. Даже младите кифли набор 92 и нагоре ми правят проблем, че имам косми по гърдите. Остави ти тая работя. Истински мъже никъде няма.
101
0
 
36
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 7 години
Абе, тия хора пощуряха ли? Ние причина за предния атентат не сме измислили още, те нов правят. Сонболи беше луд, тоя, дето уби жената, влюбен, тоя май пак ще го правим луд. Ама айде спрете се, де то няма безкрайни извинения как да измисляме
100
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става банално, както това в Близкия Изток, Афганистан, Ирак. Изгониха Кадафи, Саддам, изгониха руснаците от Афганистан. Малооумнии евро иидиотти.
99
0
 
55
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Меркел, как е? Върви ли интеграцията?
98
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя сега луд го изкараха, само и само да прикрият, че се е взривил в името на техния измислен бог
97
0
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
тези атентати са бунт на арабите срещу евроценностите те не могат да гледати да разберат що за хора са това европеиците техният начин на живот гиужасява защото ислямьт им е промил мозька
96
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил психически неустойчив,бил нещо обиден и хоп-вади патлака и стреля.Ами ако Русия реши да се обиди на Германия за 20-те милиона избити през втората световна война,тогава какво правим?Европа трябва да затвори границите си и така наречените бежанци да се върнат в държавата им,да се обособят лагери,в които да се подпомагат финансово,а всички държави в Европа,включително и Русия да се съберат и да решат конфликта в Сирия,народа да си избере сам управлението и никой да не им се бърка.
95
1
 
30
 
! Отговори
Букмейкър преди 7 години
Приемаме залози дали утре ще има атентат в западна Европа.Ще има - 1.05Няма да има - 3.00
94
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа и в частност Германия трябва най-после да разберат,че това не е сблъсък на цивилизации,това е провокация срещу цивилизацията!!!!След като години наред живеят в една страна,ражда се второ и трето поколение от тези хора и не могат или не желаят да се интегрират и да приемат европейските ценности,тези хора нямат място на нашия континент.
93
0
 
52
 
! Отговори
до Сминдух енд Чесън преди 7 години
Аз не съм германец, но живях в Германия 8 години и половина, така че познавам германците доста добре. Не са добре хората. Дори когато фактите ги бият през лицето, въртят, сучат, само и само да не ги помисли някой за нетолерантни, че лошо. Не са добре.
92
15
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Мноого германци имало тук,всички с готови рецепти, иначе ако поне малко германско в работата можехте да вложите ,вместо да ръсите акъла дето го няма.
91
1
 
17
 
! Отговори
Кой е по-по-най преди 7 години
Кой е по-по-най терорист? Терористите или държавните ни (само)управници?Държавата е терорист, защото тя покани терористите.Трябва да сменим първо "държавата", а Меркел и слуговниците й, трябва да бъдат съдени от нов Нюрнбергски съд. Да започнем с нов Софийски съд над нашата терористична държава.
90
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
до 107 ( Да,бе!) Мислиш, че някой вярва на тези изказвания ? ))