Турция продължава с арестите, на ред са журналистите

Те могат да получат от 10 г. затвор до доживотни присъди
25 юли 2016 13:45,
38
Турция продължава с арестите, на ред са журналистите
Снимка: Reuters

Арестите в Турция продължават със задържане на журналисти.

Властите са издали заповед за арест на 42-ма журналисти в рамките на разследването срещу организаторите на неуспешния опит за преврат в страната, съобщи Ройтерс, цитирана от БНР.

Още по темата
Според вестник "Хюриет" всички те са част от т.нар. "паралелна държава".

Така турските власти наричат привържениците на проповедника Фетуллах Гюлен. Тяхната цел била да отстранят ръководството на страната.

За престъпленията, в които са обвинени, всеки един от журналистите може да получи от 10 години затвор до няколко доживотни присъди.

До момента турските власти са арестували, уволнили или разследват близо 60 хил. души от полицията, армията, съдебната и образователната система и държавния апарат за съпричастност с опита за преврат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
пешо преди 7 години
много ми е смешно как комунисти плюят ердоган, че прави абсолютно същото като тях навремето :) а путин и ердоган като се прегърнат и плочата изведнъж ще се смени :) ердоган и путин ще са твърди мъже, борци за демокрация, а турско (не робство, ами дори) владичество всъщност няма да е имало, а е било всъщност партньорство...
19
1
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Звездите ми говорят...
18
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сухуй 34ммНе бяха ли хиляди обезглавените? А зелени човечета виждаш ли? Това от детството ти съвсем те е объркало!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа май всички са доволни, че тоя остава на власт. Особено Меркел.
16
4
 
17
 
! Отговори
Ss Waffen до Турчина преди 7 години
Искам само да те попитам чий го дириш в България с тия фабрики с тия небостъргачи и с тая много силна икономика която твърдиш че Турция има , а не само ти а и всички Български турци.Ще ти кажа защо не живеете във вашата любима Турция защото се страхувате за живота си защото сами знаете но не си го признавате каква диващина е там.И че няма гаранция за живота на хората това също го знаете и затова си седите в България иначе колко била велика Турция.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган винаги, когато иска да репресира хора или партии ги обяеява за западни шпиони.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно САЩ финансираха последните 30 години турската икономика, ама те са слепи да видят откъде им идва всичко. Те били изработили, световни марки имало. Има, защото са изпратени там. Ердоган и до днес неотклонно следва американските заповеди, без значение какви ги дрънка по телевизията и как плюе Америка. Еманципирал се друг път. Трябва да оправдае чистките на опозицията си с нещо и ги нарича проамерикански. Глупости.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както чета в мрежата почнаха да палят и книги вече. Да ви напомня това за нещо?
12
25
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 14Последно миналата година бях там и останах много впечатлен. Преди 50 км почват фабриките и чак до Истанбул и от двете страни на пътя се виждат какви ли световно известни марки които имат фабрики там. И като влезеш в Истанбул то едни небостъргачи братче аз в Европа съм раборил 3 години такива згради там не съм виждал.
11
3
 
16
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
В едно френско издание имаше статия за Турция където пишеше че ако Ердоган стои на власт поне още 10 години турската икономика щяла да се изравни с френската-----------А по акъл дали си се изравнил с френската държава?
10
3
 
21
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турция обезглави 260 души умерена опозиция та с някакви си журналисти ще се церемони. Вижте материалите в нета за какви варварски убийства побоища и малтретиране на невинно цивилно население става въпрос !
9
1
 
24
 
! Отговори
ии преди 7 години
Ако си разкажем виц за Ердуган това прави ли ни подръжници на Фетуллах Гюлен?
8
31
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
В едно френско издание имаше статия за Турция където пишеше че ако Ердоган стои на власт поне още 10 години турската икономика щяла да се изравни с френската. От както Ердоган е на власт икономиката на Турция се е увеличила 4 пъти. Преди Ердоган във всички държавни и училищни предприятия не се допускаха жени със забрадки, а сега всеки може да ходи навсякъде с каквото облекло иска. После Ердоган бил диктатор. Кой каквото иска да каже с Ердоган Турция дръпна много напред това народа го вижда...
7
16
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Путин нумеро дуе.
6
3
 
19
 
! Отговори
123 преди 7 години
Тоя негодник като глесам ще арестува цяла турция, ми то човек не остана неарестуван, нак ая ще вземе да се арестува и сам себе си
5
3
 
19
 
! Отговори
до 70 преди 7 години
ИНТЕРЕСУВА НИ, ЗАЩОТО Е ПРЕКАЛЕНО БЛИЗО ТОЯ ТЕРОРИСТ. Ако беше на 1000 км от нас щяхме да сме по-спокойни.
4
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4 И аз така и държавата изчисти от картите и Алах да ти помага !АМИН
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиранична демокраци ! Нещо като дървен камък . Но иначе са готови за Европа, Според султан Ердоган , даже трябва да им се помолим . Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
60 000 души. Нищо не е. То сега почва.
1
12
 
7
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Евала аркадаш машаала..