Раследват 59 бежанци в Германия, заподозрени в тероризъм

Не трябва всички да бъдат под общ знаменател, смята вътрешният министър
25 юли 2016 16:39,
15
Раследват 59 бежанци в Германия, заподозрени в тероризъм
Снимка: Архив Reuters

Германските власти разследват 59 бежанци, заподозрени за възможни връзки с терористични организации, съобщи германският вътрешен министър Томас де Мезиер пред вестник "Функе", цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата

Според министъра би било грешка да се поставят под общо подозрение всички бежанци, "въпреки че индивидуални случаи се проучват", пише БТА.

Той добави, че в огромното мнозинство от случаите започнатите разследвания приключват с негативен резултат, т.е. подозренията се оказват несъстоятелни.

Де Мезиер призова за по-добра защита на германските граници, без да се спира достъпът на бежанци "по законен и безопасен начин в страната - в разумни мащаби". Той отбеляза също, че в случая с кървавото нападение в Мюнхен в петък вечерта няма признаци извършителят - роден в Германия, син на ирански бежанци - да не е успял да се интегрира в германското общество.

Разследването на бежанците идва в момент на особено изострено напрежение след серията от атаки в Германия. Тази нощ 27-годишен сириец се самовзриви в Ансбах и рани 12 души.

Кандидат за убежище от Сирия пък уби вчера жена с мачете и рани двама души в град Ройтлинген.

Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не питате какво мислят майките на тези 12 ранени по въпроса? Терористи ли са бежанците или да?
9
0
 
33
 
! Отговори
до бай миле преди 7 години
май ще да е не толерантност,а ал4н0ст
8
0
 
35
 
! Отговори
BAI MILE преди 7 години
Krivorazbranata zapadna tolerantnost q dokara do tuk... Kolko oshte nevinni hora trqbva da zaginat ta da im se otvorqt ochite na zapadnite politici....? Totalna i nezabavna deportaciq na vsichki bejanci,tova e spasenieto Kolkoto i da vi e nepriqtno,no de fakto Evropa e vav voina s islqma,ne se li vzemat kruti,drakonovski merki protiv bejancite,Evropa shte se islqmizira.....To e tragnalo veche
7
0
 
40
 
! Отговори
дали някой преди 7 години
от тези политизи ще има куража да отиде при някого който е загубил близък от атентатите на тези бежанци и да им го каже в очите , че САМО 5или 10 от поканените са се оказали терористи !!! АЗ не бих заменил живота на близъл човек пускайки /спасявайки 1 млн от които със сигурност има и терористи !! не си заслужава да рискувам живота на близките си спасявайки непознати които презират културата и начина ми на живот а някой от тях са готови и на убийства
6
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
11.05.2015г. "Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова да се прави разлика между терористи и бежанци"
5
0
 
42
 
! Отговори
само 59 ли? преди 7 години
Само 59 ли? Колко пъти до сега се спомена че са около 4000 ! Огромна разлика е това! Като се окопитят и организират ще стане много страшно! За цяла Европа! Немците да вземат мерки докато не е станало късно! Те вкараха вълка в кошарата!
4
18
 
32
 
! Отговори
Дръндарев преди 7 години
Така е, да обявиш всички бежанци за терористи и да ги изгониш, е все едно да забраниш движението на коли, защото някои от тях ще блъснат и ще убият човеци.
3
1
 
63
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Всяко мюсли е тирорист до доказване на противното! Особено арабите, пакитата, тия от Магреба. Турците са малко по в час. Засега поне. От десетилетия си живеят в Германия и не са правили атентати. А бачкат яко.
2
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, започна се! "Животинска ферма" на Оруел. Всички животни са равни,но едни са по-равни от другите. Скоро и "1984" пак по Оруел. Не разбрахте ли, че никой, освен богатите и големите компании не иска бежанци, мигрантни и всякаква *** от майната си.
1
0
 
64
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Всичките под общ знаменател, при муслитата е така, терорист до доказване на противното.